Re: Wiosenne odchudzanie czas zacząć - kto zaczyna ze mną?:)
Pierś z kurczaka nacinam od góry, tworząc w niej kieszonkę. Musi być dość spora aby się zmieściło sporo farszu. Pierś nacieram przyprawami (np. papryką wędzoną daje super aromat)
Farsz:rozwiń
Pierś z kurczaka nacinam od góry, tworząc w niej kieszonkę. Musi być dość spora aby się zmieściło sporo farszu. Pierś nacieram przyprawami (np. papryką wędzoną daje super aromat)
Farsz:
1. Por pokroić drobno i dusić aż zmięknie (przełożyć do innego naczynia)
2. Orzeszki zarumienić na patelni i dodać do pora
3. Do pora i orzeszków wbić jajko, dodać bułkę tartą i ser potarty raz przyprawy - ja daję pieprz i cubrzycę
Nafaszerować piersi, spiąć wykałaczką i piec w piekarniku, ale nie pamiętam ile ale pewnie 45-50 min
zobacz wątek