Re: Wiosenne odchudzanie czas zacząć - kto zaczyna ze mną?:)
aaa i przepis na macę! na razie robiłam 3 razy za każdym razem wychodzi lepsza, najpierw z mąki żytniej i wyszedł kamień i teraz dwa razy z razowej i jest zjadliwa ale jeszcze nie jest taka jak ze...
rozwiń
aaa i przepis na macę! na razie robiłam 3 razy za każdym razem wychodzi lepsza, najpierw z mąki żytniej i wyszedł kamień i teraz dwa razy z razowej i jest zjadliwa ale jeszcze nie jest taka jak ze sklepu i pewnie nie bedzie bo w tej kupnej jest tylko 24% mąki razowej a reszta to pszennaaa;(
250 g mąki
100 - 150 ml ciepłej wody
pół łyżeczki soli
Wymieszałam, podzieliłam na 4częsci i na kolejne cztery=8kawałków i rozwałkowałam, nakłuwałam widelcem. Piekarnik rozgrzałam do 250 stopni,układałam na rozgrzaną blachę i piekłam kilka minut do pojawienia się bąbli i koloru.
zobacz wątek