Widok

Wirus bostoński - do mam z więcej niż 1 dzieckiem

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, starsza córka ma wirusa bostońskiego :( w ciągu jakiego czasu młodsze się może zarazić? Czy ktoś miał takie doświadczenia? Starsza ma początek więc nie wiem ile jeszcze będzie zarażać, i ile czasu wirus może się wylęgać u kolejnego dziecka? :( może ktoś coś wie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ola,u ciebie pewnie już po zarazie :/ (mam nadzieję,że młodszy się uchronił) u nas starszy we wtorek miał gorączkę,w środę wysypkę; młodszy od soboty gorączkuje,czyli równo 4 dni po starszym (okres wylęgania podają 4-6dni; zaraża się aż do zagojenia,wysuszenia krost pewnie ok.tygodnia)
zapomniałam lekarki zapytać,kiedy można wyjść na dwór z dzieckiem? do przedszkola to pójdzie dopiero jak wszystko do końca zniknie,pewnie jeszcze z tydzień; ale skoro nie gorączkuje, a ma trochę krostek na buzi (już takie z grubsza zasuszone) to można wyjść na spacer? ile u was trwała cała choroba?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 10
Młodsze się nie zaraziło... a córka przechodziła całość baaardzo łagodnie. Gorączki nie miała wogóle, w buzi praktycznie też nic. Tylko rączki i stopy. Dostawała przeciwwirusowo Neosine i do smarowania maść Mupirox- nie wiem czy to wszystko tak dobrze działało, że było lekko. Całość trwała około tygodnia. Lekarka mówiła żeby z 5 dni posiedzieć w domu. My wyszliśmy wcześniej ze względu na łagodny przebieg i była wtedy ładna pogoda (nie to co teraz). No i tylko spacery, nie plac zabaw - żeby nie ryzykować, że kogoś zarazi... Powodzenia i szybkiego powrotu do zdrowia! :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Moja 5,5 letnia córka zaraziła się tym wirusem w przedszkolu. Zagorączkowała tylko 1 dzień 38,2. Ale 2 dni wczesniej narzekała że boli ją język i podniebienie - to juz wtedy sie wylęgała choroba. Potem po kolejnych 2 dniach pojawiły sie wypryski ale niewiele. Przeszła bardzo łagodnie, bo po kolejnych 2 dniach zaczęły się goić. Synek 9 m-cy zaraził sie bardzo szybko od córki, miał wysypane całe ciało poza plecami. Nie gorczkował wcale, tylko katar i trochę kaszel go męczył.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
starsza złapała w przedszkolu, młodsza pewnie od niej. Różnica między zachorowaniem jednej a drugiej 11 dni.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
mam pytanie, czy jak dziecko raz przechodziło tą chorobę, może ponownie się zarazić?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
jasne, że tak
Moj synek w przeciagu 3 miesiecy chorowal 2 razy, wiec niestety, mozna :(

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (116 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

Wakacje z dziećmi (118 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

FAJNE msze dla dzieci gdzie w GDAŃSKU? (35 odpowiedzi)

no właśnie

do góry