Widok

Wiszące Ogrody

Wiszące Ogrody Kiełpinek Temat dostępny też na forum:
Wiszące Ogrody to osiedle Hossy powstające nieopodal węzła Karczemki na gdańskim odcinku trójmiejskiej obwodnicy oraz w pobliżu dużego centrum handlowego z marketem spożywczym oraz budowlanym. Ciekawie zaprojektowana architektura, z alejkami spacerowymi oraz kilkoma punktami handlowo - usługowymi na terenie osiedla sprawiają, że jest to bardzo ciekawa ofert dla osób poszukujących własnego ...
przeczytaj więcej o inwestycji
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Jak na razie brak szkoły. Za to na Kokoszkach otworzyli bardzo fajną szkołę. Właściwie to jest bardzo blisko - 20 minut piechotą albo 1 przystanek autobusem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
I bez boiska, które HOSSA planowała.
Zamiast tego będą parkingi czyli beton.
Dodatkowo jeszcze na planie osiedla mają boisko pomiędzy Przytulna 40, a nowo budowanymi budynkami na Przytulnej.
Ale pewnie przez przypadek zapomnieli usunąć i zmienić na parkingi. Pytałem w Hossie i parkingi tam mają być.
Przecież ludzie to chcą żeby dzieciaki po parkingach biegały i wtedy będzie Przytulniej ;)))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dlaczego HOSSA w aktualnej ofercie "Przytulna" ma ciągle na planie osiedla boisko?
Wie ktoś?
Przecież tam będą parkingi. Młodsze dzieci mają gdzie się bawić na mini placach zabaw, a starsze zamiast na planowanym boisku to na betonach parkingu lub na poligonie dopóki HOSSA go nie zabetonuje.
Jeżeli ktoś chce kupić na Przytulnej mieszkanie to proszę zapytajcie co z boiskiem w trosce o wasze dzieci.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jasne Hossa sama tu pisze. G...pomagali i tyle. I co z tego, że będzie kolej, Przystanek będzie za Auchanem i ciekawe ile osób będzie tam dymać.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Mieszkam tu prawie od początku, jest FATALNIE.Sąsiedzi są debilami, ich bachory pod moim balkonem doprowadzają mnie do szału. Płaci się za zagospodarowanie terenu zieleni a te pasożyty niszczą wszystko. Drą mordy i niby takie "eleganckie" towarzystwo, bo wyżej sr*ją niż d...mają. Nawet dzień dobry nie potrafią odpowiedzieć. Stan budynków fatalny., To wszystko tylko z wierzchu ładnie wygląda. No i te sr..jące kundle. Idzie taka paniusia i stawia taką p.... na krzywych nóżkach i pies załatwia się na parkingu przy autach i baba zabiera kundla i idzie. Nigdy nie sprzątnie. Dojazd jeszcze gorszy, korki masakryczne. Hossa to najgorsze dziadostwo.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 12

Wiszące Ogrody- duże Osiedle w ciągu 14 lat

Znam Osiedle od początku. W 2001 r. były tylko 2 budynki- Serdeczna 1 i 3. Stopniowo osiedle rozrastało się- wybudowano również 2 samoloty- molochy (Przytulna 18 (70 mieszkań) i Przytulna 20 (85 mieszkań), później powstawały następne budynki. Istotne było również to, że projektanci i kierownictwo budowy byli otwarci na propozycje usprawniające funkcjonowanie nieruchomości i wprowadzali do realizacji szereg zmian w projekcie. Wielu mieszkańców- pionierów Osiedla, w miarę powiększania się rodzin, wyprowadzało się z WO do ... WO. Jedno z ciekawszych architektonicznie Osiedli. Za dwa lata- po wybudowaniu kolei metropolitarnej- będzie najlepiej skomunikowanym osiedlem obrzeży miasta z centrum i całym Trójmiastem. Poza tym GI Hossa SA jest jednym z nielicznych developerów pomagającym klientom we wszystkich sprawach- od pomocy w wyborze lokalu aż po wszechstronną pomoc w uzyskaniu kredytu.Jestem z nim emocjonalnie związany z racji jego obsługiwania przez kilka pierwszych lat. Mój syn również zamieszkał na tym Osiedlu.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 9

Przytulnie na tej Przytulnej

Jest miło, przyjemnie, symptycznie, komfortowo, bezpiecznie. Polecam!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
hej jaki tam jest kod pocztowy i poczta?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Super

Elegancko
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wcale nie jest tak zle

lokalizacja- super( obwodnica bez problemu i w szybkim czasie w jedna i druga strone)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jakie zrzuty?

To są opinie o Wiszacych Ogrodach , a nie o Baninie.. Chyba osiedla pomyliłeś!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

a co ze szkołą

Rozważam kupno mieszkania na Wiszących Ogrodach. Przeczytałam powyższe wypowiedzi i zastanawiam się jak będzie faktycznie ta szkołą. Osiedle istnieje juz parę lat i z pewnością większość mieszkańców to młodzi ludzie, który majać bądź będą mieli dzieci. Sama mam dwóch szkrabów i nie ukrywam ,że szkoła czy przychodnia jest dla mnie ważnym elementem przy wyborze lokalizacji. Osiedle jest ładne, ale dostępnośći do sklepów nie jest dla mnie priorytetem. Deweloper powinien się gruba zostanowić nad szkołą, przedszkolem czy przychodnią poniważ dla wielu ludzi jest to istotny element. Jeśli już są jakieś plany budowy to powinny byc one sprecyzowane co do terminów realizacji.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

dobrze i jest coraz lepiej

plusy:
1) WZ otworzona -> zniknęły korki na Kartuskiej
2) Super dojazd (bez korków) do miejsc pracy położonych wzdłuż obwodnicy
3) blisko Trójmiejski Park Krajobrazowy
4) blisko Auchan/stacja paliw -> tanie zakupy
5) brak menelstwa

minusy:
1) Brak komunikacji miejskiej do Wrzeszcza
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

jaki zapach?! skad wyscie go niby wytrzasneli? bzdura jakas..
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 13

...no szału nie ma...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jestem za mieszkaniem na WO

Oczywiście jak najbardziej, można pomarudzić: słabo wyciszone ściany, zapach przedostaje się bo sąsiad gotuje obiad itp. Proponowałbym zatem rozważyć zamieszkanie w domku jednorodzinnym i to najlepiej za miastem.

Pozdrowienia dla zadowolonych sąsiadów
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

wcale, że nie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jest ok,
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

też byłbym rozczaroany i to nawet nie lekko
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2