Widok

Wiszące Ogrody

Wiszące Ogrody Kiełpinek Temat dostępny też na forum:
Wiszące Ogrody to osiedle Hossy powstające nieopodal węzła Karczemki na gdańskim odcinku trójmiejskiej obwodnicy oraz w pobliżu dużego centrum handlowego z marketem spożywczym oraz budowlanym. Ciekawie zaprojektowana architektura, z alejkami spacerowymi oraz kilkoma punktami handlowo - usługowymi na terenie osiedla sprawiają, że jest to bardzo ciekawa ofert dla osób poszukujących własnego ...
przeczytaj więcej o inwestycji
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

wszystkie sloiki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mieszkam od ok 5 lat

Mieszkam na Wiszących od około 5 lat. Mieszkanie zrobione nieźle, nie było jakichś wyraźnych fuszerek, panowie od wykończenia na nic nie narzekali, mówili że dobry standard budowy w porównaniu do innych deweloperów. Oczywiście standard jest różny w różnych latach i ponoć się obniżył. Osiedle raczej spokojne, choć różne incydenty się zdarzają. Jest wszystko, co potrzebne (sklepy, świetne restauracje), jedynie apteka daleko. Ogromną zaletą jest bliskość lasu. Komunikacyjnie jest ok. PKM mogłaby jeździć nieco częściej, ale jest nieźle, autobusy najsłabiej wypadają, autem od razu wyjeżdżamy na obwodnicę-korkownicę albo AK. Bardzo prężnie działa forum osiedlowe, czasem są pchle targi, zawsze można liczyć na pomoc kogoś z osiedla :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Potwierdzam wszystkie punkty.
Ściany cienkie, wszystko słychać. Słychać jak sąsiad - uwaga - chodzi! za ścianą. Wentylacja kiepska - robi się grzyb w kuchni bo nie ma przewiewu. Osiedle ma swoje plusy niezależne od jakości budynku - blisko las, dobra komunikacja - ale fuszerki dewelopera Hossa nie da się wybaczyć.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Generalnie z tego co wiem nowa część tego osiedla to dramat. Tak jak pisały osoby jw. słabe wykończenia , wentylacja , sąsiad potwierdza ,że czuć zapachy z innych mieszkań. To osiedle podupadło na jakości i lokatorach. Do tego wszechobecny syf i graty pod wiatami śmietnikowymi. Osiedle robi się patologiczne przez coraz większą ilość mieszkań na wynajem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja mieszkam tu od 2004 roku i popieram przedmówcę :) Może teraz nie jest już tak kameralnie, bo powstało dużo nowych wysokich budynków, ale bliskość lasu i kolejka do Wrzeszcza rekompensują to. No i można pojeździć na rowerze spokojnymi dróżkami. Mnie się tu podoba! Do samolotów można się przyzwyczaić.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dzięki

Podobno ma być...

ale no właśnie.. "podobno"... Bo Pozytywna to porażka totalna.

W sumie zależy jak na to patrzeć - blokowisko już było, może narzekają ci, którzy mieszkają bliżej PKM

o złej wentylacji nie słyszałem - system jest ja bym powiedział, że porządny, non stop "wysysa". Plac zabaw mamy potrójny i w sumie na pewno nie mniejszy niż te, które były. Warto przyjechać i się przejść, popytać.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Taneczna - nowe bloki.

Jest OK, bez problemu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ciśnienie wody

Witam. Proszę o opinie na temat ciśnienia wody na osiedlu. Rozmawiałem z jedną panią skarzyla się że u niej w bloku na przytulnej po prawej za taneczną w mieszkaniu na górze ma bardzo słabe ciśnienie wody. Jak wygląda to w innych mieszkaniach.

carrefour
Niby gdzie? Bo nie na osiedlu.
To jest problem ale nie tylko WO, tylko wszystkich osiedli!!! Więc nie odradzaj komuś mieszkania poprzez pryzmat parkowania.....jedź na inne osiedla na Jasień, to ciekawa jestem czy tego samego problemu nie będzie..
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jsk można pisać takie bzdury?? Mieszkam na WO od stycznia 2012r. Tą opinię pisał jakiś leniwy niezadowolony człowiek, który chciałby pod klatką przystanek PKM albo przystanek autobusowy we wszystkie kierunki...osiedle ok. Zawsze coś się wynajdzie, tak samo jak na innych osiedlach...ja polecam. Na osiedlu są prywatne 3 żłobki i 1 przedszkole, a na młode osiedle gdzie jest tyle rodzin z dziećmi, to mogłoby być więcej.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wiadomo moze jaki supermarket powstanie przy ul. Przytulnej?

Mieszka się super.
Fakt, że deweloper zaczyna oszczędzać na wszystkim i są różne problemy z budynkami jak np. wspomniana wentylacja.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Niestety z osiedla zrobilo sie blokowisko. Kiepskie wyciszenia mieszkan, zła wentylacja, mini placyki dla dzieci, starsze nie mają gdzie się bawić.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Na razie szkola sie buduje

Czy ktos ma informacje w tej sprawie? Na razie nic sie nie buduje, ale widac na stronie hossy ze jest przygotowany teren pod oswiate

ponoć mieszkańcy się nie skarżą
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1