Widok

Witajcie GAZ, kanalizacja

Wiecie moze kiedy będzie gaz i kanaliza na ulicy majora bojana w bojanie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzis widziałem ekipę na majora bojana przy granicy z wiczlinem, panowie kładą rury :) Gaz niebawem.
Witam.
Bojano jest częściowo już zgazowane - zapraszam wszystkich chętnych do podłączania się do sieci - kontakt 0605-848-430 - kpl instalacja gazowa wraz z "papierologią" i odbiorami.
Pozdrawiam
Witam Ale jak to jest. JAk mam działkę na początku ulicy majora Bojana przy granicy z Wiczlinem, tam też juz mogę podłączyć gaz??
A może ktoś posiada informacje kiedy planowana jest budowa kanalizacji na ul. okrężnej??
Moze troche pozna odpowiedz ale.... http://www.szemud.pl/pol/obraz.php?plik=2010-03-01-12-33-10_21_48072.jpg
czy ktos przypadkiem sciagnal mape na swoj komputer?
Link niestety jest juz nieaktywny, a interesuje mnie mapa z kanaliza w Bojanie.
BTW czy juz kanaliza jest uruchomiona, jesli nie to kiedy ma poplynac pierwsza kupa?
Kupa, mało powiedziane Wystarczy trochę poczytać forum i jest obraz jacy ludzie w Bojanie mieszkają. Tu kanaliza jest nie potrzebna tak się góownem obrzucają że rurą to tylko powietrze popłynie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
To na Okrężnej jeszcze nie ma? Pszczela, Pasieczna i okoliczne mają już, a przecież to 50 m dalej. Jak odnajdę dokumentację ściągnięta ze strony UG Szemud to podeślę. Dam znać.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie pytalem o Okrezna:)
Chodzilo mi o mapkę ktora byla kiedys na tej stronie, z terminami oddania i obszarem zkanalizowanym. Zapewne sa poslizgi z oddawaniem moze nawet i z budowa...
Czy bedzie trzeba placic gminie jeszzce jakies ekstra pieniadze za podlaczenie skoro bylo budowane z funduszow UE?
Ktos kiedys pisal na tym forum ze to rozbój brac za to jeszcze kase od mieszkancow, ale nie pamietam teraz o co dokladnie chodzilo.
Ktos moze zna szczegoly? Ja planuje budowe domu w bojanie i mam tylko warunki przylacza, nic o oplatach nie wiem.
Tak wiem, że nie pytałeś. Ale RS pytał.
chodzi o opłatę adiacencką, 25% różnicy wartości nieruchomości przed i po przyłączeniu działki do kanalizy. Taka stawka aktualnie jest uchwalona. Pytanie kiedy oni na nas nałożą tą opłatę. pozdrawiam
Jestes pewien ze licza wlasnie w taki spsoob?
Ja kupilem dzialke jak byla juz kanaliza, tez bede placil podatek adiacencki?
Jeżeli poprzednik nie płacił, a pewnie tak, to niestety będziesz musiał bulić, tak jk każdy z nas zresztą. Podatek adjacencki nałożył wójt za zgodą radnych. Sprawę można tylko kierować do sądu administracyjnego, jeśli ktoś chce się od tego odwołać.
Mam pytanie Czy ktoś z Was podlaczyl sie juz do kanalizy i ile musial zaplacic gminie ?
Tak, mój dom jest już podłączony i korzystamy od jakiegoś miesiąca z kanalizacji (na razie bez problemów)
Podatek adiacencki z tego co powiedział mi pan który odbierał przyłącze kanalizacji będzie nałożony od przyszłego roku obligatoryjnie.
Tak sam i ja, bez problemów.
Dzieki bardzo za odpowiedz Trzeba bedzie przed zima tez sie podlaczyc Pozdrowienia

Inne tematy z forum Bojano

Budżet gminy 2025 - drogi Bojano (16 odpowiedzi)

Witam. Niestety w budżecie gminy na 2025 modernizacja dróg w Bojanie wygląda cienko. Praktyczbie...

Smieci (14 odpowiedzi)

Dlaczego Bojano ma drozszy wywoz smieci niz gdynia i do tego w gdyni czesciej odbieraja

Nowy Sołtys (76 odpowiedzi)

Czytam i nie wierzę. Nowy Sołtys to zrobił nowy Sołtys tamto wsparł. Można można. A stary sołtys....

do góry