Widok
Włamania w Koleczkowie
Witam od dzielnicowego mam informacje ze podobno znasiliły sie wlamania do domkow jednorodzinnych i nie tylko w Koleczkowie , prosze o czujnosc , wiadomo wyjezdzamy do pracy a panowie zlodzieje tylko obsewuja ....kiedy i o ktorej godzinie jest dom opuszczany ...prosze o czujnosc i obserwacje !!!! pozdrawiam
Witam wiecie co powiem Wam tak jak mam Solid i jakos nie narzekam ale....przeciez oni pd wlaczenia alarmu maja powiedzmy zalezy od umowy 10-15min na przyjazd z doswiadczenia wiem ze czasami sie wyrabiaja ale czasami nie...pozatym jak ktos wybije okno i np.zabierze laptopa ze stolu to oni przyjada stwierdza ze wybite okno zabezpiecza posesje i tyle....koszty to okolo 40-50zl miesiecznie chociaz zalezy tez od umowy i czasu podpisania....sa inne firmy ale wszystkie maja te same lub podobne warunki..A jak beda chcieli wejsc to rozbroja alarm i beda buszowac po domu , amatorzy nie wchodza na pałe do domu...pozdrawiam
No pewnie ze super miec takich sasiadow ...ale nie zawsze sa w poblizu albo domu koło lasow itd maja gorzej , poza tym z regoly wchodza od tyłu a tam jak sie niema sasiada i domu to nikt nie zauwazy ale badzmy czujni - my ponad rok temu zauwazylismy samochod stojacy pare dni po pare godzin sobie i mlode chlopaczki w nim....po interwencji paru sasiadow sie zwineli ..moze to byli zlodzije moze nie chociaz na pytanie co tu robia odpowiadali ze czekaja na pizze ...albo ze pilnuja domu sa z ochrony dobre co ...!!!! nie bać sie i pytac i gonic i dzwonic na Policje bo security albo solid nie przyjada do takich zgloszen
Ostatnio jakies podejrzane typy co jakiś czas siedzą w samochodach przy Kamieńskiej / Braci Liedków ( pod kapliczką). Rózne auta : Audi, BMW, GOLF . Trudno powiedzięć co tam robią bo faktycznie nie ma tam nic ciekawego do oglądania . Chyba zacznę zapisywac numery rejestracyjne tych rzęchów bo towarzystwo w środku ma nieciekawe wyrazy twarzy.
"Roobin Hood" !!!ja informuje o zagrozeniu wlamaniami a nie zeby nabijac kase firmie ochraniarskiej przeciez napisalem z jakies korzystam,(i wcele jakos nie mam oniej dobrego zdania - jest bo jest ),wiec po co mam polecac,namawiac , mozemy sie umowic i ci pokaze gdzie mieszkam i ocenisz czy jestem z firmy ochraniarskiej .Ludzie dajcie spokoj , najlepiej marudzic i jeszcze oskarzac... itd...zamiast sobie pomagac jak teraz...ech,...polska
Mieszkańcy Koleczkowa i Bojana strzeżcie się! złodzieje grasują. właśnie zostaliśmy wczoraj pozbawieni paru cennych rzeczy...
Dziś będąc na policji dowiedziałem się o kolejnym włamaniu w Bojanie.
Od policjantów dowiedziałem się ze włamania są codziennie!!!Głównie Koleczkowo,Bojano,Karczemki,Dobrzewino.Proponuje spisywać tablice rejestracyjne nieznajomych aut które parkują w okolicy waszych domów.
Nawet alarm który mam w domu i był włączony nie jest im straszny!
Biorą co pod ręką i uciekają zanim przyjedzie jakaś ochrona!!!To co ukradli nam z domu zajęło im góra 2-3 minuty od włamania się czyli od włączenia się alarmu.Najlepsza chyba czujnosc sasiedzka i zwracanie uwagi na obce samochody!!!
Dziś będąc na policji dowiedziałem się o kolejnym włamaniu w Bojanie.
Od policjantów dowiedziałem się ze włamania są codziennie!!!Głównie Koleczkowo,Bojano,Karczemki,Dobrzewino.Proponuje spisywać tablice rejestracyjne nieznajomych aut które parkują w okolicy waszych domów.
Nawet alarm który mam w domu i był włączony nie jest im straszny!
Biorą co pod ręką i uciekają zanim przyjedzie jakaś ochrona!!!To co ukradli nam z domu zajęło im góra 2-3 minuty od włamania się czyli od włączenia się alarmu.Najlepsza chyba czujnosc sasiedzka i zwracanie uwagi na obce samochody!!!
Czyli dzieje się dalej. Pisałem o tym też tutaj http://forum.trojmiasto.pl/Kradzieze-i-wlamania-na-terenie-Bojana-t425502,4,16.html czyli szajka dalej niezłapana. Szkoda.
Pozdrawiam i życzę Wam, aby Was ominęła w razie czego przykra niespodzianka. Niestety @Artura szczęście na kilka minut opuściło. :-(
Pozdrawiam i życzę Wam, aby Was ominęła w razie czego przykra niespodzianka. Niestety @Artura szczęście na kilka minut opuściło. :-(
Włamania w Koleczkowie
No niestety w Koleczkwie sasiadowi co prawda nie z domu ale z szopki...ukradli w zeszłym tygodniu , spawarke i taczke i inne narzedzia takze cały czas dzialaja prosze o czujnosc i pozdrawiam przed swietami
PS
Nie zostawiajmy na widoku sprzetu typu laptop , aparat ...ale to wcale nie powiedziane ze wtedy nie wejda np. po telewizor...
PS
Nie zostawiajmy na widoku sprzetu typu laptop , aparat ...ale to wcale nie powiedziane ze wtedy nie wejda np. po telewizor...
Witam
Był u mnie dziś gość z ubezpieczalni.Normalnie plaga włamań w naszym rejonie a to tylko przedstawiciel jednej z firm ubezpieczeniowych.Powiedział że w zasadzie nie ma na złodziei mocnych,jak chcą to i tak wejdą,nie będę opisywał przypadków jakie mi opowiedział bo może być to podpowiedzią dla żółtodziobów w złodziejskim " fachu".Raz jeszcze apeluje o sąsiedzka czujność no i dobre ubezpieczenie.
Był u mnie dziś gość z ubezpieczalni.Normalnie plaga włamań w naszym rejonie a to tylko przedstawiciel jednej z firm ubezpieczeniowych.Powiedział że w zasadzie nie ma na złodziei mocnych,jak chcą to i tak wejdą,nie będę opisywał przypadków jakie mi opowiedział bo może być to podpowiedzią dla żółtodziobów w złodziejskim " fachu".Raz jeszcze apeluje o sąsiedzka czujność no i dobre ubezpieczenie.
No i stało sie wczoraj po 9:00 włamali się do domu na ul.Jeziornej w Koleczkowie także wcale się nie skończyło jak by się chciało , uważać trzeba i widziano w okolicy Srebrny SUV HYUNDAI - nie znam numerów. Także przenoszą się z miejsca na miejsce żeby zmylić Policje itd...i naszą czujność.
pozdrawiam
pozdrawiam
Mieszkam na ul, Kamieńskiej i od czasu włamania do mojej sąsiadki spisujemy z drugim sąsiadem numery samochodów,które długo stoją i obserwują domy,myślę że zapisywanie numeru,godziny i dnia coś da,ponieważ sąsiad ostatnio podszedł do obcego auta ,spisał numer samochodu,facet w pośpiechu uciekł, więc drodzy sąsiedzi ,patrzmy i działajmy
Ludzie opanujcie sie.....dom okradziony to okolice stadniny Lubiczowka - ul.Jeziorna ..takze uważajcie - co do samochodw oststnio Policja ustaliła ze wszytskie przekazywane informacje co do samochodw (to samochody z wypozyczalni) zlodziej nie głupi i swoim nie przyjedzie...Ale warto zglaszać i obsewować bo Policja działa.
Witam ostatnio w weekend zdaje sie ze znowu zaczyna sie obserwacja - VW Vito i pozniej osobówka stała sobie w okolicach ulicy Jeziornej i Kamienskiej 2 -młodych dobrze zbudowanych panów obeserwowało okolice ...zaczyna sie prawdopobnie obserwacja przed "swietami" itd ...lepiej zwracac uwage na takich "cwaniaczków"
Wzrost liczby włamań to powód do niepokoju. Warto zainwestować w monitoring wizyjny lub systemy alarmowe, które mogą zwiększyć bezpieczeństwo Twojego domu. Sprawdź ofertę na https://secu.pl/.