Widok

Woda na oknach - mam dość.

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
codziennie rano musze wycierac okna i wode na parapecie.
wedlug wlascicielki mieszkania wplyw na to ma duza roznica temperatur w domu i na podworku. roszcelniac okna? a czy dzieci tego nie poczuja?
czy to skraplanie swiadczy o tym ze w domu tez jest wilgotno?
nie mam sprzetu do mierzenia wilgotnosci, a dzieci duzo choruja na gorne drogi oddechowe.
ktora z was pokonala te poranne suszenie okien.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 7
Trzeba szybko coś z tym zrobić zanim pojawi się grzyb na oknie/ścianie

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
a to wszystko wina sexu!!
"Igraszki miłosne powodują spadek zawartości tlenu w pomieszczeniu, a zmniejszenie ilości wspomnianego powoduje zmianę wyglądu twarzy z pogodnej i sympatycznej na agresywną i niesympatyczną" :D

http://www.akacje6.pl/wspolnoty/pdf/problemy-z-wentylacja-w-mieszkaniach.pdf
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
U mojego malego strasznie zbiera sie woda.Oprocz tego okno jest nieszczelnei>teraz bedzie mial zmieniane i facet mi zagwarantowal,ze wody nie bedzie.Zobaczymy.ale u nas to az na parapet kapie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
też polecam sposób z sodą.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja tydzien temu wlasnie wymienilam szyby.
Mam jt mala poprawke jeszcze, ale juz jest roznica.
To wyszlo chyba 9m2, 9 szyb, 2000zl
Mam ten sam problem, woda wręcz leje się po szybie, ale mam na to sposób, często otwieram na całą szerokość okno (wtedy skręcam zupełnie kaloryfery, bo mam założone na nich liczniki), potem zamykam okno, i nastawiam kaloryfer tak, żeby był mocno ciepły.
Poza tym równie często też w ciągu dnia - rozszczelniam okno ;)
zauwazylam ze gdy otwieram okna w ciagu dnia jest lepiej.tyle ze z 2 dzieci w domu ciezko zadbac o wietrzenie co godzine.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Często powodem skraplania sie wody na oknach jest przegrzewanie pomieszczeń. temperatura pokojowa czyli 18-20 stopni.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja tez juz nie wiem jak z woda na oknach walczyc. Mieszkanie mamy cieple-przez caly rok pozamykane grzejniki, w domu 23'C, sucho-25-40%, okno uchylone wiekszosc dnia, jak nie uchylone to rozszczelnione, w nocy tez (cala dobe albo rozszczelnione, albo uchylone-no chyba, ze -10'C na zewnatrz to tylko co jakis czas uchylam). Jak temp. spada na zewnatrz ponizej 0'C lub jest wigotno, to woda leje sie z okien nawet przy podniesionych roletach. Nawet wytrzec tego nie mozna, bo po chwili to samo :( Chcialabym tylko wiedziec czy to wina szyb. Czy wymiana szyb cos zmieni?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
jaki sposób z soda??
stawiasz na parapecie otwarty pojemniczek z soda i tyle sposobu ;) tez chce sprawdzic u siebie, ale watpie, ze pochlonie tyyyle wilgoci.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
witam
obawiam się że wymiana szyb nic nie pomoże ja mieszkam w nowym domu (2 rok) okna mam założone bardzo drogie, wentylacja w każdym pomieszczeniu i przy temperaturze minusowej codziennie rano muszę zbierać wodę z dolnej części szyb
Drodzy mieszkancy nowych domów - technologia -stara ale wlasciwa mmowi ze budynek musi sie 1 rok wymrozic - ODSTAĆ a wy wycekolowaliscie, wymalowaliscie wykleiliscie po 20cm styropianu na mokre tynki i kleje..... robiąc puszkę...... czyli POTANILISCIE.....albo kupujecie od partaczy.... czytaj czesto DEVELOPER.

Teraz to mozecie wietrzyc, albo kupic klimatyzator, albo za wieksza cene osuszacz - albo wynajmowac osuszacz,

ale po 1 NIE OSZCZEDZAC przez 1-2lata na ogrzewaniu, mimo tego ze macie kredyt na dozywocie.....bo to M tego nie wytrzyma jak sie grzyb zalegnie.
Drogi sds pro-ja mieszkam w wielkiej starej plycie, mieszkanie kupilam prawie za gotowke, na ogrzewaniu nie oszczedzam, bo sasiedzi tak grzeja, ze jak nie otworze okna, to mam 23'C nawet przy mrozach, grzyba nigdy nie mialam (z uwagi na temperature w mieszkaniu okna we wszystkich pokojach uchylone prawie 365dni w roku 24h/db, wiec cyrkulacja jest), a po szybach i tak sie leje :(
Witam,

Miałem podobny problem, i z tego co sie dowiedziałem przyczyn może być kilka. W moim mieszkaniu mimo nawiewników tez była woda na oknach. Okazało się że miałem mokre ściany :/ po budowie jeszcze, ale to że sie skraplało to jeszcze nic na wiosne miałem grzyba i to tyle że masakra. Musiałem osuszyć mieszkanie ( nie mały koszt ) ale teraz jest ok. Pomijam fakt że mieszkania odbierane jesienią, zimą miały być suche tak twierdził deweloper. Jak ktoś zainteresowany moge podać namiary na magików od suszenia.
powodzenia
Mam podobny problem, choć nie do końca.
Nasze okna nie wiem ile mają lat, powiedzmy że 10- są w dobry stanie itp. Tyle, że w niektórych miejsca czuć że leci wiatr i przez to w mieszkania jest ciągle 20 C, do tego praktycznie przez cały dzień i noc w kuchni i 2 pokojach(z 3) jest mokry pasek na oknie(na dole). W sypialni po nocy, to praktycznie całe okno zaparowane. Temp w pokoju wzrasta max do 21 podczas snu. Rozszczelnienie nawet na 5 min, pomaga, ale za chwil kilka znowu si pojawia. Zastanawiam się czy nie zadzwonić do panów którzy wykonują regulację okien. Może to by pomogło.
woda jest na oknach bo pewnie są starej generacji plastikami i już nie ma gazu w pakietach szybowy, oczywiście pomaga wietrzenie ale polecam wymianę okien a jak to możliwe to wymianę samych szyb bo po prostu straciły swoje właściwości ( okno ma 2 funkcje łączy i dzieli wnętrze mieszkania z dworem i również musi być szczelne ale mieć możliwość rozszczelniania) a jak szyba nie ma argonu to obojętnie co nie zrobisz okno nie ma swoich właściwości polecam do wymiany okien pana Rysia i jego ekipę 666227772
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Moja siostra jak wprowadziła się do nowego mieszkania też miała masakre z wodą na oknach jak się później okazało była to wilgoć skorzystała z usług firmy z gdyni dry-pol . Nie mam telefonu ale wystarczy wrzucić w google. Wiem że świadczą usługi i sprzedają taki sprzęt.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja miałem ten sam problem i niestety trzeba było wymienić okna. Teraz na poddasze założyłem okna z http://www.imfenster.pl i nie mam problemu ze skraplaniem. Okna są szczelne, nie przepuszczaja hałasu z ulicy, sa na dobrych profilach i co najwazniejsze są drewniane i w przystepnej cenie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 10
reklama okien niedajcie sie naciąc a ja postaram sie jakos dopuscic argon w wkład szybowy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Dom i mieszkanie

Czy ktoś żałuje zakupu mieszkania na kredyt? (417 odpowiedzi)

Witajcie, mam pytanie do osób, które kupiły mieszkanie na kredyt: czy żałujecie, że wzięliście...

Tapeta czy Farba? (32 odpowiedzi)

Na co decydujecie się przy wykańczaniu wnętrz? Co decyduje o wyborze farby lub tapety?

METRONA - rozliczenia! (58 odpowiedzi)

szukam osób, które wyczuwają niejasności w rozliczeniach kosztów C.O. osobiście uważam, że...

do góry