Widok

Wojna w Iraku

No to zaczęła się Wojna. Cały świat przewisko a Ameryka swoje. Tylko po po my jako Polacy się pchamy do tej wojny ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
No nie wiem ale w NATO jestesmy
Dla Twojej wiadomości oglądam fakty, ale podpisali podobno jakies oswiadczenie ze jadą tam na własną odpowiedzialność

irak

Mam nadzieję, że zostanie zakończone to co rozpoczęte zostało w 1990 roku. A jeśli dotego potrzebna jest "wojna" jestem za!
chyba domisza - nie myslisz, ze tu chodzi o wolnosć narodu irackiego...ha, tylko o kasę o ropę (gdyby Bushowi zależało na wolnosci - już dawno Sadajma i jego sobowtórów by zlikwidowano - a tak zginą niewinni ludzie - jestem przeciwko wojnie i udziałowi Polski w niej
gdyby kolezanka ogladala fakty/wiadomosci to by widziala ze wcale im sie tam nie spieszylo. rzad tak powiedzial i maja jechac. z ochotnikami nie ma to NIC wspolnego
Ale oni tam ida na wlasna odpowiedzialność, są ochotnikami skoro sami chcą przecież nikt tam nie jest wysyłany na siłe
Fakt, że ktoś mieszka w miejscu do którego aby się dostać potrzebny jest paszport oznacza, że to co z nim dzieje, ma być nam obojętne???
Wojna z pewnością nie jest najlepszym rozwiązaniem, ale może ktoś zaproponuje lepszy sposób, ktoś dla kogo ważni są ludzie, a nie państwa i granice.
Juz nawet kościół katolicki - wprawdzie nie tak dawno - ale zrezygnował z pojęcia wojny sprawiedliwej i niesprawiedliwej. Irak jest państwem suwerennym i nie powinno się wojować, bez względu jaki tam panuje ustrój. Niestety polityka to k..., tam gdzie są pieniądze, tam interesy tych politycznych dupków i nieważne jaką opcję reprezentują.
Nie ważne jest , czy argumenty przemawiające za agresją to pobudki religijne, czy też tzw. prawa człowieka.
" Nigdy więcej wojny"
Tłumaczenie Kwaśniewskiego jest jak najbardziej na miejscu. Role Hitlera w tym konflikcie pełni Hussain, a nie Bush. A Irakijczycy to naród ciemiężony, a poniewać znamy to z doświadczenia nie możemy pozwolić, żeby ich spotkało to co nas kiedyś.

Ten konflikt /jakkolwiek by to nie brzmiało/ jest w obronie ludzi, nad którymi nieograniczoną władzę ma człowiek dla którego życie ludzkie nie ma żadnej wartości - jest to chyba wystarczający powód żeby im pomóc /nawet bez nawiązywania do historii/.

Wojna w Iraku

zgadzam się, że jest to terroryzm ze strony USA polscy żołnierze powinni zostać i bronić naszego kraju, po co mieszać sie w sprawy, które nie do końca nas dotyczą dojdzie do tego, że będzie III wojna swiatowa !!! i co wtedy powie pan prezydent ... ?!?
Pzdr Mary
zgadzam sie to terroryzm ze strony USA, polscy żołnierze powinni zostać i bronić naszego kraju a nie mieszać sie w sprawy które nas nie dotycza , dojdzie do tego, że ta wojna będzie III wojną swiatową !!!

wojna w Iraku

W ten sposob jak to zostalo rozgrane przez usa to bezsens.
Z terrorytmem nalezy walczyc ale nie w ten sposob aby caly swiat sie podzielil, bo nie wiadomo co z tego teraz wyniknie.
Polscy zolnierze niepotrzebnie zostali skierowani na wojne.
Chcemy byc w EU,a zapisujemy sie jako kolejny stan do usa.
z powarzaniem jacek cz
też nie za bardzo rozumiem - czemu Polacy dołączyli sie do tej wojny. Tłumaczenie Kwaśniewskiego, że dołączamy się do wojny - gdyż nikt nam nie pomógł podczas agresji Hitlera w 1939 roku jest conajmniej niezrozumiałe. Panie Prezeydencie!!! gdyby tak dokładnie przemyśleć przedstawiony przez Pana argument - to Polacy powinni stanąć po stronie Iraku...
Ja to ujme w jednym zdaniu: terroryzm ze strony usa!

Inne tematy z forum Co? Gdzie? Kiedy?

Najtańsze sushi w Gdańsku (27 odpowiedzi)

Gdzie?

gdzie pojemniki na odzież używaną w gdańsku (19 odpowiedzi)

czy jeszcze są takie pojemniki? wiem, że to "mafia", ale lepiej tam wrzucić, niż do...

antyki (9 odpowiedzi)

witam, gdzie mogę sprzedać antyki? gdzie w trojmiescie?

do góry