Widok
Bardzo mi zależy aby do głosu doszli i wzięli się do roboty młodzi, rzetelni mieszkańcy. Jest tu niewątpliwie wielu inteligentnych i prawych mieszkańców. Błagam , zróbcie coś. Wczoraj w "Czarno na białym" pokazywano, jak wybiera się wójtów. Moją uwagę przykuły w tych pipidówach - bez obrazy, gdzieś daleko na wschodzie i północy kraju, drogi i chodniki. Zrobiło mi się przykro. Nie widziałam takiego syfu, jak w Bojanie, Dla wójta i urzędasów od przekazywania "posiadanej wiedzy", że po deszczach w drogach są dziury należy postawić znak stop. Niech zaczną pracować dla siebie i tylko. Pozdrawiam aktywnych.
Czytałem to forum oraz inne i jakoś tylko tutaj na forum Bojana najwięcej ludziom się nic nie podoba plus zwalają całe zło, które jest na wójta czy tam na władze gminy ogólnie. Jakoś na innych jest spokój. Oraz zauważyłem, że Proporcjonalnie do przyrostu nowych mieszkańców z miasta rośnie współczynnik zrobienia ze POLSKIEJ WSI ala miasta. Trochę to przykre jak kaszubska wieś przez to zanika. I tylko dodam, że właśnie to ta społeczność ma najwięcej do powiedzenia na tym forum. Tyle. Miłego dnia
Co dobrze funkcjonuje?
Komunikacja autobusowa z Gdynią? Porażka.
Budowa i utrzymanie dróg? Gdyby nie mieszkańcy, nie byłoby czego utrzymywać, bo gmina za własne pieniądze niczego nie buduje.
Dla mnie te dwie rzeczy to podstawa codziennego funkcjonowania - jeśli to szwankuje, to piękna choinka czy inne atrakcje organizowane od czasu do czasu nie mają żadnego znaczenia.
Kontakt z niektórymi urzędnikami w gminie to też nieporozumienie.
Dobrze funkcjonuje miesięcznik Lesok, z którego na każdej stronie uśmiecha się Wójt. Swoją drogą to ciekawe, czy opublikowaliby tam artykuł krytyczny wobec obecnych władz gminy?
Komunikacja autobusowa z Gdynią? Porażka.
Budowa i utrzymanie dróg? Gdyby nie mieszkańcy, nie byłoby czego utrzymywać, bo gmina za własne pieniądze niczego nie buduje.
Dla mnie te dwie rzeczy to podstawa codziennego funkcjonowania - jeśli to szwankuje, to piękna choinka czy inne atrakcje organizowane od czasu do czasu nie mają żadnego znaczenia.
Kontakt z niektórymi urzędnikami w gminie to też nieporozumienie.
Dobrze funkcjonuje miesięcznik Lesok, z którego na każdej stronie uśmiecha się Wójt. Swoją drogą to ciekawe, czy opublikowaliby tam artykuł krytyczny wobec obecnych władz gminy?
Sami sobie jeździjcie autobusami razem z inbymi menelami czy innymi delikwentami spoconymi lub obszcz*nymi narazajac na zakażenia wirusowe. Ja tam wole wygodnie w moim elektrycznym ekologicznym aucie siedziec popijajac kawe i sluchakac muzyki bez koniecznośi dzielenia sie przestrzenią. To tak jakby mieszkać z jakimiś obcymi w mieszkaniu.
Popieram anonima! Nigdzie nie można znaleźć informacji co ta Pani zrobiła i czy np. składała jakieś interpelacje w sprawie nieprzepisowych progów na mjra Bojana. Taka radna powinna mieć psi obowiązek prowadzenia strony internetowej na której:
- Informowałaby o uchwałach rady dotyczących Bojana nad którymi głosowała z opisem jak i dlaczego tak głosowała (zwracam uwagę że tylko dotyczących Bojana żeby nie było tam innych nieistotnych dla nas tematów przez które trzeba by się przedzierać żeby znaleźć te dla nas ważne )
- Informowałaby o zbliżających się tematach głosowań dotyczących Bojana z możliwością prowadzenia dyskusji nad tymi tematami.
- Umożliwiła dopisywanie tematów przez mieszkańców z możliwością prowadzenia dyskusji
- Informowałaby, które z tych tematów zgłosiła na radzie.
- Informowała o podziale środków pieniężnych w gminie z zaznaczeniem ile procentowo przypada na Bojano i wyjaśnieniem dlaczego tak mało.
Ludzie zacznijcie tego wymagać od kandydatów na radnych i wójta.
Inaczej znowu jakiś miesiąc przed wyborami pojawią się plakaty z ładną wyretuszowaną buźką, ulotki z opisem jak to wspaniale przez 4 lata nic nie robiła i jakie świetne pomysły ma na następne 4 lata.
- Informowałaby o uchwałach rady dotyczących Bojana nad którymi głosowała z opisem jak i dlaczego tak głosowała (zwracam uwagę że tylko dotyczących Bojana żeby nie było tam innych nieistotnych dla nas tematów przez które trzeba by się przedzierać żeby znaleźć te dla nas ważne )
- Informowałaby o zbliżających się tematach głosowań dotyczących Bojana z możliwością prowadzenia dyskusji nad tymi tematami.
- Umożliwiła dopisywanie tematów przez mieszkańców z możliwością prowadzenia dyskusji
- Informowałaby, które z tych tematów zgłosiła na radzie.
- Informowała o podziale środków pieniężnych w gminie z zaznaczeniem ile procentowo przypada na Bojano i wyjaśnieniem dlaczego tak mało.
Ludzie zacznijcie tego wymagać od kandydatów na radnych i wójta.
Inaczej znowu jakiś miesiąc przed wyborami pojawią się plakaty z ładną wyretuszowaną buźką, ulotki z opisem jak to wspaniale przez 4 lata nic nie robiła i jakie świetne pomysły ma na następne 4 lata.