Widok

Wójt

Hej. Wybory samorządowe już za rok. Czy ktoś ma informacje kto ma chęć startu w nich? Przydałaby się wymiana Wójta i tych radnych od siemiu boleści.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 1

Problem polega na braku chętnych.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Chętny/a zawsze się znajdzie, tyle że nie zawsze jest to lepsza opcja. Potrzeba kogoś ogarniętego, najlepiej kogoś z nowego pokolenia co nie pamięta PRLu, kogoś kto nie będzie się bać zrobić rewolucję.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bardzo mi zależy aby do głosu doszli i wzięli się do roboty młodzi, rzetelni mieszkańcy. Jest tu niewątpliwie wielu inteligentnych i prawych mieszkańców. Błagam , zróbcie coś. Wczoraj w "Czarno na białym" pokazywano, jak wybiera się wójtów. Moją uwagę przykuły w tych pipidówach - bez obrazy, gdzieś daleko na wschodzie i północy kraju, drogi i chodniki. Zrobiło mi się przykro. Nie widziałam takiego syfu, jak w Bojanie, Dla wójta i urzędasów od przekazywania "posiadanej wiedzy", że po deszczach w drogach są dziury należy postawić znak stop. Niech zaczną pracować dla siebie i tylko. Pozdrawiam aktywnych.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie wiem dlaczego rewolucja a nie ewolucja, poza tym nie lubię tego mitologizowania PRL. Ma być ktoś kumaty, otwarty, bystry i przedsiębiorczy.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1
No to startuj.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dokładnie, skończmy z obsesją PRL-u; dzisiaj potrzebny jest ktoś, kto zajmie się lokalną infrastrukturą, integracją mieszkańców, szukaniem tego, co łączy czyli mówiąc krótko, ktoś kto będzie budował wspólnotę, a nie zmienał nazwy ulic i budował pomniki czy izby pamięci "jedynie słusznych"
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 2
Tusk jest chętny do kandydowania na wojta
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
O rany zamilcz
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nie rozumiem was czemu chcecie zmieniać coś co dobrze funkcjonuje. Może mi to ktoś logicznie wytłumaczyć?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 14

Tobie się tylko wydaje że "dobrze funkcjonuje", poczytaj to forum to od razu zrozumiesz o co chodzi mieszkańcom Bojana
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

A to w całej gminie tylko mieszkańcy Bojana mają coś do powiedzenia? Proszę poczytać inne fora. Tam wszystko funkcjonuje . Bojano musi założyć swoją gminę i dać reszcie święty spokój .
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 5

Tak cala gmina funkcjonuje cacy... A wójt do rany przyłóż.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

No wszystkim nie da się dogodzić. Uważam i tak że jest wiele lepiej niż za poprzednich.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

Co dobrze funkcjonuje?
Komunikacja autobusowa z Gdynią? Porażka.
Budowa i utrzymanie dróg? Gdyby nie mieszkańcy, nie byłoby czego utrzymywać, bo gmina za własne pieniądze niczego nie buduje.
Dla mnie te dwie rzeczy to podstawa codziennego funkcjonowania - jeśli to szwankuje, to piękna choinka czy inne atrakcje organizowane od czasu do czasu nie mają żadnego znaczenia.
Kontakt z niektórymi urzędnikami w gminie to też nieporozumienie.
Dobrze funkcjonuje miesięcznik Lesok, z którego na każdej stronie uśmiecha się Wójt. Swoją drogą to ciekawe, czy opublikowaliby tam artykuł krytyczny wobec obecnych władz gminy?
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

No a czy te autobusy kiedyś częściej jeździły? Z resztą kto teraz autobusami jeździ ? Nawet dzieci z Bojana autobusem nie pojadą.. Do szkoły pod same drzwi trzeba podrzucić.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7

Pod same drzwi niekoniecznie trzeba podrzucać ale jak dojechać do szko
ły np. średniej do Gdyni lub Wejherowa .
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Może twoje dzieci, moje jeżdżą autobusami i nie uważają tego za nic niesamowitego.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czytam inne fora, proszenie kłamać, że tylko mieszkańcy Bojana są niezadowoleni.

Moje także jeździły. Do Gdańska około 6 lat temu i nic lepiej nie było .A z Wejherowa z elektryka to młodzież musiała pieszo iść bo autobus kończył bieg w Bieszkowicach ..

Inne tematy z forum Bojano

Butelkomat (6 odpowiedzi)

Gdzie znajduje się najbliższy butelkomat? Może są jakieś pogłoski czy takowy ma stanąć w Bojanie?...

Droga za 21 mln zł w gminie Szemud (3 odpowiedzi)

Tak, tak.... a wiecie gdzie? No zgadnijcie... tak. W Kielnie. Droga, która poprawi komfort i...

do góry