Widok

Wolne Miasto

Wolne Miasto Ujeścisko Temat dostępny też na forum:
Zaletą inwestycji jest lokalizacja niedaleko centrum Gdańska i Al. Armii Krajowej, która łączy centrum Gdańska z trójmiejską obwodnicą. Przyszli mieszkańcy osiedla spacerować będą mogli wokół zagospodarowanego zbiornika wodnego przy ul. Cedrowej.

Osiedle powstanie etapami na jedenastu hektarach. Składało się będzie z budynków wielorodzinnych z płaskimi dachami ustawianych kwartałami. ...
przeczytaj więcej o inwestycji
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 9

skoro ma coś powstać to czemu to nie jest to naniesione na planach
inż chyba na stadionie kupiłeś??

poza tym po co krytykujecie ??
tylko po to chyba żeby zniechęcić do kupna mieszkania
poza tym ten facebook " niebezpieczna cedrowa " gościa powinni wsadzić za udostępnianie publicznie danych osobowych, twarzy, rejestracji samochodowych

Kogo inwestycja będzie interesować - pojedzie tam zobaczy i przemyśli - ewentualnie kupi

ma coś powstać to powstanie -
martwić się będą ludzie który tam będą mieszkać

a nie pseudo wróżbici inż. stawiający maszty, kościoły i sanktuaria koło inwestycji
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 8
1. Nie na stadionie ,
2. Widziałem feca - Jeżeli ktoś popełnia wykroczenie i łamie przepisy KD to jest to dowód w sprawie a nie ujawnianie danych. W pełni ich popieram należy piętnować łamanie prawa. W Niemczech to normalna postawa społeczne - donieść na kogoś kto łamie prawo a u nas nadal społecznie nieakceptowalne.
3. Czy kolega "nie inż" to czasem nie jest zainteresowany sprzedażą tam mieszkań ? Musimy sobie coś wyjaśnic , nie interesowało mnie zniechęcanie a racze informowanie o tym co wiem. Skoro ma być inaczej poczekajmy do sierpnia, a się okaże . Po co się sprzeczać co jest w planach a co nie jak i tak procedur nikt kto to czyta nie zna ale i tak nie za bradzo rozumiem o czym mowa bo na "podkładach geodezyjnych" z WG UM nigdy nie ma planów :) Nanoszone sa po pomiarze geodezyjnym odbiorowym. Dla mnie zawsze nieboszczek to najlepszy sąsiad bo nie narzeka :)
4. Kościoły i sanktuaria - zupełnie nie rozumiem co wnoszą do lokalizacji
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 6

Witam
Jestem zainteresowana kupnem mieszkania - czytałam to forum i postanowiłam się przejść do UM,
rozmawiałam z geodetami byłam w dziale który zajmuje się inwestycjami, nawet zadzwoniłam do firmy G4S oraz Play. Nikt nic nie wie o maszcie w okolicy cedrowej ponieważ mapa zasięgu w tym miejscu jest cytuje "zadowalająca a nawet dobra".

Dlatego nie rozumiem skąd te plotki,
chyba tylko żeby zniechęcić.
Z resztą polecam stronę:

gdzie jest wszystko opisane i aktualizowane na bieżąco

P.S. Skoro Pan licencjat inż lubi donosić - zapraszamy do przeprowadzki do Niemiec - nie chciałabym mieć sąsiadów konfitury
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 14
Co mnie obchodzą obce mieszkania i kogo miał bym zniechęcać jak to nie ma żadnego przełożenia na indywidulane decyzje. Osiedle ciekawe i nazwa mi się podoba mimo że ma wielu przeciwników jak czytałem na necie. Informuje tylko o fakcie jakim się dowiedziałem . Z kim Pani rozmawiał ? Nazwisko poproszę lub imie i inicjał nzwiska - porozmawiam z nim ? Skoro tak dobrze zna Pani temat prosze o podanie adres najlbliższej wieży P4 tej lokalizacji . Ja go znam i podam jak Pani nie poda będzie to dowód na to kto ma większą wiedze w temacie :) Proponuje zakończyć temat i poczekac max do sierpnia a wtedy wyjdzie kto miał rację. Od razu przypomina mi się Adaś Miałczyński " udali się na wzgóze a ich oczom ukazał się LAS...................... las krzyży :) "
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 3
Czemu temat Hipermarketu tak powraca? - bez sensu. Fajne miejsce tylko ta Armii Krajowej trochę za blisko, a średnicówkę co by nie zrobili będzie słychać . Może drzewa na wale jak by posadzili ...może..
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 34
Trochę Panią wkręciłem z tym G4S . Ciekawe gdzie Pani dzwoniła skoro budowę prowadzi 3GNS a nie G4S. G4S to firma ochroniarska. Teraz wiem wszystko :) pozdrawiam i życze miłego dnia.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 2
"zagospodarowanego zbiornika wodnego przy ul. Cedrowej. " hehehe kiedys to był fajny stawek a teraz podłączyli tam ścieki z ulicy i Cmentarza - gratuluje wyboru miejsca na spacer może jakieś kości wypłyną :))
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 108

Za żadne skarby świata nawet jakby za darmo dawali nigdy w tym miejscu

Normalnie porąbało co niektórych, jak można w takim miejscu mając za płotem cmentarz bloki stawiać. Chyba nie znacie tego cmentarza. Może przejdzcie się do starszej części to gwarantuję WAM, że nie zaśniecie w nocy. WSPÓLCZUJĘ SZCZERZE.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 123

Ty chyba w dzieciństwie na łeb upadłeś jeżeli uwqażasz, że cmentarz to atracyjny sąsiad. no na pewno infrastruktura cmentarna podwyższycene za Twój marny 1m2. Współczuję
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 41
50 metrów od Armii Krajowej !!!! rzeczywiście spokojna główna średnicówka Gdańska za oknem heheheh
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 47

Mi tam poprostu śmierdzi Szadółkami !!

i tę zapieprza..... samochody
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 39

Idiotyzm

Osoba która już nie żyje, krzywdy nikomu nie zrobi....
Ludzie co wy za bzdury gadacie...
Nakręcacie się bezsensu (a tak naprawdę nawet nie macie
zamiaru kupić tam mieszkania)

Jest chyba tylko jedna osoba której najbardziej przeszkadza inwestycja...
Pozdrowienia dla Pana prowadzącego profil Wolne Miasto na Facebooku

Szkoda że mija się troszkę z prawem!!!
popieram tę opinię 106 nie zgadzam się z tą opinią 18
Arqu zanim się wypowiesz to sprawdź czy rzeczywiście tam coś słychać z Armii Krajowej.!!!
popieram tę opinię 46 nie zgadzam się z tą opinią 7

ale jesteś wiesz

no weź sie wprowadź no plis
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 2

Cała prawda!

Szkoda, że już tak jest że w każdym społeczeństwie znajdą się ludzie pełni jadu, wrogości i zła. Mieszkańcom ulicy Cedrowej zawsze żyło się bardzo dobrze, miło i spokojnie, doskonale zdają sobie sprawę z pozytywnych aspektów tej lokalizacji, nie mniej jednak, początek budowy nowego osiedla przy ich ulicy stał się początkiem obaw i można te obawy zrozumieć gdyż spokojna dotąd okolica stanie się w niedługim czasie miejscem gdzie zacznie przybywać mieszkańców i to gwałtownie gdyż w planach budowy nowego osiedla jest 1200 mieszkań. Dotychczasowi mieszkańcy pewnie obawiają się tłoku na drogach, hałasu, większej przestępczości i pewnie paru innych niedogodności. Pewnie tak jest bo to normalna reakcja, człowiek boi się nieznanego. Nie w porządku natomiast jest pisanie nieprawdy na temat okolicy gdyż wystarczy popytać okolicznych mieszkańców, którzy ją bardzo chwalą, nikomu nie przeszkadza bliskość cmentarza, nikt nie słyszy ulicy armi krajowej, nikt nie narzeka na jakość wody w stawie, w którym z drugiej strony i tak nigdy nikt się nie kąpał (natomiast większej bzdury niż bajka o deszczówce spływającej do stawu z cmentarza dano nie słyszałem). Internet jest miejscem gdzie ludzie czują się anonimowi i wypisują bzdury. Myślę, że wystarczy pojechać na miejsce zobaczyć okolice, popytać mieszkańców i w tedy zdecydować. Opinie w internecie nie zawsze mają wiele wspólnego z prawdą.
popieram tę opinię 124 nie zgadzam się z tą opinią 20
1. Kąpaliśmy się - zapewniam Cię, podaj adres prześle ci foty
2. Odwodnienie z chodników nowej "szuflandi" na Łostowicach oraz ulicy asfaltowej skierowano do zbiornika - wylewka jest przy barierce zbiornika- 600mm także fałsz? heheh . Na stronie zamówień publicznych możesz ściagnąć dokumentację projektową deszczówki.
To fakty które można namacalnie sprawdzić i powoływanie się na anonimowosć internet etc to stara śpiewka można wszystko napisać to prawda ale wystarczy sprawdzić w terenie
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 18
fakt - nocą
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 38
Chyba się słabo sprzedają mieszkania skoro ktoś tak reklamuje inwestycje . Wojtek to forum a nie panel reklamowy ;) . Ciekawe dlaczego tak szybko wyasfaltowali tą drogę skoro przy myśliwskiej jest więcej bloków i nadal dziury. Pewnie za kilka lat dowiemy sie kto tam "lody" kręcił. ;)
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 21

co komu przeszkadza deszczówka w stawie? Przecież mamy morze niedaleko, tam się można kąpać a nie w stawie. a skoro wyasfaltowali drogę to chyba dobrze co?
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 7