Widok
Wolne Miasto
Zaletą inwestycji jest lokalizacja niedaleko centrum Gdańska i Al. Armii Krajowej, która łączy centrum Gdańska z trójmiejską obwodnicą. Przyszli mieszkańcy osiedla spacerować będą mogli wokół zagospodarowanego zbiornika wodnego przy ul. Cedrowej.
Osiedle powstanie etapami na jedenastu hektarach. Składało się będzie z budynków wielorodzinnych z płaskimi dachami ustawianych kwartałami. ...
przeczytaj więcej o inwestycji
Osiedle powstanie etapami na jedenastu hektarach. Składało się będzie z budynków wielorodzinnych z płaskimi dachami ustawianych kwartałami. ...
przeczytaj więcej o inwestycji
Ciekawe
Najlepszy przykład jak deweloper robi pranie mózgu klientom. Piękny obrazek wizualizacji osiedla. Dookoła niego zieleń i mnóstwo drzew. Jednakże w miejscu tego gąszcza drzew powinni umieścić pomniki cmentarne, które tam rzeczywiście się znajdują. Chyba, że te drzewka symbolizują zmarłych :D Jedno jest pewne, Halloween będzie niezapomniane.
Wszystko jak sie patrzy i widzi to super, ale
dlaczego nie podają, że 50 metrów od osiedla jest cmentarz, a kawałek dalej obskurne ogródki działkowe, do tego Armii krajowej, którą słychać bo nie ma żadnych ekranów dzwiękochłonnych deweloper pokazuje ładne krzaczki i widoczki, moim zdaniem te mieszkania powinny kosztować 3,5 tyś za metr max ! i zobaczycie za rok po tyle będą.
Cicha, miła i spokojna okolica
Osiedle fajne i tak naprawdę moi drodzy tego cmentarza nie widać ponieważ drzewa i tuje które zostały posadzone już jakiś czas temu są wystarczająco wysokie by odgrodzić osiedle od cmentarza. Poza tym nie wszystkie okna wychodzą na cmentarz :). Okolica cicha i spokojna a co najważniejsze coraz lepsza komunikacja, autobus, tramwaj, blisko centrum. Warto się zastanowić...
inwestycja jest bardzo obiecująca
dzię ogladalam tam mieszkania i jestem pod wielkim wrażeniem- rozważam kupno...
cmentarz fakt jest i to dość blisko- ale przynajmniej nie powstanie tam jakies durne centrum handlowe lub nie wybudują wielkiego molocha mieszkalnego...cała inwestycja zapowiada się bardzo obiecująco....
cmentarz fakt jest i to dość blisko- ale przynajmniej nie powstanie tam jakies durne centrum handlowe lub nie wybudują wielkiego molocha mieszkalnego...cała inwestycja zapowiada się bardzo obiecująco....
dokładnie zapowiada sie...
swego czasu też rozważałem tą inwestycje, ale zniechęciły mnie plany mieszkań - są poprostu bardzo słabe bez inwencji z widokiem na 1 stronę świata. Znajomy budowlaniec mówi, ze taki system hotelowy to najtańsze rozwiązanie, bo można napchać kupę mieszkań w jednej klatce schodowej. Pozatym jednak słychac wzetkę, liczyłem na obniżki cen w październiku, a oni podnieśli co zadecydowało o ostatecznej rezygnacji z mojej strony.
Właśnie kupiłam tam mieszkanie i mam nadzieję że to była bardzo dobra decyzja. Z jednej strony cicho i spokojnie (staw, plac zabaw), a z drugiej strony bardzo blisko do centrum. Ponadto niebawem ztm puści tam autobus, wiec z dojazdem nie będzie żadnego problemu. Natomiast obecność cmentarza nie powinna przeszkadzać, ponieważ go będzie widać za drzewami. A poza tym można przecież kupić mieszkanie od drugiej strony
Mieszkam tam na osiedlu domków jednorodzinnych i :
Staw to to kiedyś był i się nawet kompaliśmy a teraz to jest zbiornik z woda deszczową z ulicy i cmentarza także ostrzegam bo Miasto zrobiło z tego ściek zamias budowac zbiorniki retencyjne brudna wodę wprowadzili do czystego stawu
- Armi Krajowej słychać non stop
- samochód za samochodem na Cedrowej i już są korki a jak wybudują te 1300 mieszkań bedzie tam statystycznie 1500 samochodów rano i wieczorem - to nic tylko się wyprowadzić juz nawet ludzi edomki tu sprzedają i uciekają bo nie da się mieszkać wsród pędzących samochodów
- widok cmentarza :((
- nie dawno oddali uliczki wokół tego bajorka ale misto o to nie dba i samemu można zobaczyć jak to wygląda po 2 latach
- mieszkańców zmuszają do łamania prawa bo wprowadzili zakaz zatrzymywania i nie ma jak wjechac na własną posesję ( facebook Gdansk Niebezpieczna Cedrowa )
- kamery zamontowane na słupach także lepiej uważać :)
Staw to to kiedyś był i się nawet kompaliśmy a teraz to jest zbiornik z woda deszczową z ulicy i cmentarza także ostrzegam bo Miasto zrobiło z tego ściek zamias budowac zbiorniki retencyjne brudna wodę wprowadzili do czystego stawu
- Armi Krajowej słychać non stop
- samochód za samochodem na Cedrowej i już są korki a jak wybudują te 1300 mieszkań bedzie tam statystycznie 1500 samochodów rano i wieczorem - to nic tylko się wyprowadzić juz nawet ludzi edomki tu sprzedają i uciekają bo nie da się mieszkać wsród pędzących samochodów
- widok cmentarza :((
- nie dawno oddali uliczki wokół tego bajorka ale misto o to nie dba i samemu można zobaczyć jak to wygląda po 2 latach
- mieszkańców zmuszają do łamania prawa bo wprowadzili zakaz zatrzymywania i nie ma jak wjechac na własną posesję ( facebook Gdansk Niebezpieczna Cedrowa )
- kamery zamontowane na słupach także lepiej uważać :)
podobno
podobno mieszkania tam mają wykupywać niemcy skoro wolne miasto - podobno mają wynajmować mieszkania ludziom którzy czekają na miejsce na cmentarzu -
podobno ma iść tamtędy kolej metropolitalna i podobno mają tam postawić świątynie zmartwychwstania NMP -- gadanie - okolica fajna przeszedłem się tam nocą - nie słychać za bardzo samochodów - poza tym to nie jest wieś tylko prawie centrum Gdańska to czego się spodziewać. na grunwaldzkiej mieszania mają gorsze hałasy - nie śmierdzi z szadułek - ceny są takie sobie - co do wieży to w planach zagospodarowania przestrzennego nie ma o tym wzmianek - poza tym ten facebook - Niebezpieczna Cedrowa - ktoś ma za dużo wolnego czasu masakra
podobno ma iść tamtędy kolej metropolitalna i podobno mają tam postawić świątynie zmartwychwstania NMP -- gadanie - okolica fajna przeszedłem się tam nocą - nie słychać za bardzo samochodów - poza tym to nie jest wieś tylko prawie centrum Gdańska to czego się spodziewać. na grunwaldzkiej mieszania mają gorsze hałasy - nie śmierdzi z szadułek - ceny są takie sobie - co do wieży to w planach zagospodarowania przestrzennego nie ma o tym wzmianek - poza tym ten facebook - Niebezpieczna Cedrowa - ktoś ma za dużo wolnego czasu masakra