Widok

Wolne Miasto

Wolne Miasto Ujeścisko Temat dostępny też na forum:
Zaletą inwestycji jest lokalizacja niedaleko centrum Gdańska i Al. Armii Krajowej, która łączy centrum Gdańska z trójmiejską obwodnicą. Przyszli mieszkańcy osiedla spacerować będą mogli wokół zagospodarowanego zbiornika wodnego przy ul. Cedrowej.

Osiedle powstanie etapami na jedenastu hektarach. Składało się będzie z budynków wielorodzinnych z płaskimi dachami ustawianych kwartałami. ...
przeczytaj więcej o inwestycji
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 9

Niezłe sąsiedztwo

Ja bym nie chciała mieć widoku z okna na cmentarz i tyle w temacie
popieram tę opinię 49 nie zgadzam się z tą opinią 240

lepiej

na cmentarz niż wysypisko śmieci
popieram tę opinię 103 nie zgadzam się z tą opinią 7

spoko....

Sąsiedztwo ciche i spokojne.
popieram tę opinię 49 nie zgadzam się z tą opinią 54

Ciekawe

Najlepszy przykład jak deweloper robi pranie mózgu klientom. Piękny obrazek wizualizacji osiedla. Dookoła niego zieleń i mnóstwo drzew. Jednakże w miejscu tego gąszcza drzew powinni umieścić pomniki cmentarne, które tam rzeczywiście się znajdują. Chyba, że te drzewka symbolizują zmarłych :D Jedno jest pewne, Halloween będzie niezapomniane.
popieram tę opinię 34 nie zgadzam się z tą opinią 194

Całkiem nieźle

Bardzo fajne plany mieszkań, przyzwoity standard wykończenia a przede wszystkim spokojna okolica :)
popieram tę opinię 168 nie zgadzam się z tą opinią 34

Wszystko jak sie patrzy i widzi to super, ale

dlaczego nie podają, że 50 metrów od osiedla jest cmentarz, a kawałek dalej obskurne ogródki działkowe, do tego Armii krajowej, którą słychać bo nie ma żadnych ekranów dzwiękochłonnych deweloper pokazuje ładne krzaczki i widoczki, moim zdaniem te mieszkania powinny kosztować 3,5 tyś za metr max ! i zobaczycie za rok po tyle będą.
popieram tę opinię 42 nie zgadzam się z tą opinią 156

chyba oszalałaś

większość z mieszkań ma widok z okna na jedną stronę świata mi sie nie podoba,
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 50

ten kto chce kupić mieszkanie to wie co to za okolica, nie przesadzajmy, od kiedy ludzie kupuja mieszkania w ciemno, ogladajac jedynie wizualizacje na stronie internetowej dewelopera?
popieram tę opinię 69 nie zgadzam się z tą opinią 3

co za żenująca nazwa osiedla
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 158

Cicha, miła i spokojna okolica

Osiedle fajne i tak naprawdę moi drodzy tego cmentarza nie widać ponieważ drzewa i tuje które zostały posadzone już jakiś czas temu są wystarczająco wysokie by odgrodzić osiedle od cmentarza. Poza tym nie wszystkie okna wychodzą na cmentarz :). Okolica cicha i spokojna a co najważniejsze coraz lepsza komunikacja, autobus, tramwaj, blisko centrum. Warto się zastanowić...
popieram tę opinię 139 nie zgadzam się z tą opinią 24

inwestycja jest bardzo obiecująca

dzię ogladalam tam mieszkania i jestem pod wielkim wrażeniem- rozważam kupno...
cmentarz fakt jest i to dość blisko- ale przynajmniej nie powstanie tam jakies durne centrum handlowe lub nie wybudują wielkiego molocha mieszkalnego...cała inwestycja zapowiada się bardzo obiecująco....
popieram tę opinię 129 nie zgadzam się z tą opinią 20

dokładnie zapowiada sie...

swego czasu też rozważałem tą inwestycje, ale zniechęciły mnie plany mieszkań - są poprostu bardzo słabe bez inwencji z widokiem na 1 stronę świata. Znajomy budowlaniec mówi, ze taki system hotelowy to najtańsze rozwiązanie, bo można napchać kupę mieszkań w jednej klatce schodowej. Pozatym jednak słychac wzetkę, liczyłem na obniżki cen w październiku, a oni podnieśli co zadecydowało o ostatecznej rezygnacji z mojej strony.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 37

Właśnie kupiłam tam mieszkanie i mam nadzieję że to była bardzo dobra decyzja. Z jednej strony cicho i spokojnie (staw, plac zabaw), a z drugiej strony bardzo blisko do centrum. Ponadto niebawem ztm puści tam autobus, wiec z dojazdem nie będzie żadnego problemu. Natomiast obecność cmentarza nie powinna przeszkadzać, ponieważ go będzie widać za drzewami. A poza tym można przecież kupić mieszkanie od drugiej strony
popieram tę opinię 134 nie zgadzam się z tą opinią 15
Mieszkam tam na osiedlu domków jednorodzinnych i :
Staw to to kiedyś był i się nawet kompaliśmy a teraz to jest zbiornik z woda deszczową z ulicy i cmentarza także ostrzegam bo Miasto zrobiło z tego ściek zamias budowac zbiorniki retencyjne brudna wodę wprowadzili do czystego stawu
- Armi Krajowej słychać non stop
- samochód za samochodem na Cedrowej i już są korki a jak wybudują te 1300 mieszkań bedzie tam statystycznie 1500 samochodów rano i wieczorem - to nic tylko się wyprowadzić juz nawet ludzi edomki tu sprzedają i uciekają bo nie da się mieszkać wsród pędzących samochodów
- widok cmentarza :((
- nie dawno oddali uliczki wokół tego bajorka ale misto o to nie dba i samemu można zobaczyć jak to wygląda po 2 latach
- mieszkańców zmuszają do łamania prawa bo wprowadzili zakaz zatrzymywania i nie ma jak wjechac na własną posesję ( facebook Gdansk Niebezpieczna Cedrowa )
- kamery zamontowane na słupach także lepiej uważać :)
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 111
Podobno PLAY planuje tam wybudować wieżę GSM w II kw 2013. Widąc że mieszkania nie idą to teren w dzierżawę pod wieżę oddali. Dostałem info od inżyniera z G4S
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 13

podobno

podobno mieszkania tam mają wykupywać niemcy skoro wolne miasto - podobno mają wynajmować mieszkania ludziom którzy czekają na miejsce na cmentarzu -
podobno ma iść tamtędy kolej metropolitalna i podobno mają tam postawić świątynie zmartwychwstania NMP -- gadanie - okolica fajna przeszedłem się tam nocą - nie słychać za bardzo samochodów - poza tym to nie jest wieś tylko prawie centrum Gdańska to czego się spodziewać. na grunwaldzkiej mieszania mają gorsze hałasy - nie śmierdzi z szadułek - ceny są takie sobie - co do wieży to w planach zagospodarowania przestrzennego nie ma o tym wzmianek - poza tym ten facebook - Niebezpieczna Cedrowa - ktoś ma za dużo wolnego czasu masakra
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 13

marudy

Polacy potrafią jednak tylko narzekac... To straszne ze nie widzicie żadnych pozytywów. Ja kupiłam mieszkanie i jestem pewna ze nie bede miała hipermarketu za oknem.
popieram tę opinię 152 nie zgadzam się z tą opinią 16
Kolego plan zagospodarowania nie determinuje powstania wieży . Poczekaj do czerwca i zobaczymy :))
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 11
Ten staw to ściek deszczówki z ulicy i uliczek cmentarza . To polecam spacery wokół. Polecam !!!!
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 5