Widok

Wolne Miasto

Wolne Miasto Ujeścisko Temat dostępny też na forum:
Zaletą inwestycji jest lokalizacja niedaleko centrum Gdańska i Al. Armii Krajowej, która łączy centrum Gdańska z trójmiejską obwodnicą. Przyszli mieszkańcy osiedla spacerować będą mogli wokół zagospodarowanego zbiornika wodnego przy ul. Cedrowej.

Osiedle powstanie etapami na jedenastu hektarach. Składało się będzie z budynków wielorodzinnych z płaskimi dachami ustawianych kwartałami. ...
przeczytaj więcej o inwestycji
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 9

Polecam

Bardzo dobry deweloper, który w cenie oferuje wysoką jakość. Miła i przyjazna obsługa z profesjonalnym podejściem do klienta. Standard wykończenia i aranżacja ujmująca i z klasą. Gorąco polecam. Ja już jestem zadowolona klientką Wolnego Miasta
popieram tę opinię 125 nie zgadzam się z tą opinią 15
Również tak myślę:).
popieram tę opinię 45 nie zgadzam się z tą opinią 8
Nie wszystkie mieszkania są z widokiem na cmentarza. Prędzej czy później każdy zamieszka na cmentarzu. To nieodłączny element naszego życia. Nie rozumiem dlaczego to tak przeszkadza. Pewnie lepiej mieć za oknem wysypisko śmieci lub centrum handlowe!
popieram tę opinię 91 nie zgadzam się z tą opinią 3

Panie/ Pani mmm chyba sam na głowę upadłeś...Cmentarz mi nie przeszkadza- za drzewami go nie widać, Zaś dużo bardziej przeszkadzało by mi centrum handlowe czy dom Rozi. Tylu sceptyków chyba z konkurencyjnych firm deweloperskich pisze tu opinie...powodzenia
popieram tę opinię 41 nie zgadzam się z tą opinią 4

glupoty pleciesz ! ja biegam 3km 2 razy w tygodniu najlepsze miejsce spokoj ,duzo drzew ,szerokie aleje !

czyste powietrze i cisza to lubie ! najlepsze miejsce do biegania rano albo wieczorem ! szkoda ,ze miasto nie chce wybudowac basenu w okolicu naprawde potrzebne jest !
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 46
masz basen miejski :P , szambo deszczówki -stawek przy Cedrowej :P
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 45

Opinie

Zastanawiam się co kieruje ludźmi hejtującymi osiedle. Zwłaszcza wystawiając ocene 1 w polu architektura, czy infrastruktura. Wpisy Podoba mi się projekt osiedla, jestem zadowolony ze współpracy z deweloperem spotyka się automatycznie z hejtem (obecnych mieszkańców Cedrowej?)

Żałosne.

Zaznaczam, że jako przyszły mieszkaniec Wolnego Miasta mam w d*pie jaki jest skład chemiczny wody w stawie, nie boję się duchów :) zatem cmentarz staje się atutem. Obawiam się tylko hałasu Armii Krajowej, biorę to pod uwagę, ale zdania są podzielone. Pewnego wieczora sam sprawdziłem zjawisko, na poziomie parteru stojącego już budynku nic nie było słychać.
popieram tę opinię 103 nie zgadzam się z tą opinią 8
Mieszkam na cedrowej i znam prawie wszystkich, możesz wierzyć lub nie ale nikogo tu nie obchodzi to osiedle . Z tego co wiem to wszystkich wkurza że miasto zamiast wybudować Nowa Olchowa do kartuskie zrobiło ulice niezgodnie z polskimi normami bez chodników i że złym oznakowa niem . Jeszcze postawili zakaz zatrzymywania który uniemożliwia wjazd pod dom bo jak otworzyć bramę bez zatrzymywania. Teraz okazało się że ulice projektował 83 inżynier a przetarg dotyczył również budowę parkingu którego nie zrobiono -to takie polskie ;). Także nie szukajcie winy wśród mieszkańców , może ludziom nie podoba się nazwa jak czytam na tym forum (mi się podoba) a może cena lub lokalizacja -nie wiem nie obchodzi to mnie a może to konkurencja hejtuje?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

główne wejscie

kochani od tamtej wlasnie strony w najblizszych latach bedzie głowne wejscie na cmentarz
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 107

główne wejście

tak i będą budować Kościół z wyjściem na ul. Cedrową także radze się zastanowić, projekt już jest zaakceptowany i czeka na zgodę Prezydenta Gdańska.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 109

Nie chce mi się wierzyc z tym kościołem zwłaszcza że nasza parafia jest na Kartuskiej a na Jasieniu mamy drugi kościół. Zapytam naszego proboszcza. Dobrze że zagospodarowali ten teren po fermie - fajne osiedle ale Miasto powinno wybudować Nową Olchową bo już są korki przy Kartuskiej a jak wybudują wszystko to bez tej ulicy wszystko stanie.
popieram tę opinię 57 nie zgadzam się z tą opinią 1

ah

bzdura :)
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 0

super! :)

bo tam do kościoła daleko!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie jest tak zle jak myślicie państwo .. z ostatniego piętra wogle nie widać grobów ani pogrzebów. ktore sie odbywają....
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 49
-Ale za to Kasiu jaką ciszę gratis masz
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 43

spostrzeżenia

Ogólnie lokalizacja mi się podoba. Budynki - choć wizualne "pudełka" ujdzie. Cena za 1 metr kwadratowy zbyt wygórowana! Mam poza tym dwie inne uwagi krytyczne:
1/ jak projektant mógł pójść na pomysł nie schowania w posadzce odpływowych rur kanalizacyjnych. Byłem w mieszkaniach - te rury koszmarnie wystają ponad wylewkę! Bedzie wiele kłopotu by je estetycznie schować.
2/ wokół oczka wodnego na dziedzińcu sadzi się "badziewie" w postaci wierzb. Jak to sie rozrośnie i rozkorzeni nikt już tego nie usunie. A poza tym to naprawde byle co. Pytałem akurat pania z ekipy nasadzającej zieleń - powiedziała mi, że tak jest w projekcie, w co nie chce mi się wierzyć??? Przecież Deweloper reklamuje osiedle przyrodniczo jako coś szczególnego. A tu taki knot!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 78

super expres - nocą
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 36

Zgadzam się co do rur, mogłyby być całkowicie schowane pod posadzką co w znaczącym stopniu ułatwiłoby wykończenie łazienki, zastanawia mnie czy ktoś popełnił błąd czy zostały położone w ten sposób celowo.
Nie zgadzam się się natomiast z twierdzeniem, że wierzby "to byle co", bardzo szybko rosną i często wykorzystuje się je na osiedlach jako rośliny ozdobne, ciekawie wyglądają przy oczkach wodnych jeśli się o nie dba.
Osiedle ładne, z pomysłem, jednak cena mieszkań mogłaby być niższa.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bzdura

Niewielka część mieszkań ma widok na cmentarz, jednak nawet one widzą jedynie drzewa i jeśli ktoś się nie dopatrzy to nie widzi, że tam są groby.
popieram tę opinię 62 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bzdury

Tak dużej ilości bzdur na raz nie słyszałem.
1. Cmentarz nikomu nie przeszkadza bo jest zarośnięty drzewami
2. Komu przeszkadzają działki? Z resztą osiedle jest od nich oddzielone
3. Samochodów z armii krajowej się nie słyszy (nie byłeś-nie gadaj)
4. Wizualizacja idealnie pokazuje aktualny stan faktyczny - więc nie jest to tylko bajkowy obrazek.
5. Wejdź sobie na osiedle, obejrzyj mieszkania - za 3,5 tyś w takim standardzie to nawet po za miastem nie dostaniesz
popieram tę opinię 54 nie zgadzam się z tą opinią 6