Widok

Wolne Miasto

Wolne Miasto Ujeścisko Temat dostępny też na forum:
Zaletą inwestycji jest lokalizacja niedaleko centrum Gdańska i Al. Armii Krajowej, która łączy centrum Gdańska z trójmiejską obwodnicą. Przyszli mieszkańcy osiedla spacerować będą mogli wokół zagospodarowanego zbiornika wodnego przy ul. Cedrowej.

Osiedle powstanie etapami na jedenastu hektarach. Składało się będzie z budynków wielorodzinnych z płaskimi dachami ustawianych kwartałami. ...
przeczytaj więcej o inwestycji
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 9

Również będę mieszkańcem osiedla i uważam, że niektórzy na forum piszą głupoty, nie żałuję wyboru.
popieram tę opinię 42 nie zgadzam się z tą opinią 4

Potwierdzam

Co mówili poprzednicy :)

mam obawy

przy odbiorze znajoma znalazła na ścianie biały meszek. Na początku ściemniali, że to zakurzona powierzchnia, ale nie łyknęła tego i później przyznali, że zmywali 2 dni wcześniej grzyba ... opinie w necie o developerze trochę przerażają ... AK nic nie slychac, cmentarz ... trzeba mieć nie lada wyobraźnię, żeby wymyślać głupoty o duchach itp. - ale internet pełen zje**w.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5

szkoda tylko, że inwestycja zakończy sie na 1 budynku :)

i nikt o tym nie mówi :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 10

Absurd

Myślisz, że jesteś wiarygodny wystawiając najniższą ocenę we wszystkich kategoriach? Czym się kierujesz, bo na pewno twoja opinia nie jest obiektywna? Jeżeli według Twojej oceny lokalizacja przy ul. Cedrowej zasługuję na ocenę jeden, to jaką ocenę dałbyś inwestycjom np. na "Kowalach" przy obwodnicy? Skąd masz informację, że inwestycja zakończy się na pierwszym budynku - z tego co wiem w marcu 2014r. mają ruszyć prace przy kolejnym. Skąd ta niechęć?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

kolego daj znać jak ruszy ta inwestycja :)

poprawiłem oceny na adekwatne, ale skoro ty oceniasz lokalizację na 5 to w takim razie centrum gdańska jak ocenisz ? na 4 ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 10

osiedle osadzone w luce

wszystko kręci się dookoła, ulice, sklepy, ale nie są uciążliwe bo są o jeden krok dalej. Mam wrażenie że fajny klimat tego osiedla spowodowany jest tym, że to taka oaza spokoju. Dyskusja o hałasie z AK jest totalnie bez sensu ponieważ nie ma go praktycznie wcale. Jak ktoś chce idealną ciszę to proponuję dom w środku lasu. Kolejny blok ruszy na wiosnę 2014 i nie mam co do tego wątpliwości bo pozwolenie na budowę już jest. Zapowiada się całkiem urocze osiedle. Punkty usługowe też w końcu ruszą jak pojawi się więcej mieszkańców. Zakupiłem mieszkanie i muszę przyznać że jakość wykonania jest bez zarzutu. Nie podoba mi się jedynie rozprowadzenie rur w łazience i kuchni, bo uważam że takie rzeczy ukrywa się w ścianie. Poza tym ściany równe, podłogi równe, wykończenie jest na prawdę ok. Mile zaskoczyły mnie też działania organizacyjne zarządcy.
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 5

od razu "lody"!

Moi drodzy ulicę robił deweloper inaczej po gruntówce byście nadal jeździli.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 3
Szkoda czasu na czytanie przechwalanie się nawzajem developerów.

Myślą że jak zmienią adresy IP lub napiszą z innego kompa to się motłoch nie kapnie i kupi .

Mieszkanie to nie zakup marchewki i każdy widzi jakie są zalety a jakie wady danego osiedla.

Nie róbcie z ludzi DEBILI !!!!!!!

Panowie to nie miejsce na reklamę!!!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 72

Wolne Miasto

Ja również jestem posiadaczem mieszkania na tym osiedlu i będę zachwalał chociaż nie mam w tym interesu. Po prostu nie zgadzam się z tymi licznymi opiniami negatywnymi, które znajdują się na tym forum i jestem zadowolonym właścicielem fajnego mieszkania, napisałbym na fajnym osiedlu ale osiedla jeszcze nie ma, bo stoi tylko jeden budynek, co mam nadzieje się szybko zmieni. U mnie żadnego meszku na ścianie nie było i o niczym takim nie słyszałem. Jakość wykończenia mieszkania w mojej ocenie jest wysoka, duże okna drewniane, dobrej jakości i ładne drzwi dierre, niestety mają brzydki długi klucz. Ściany równe, posadzki równe. Rury wodno-kanalizacyjne nie są wpuszczone w ścianę, o ile przy aneksie kuchennym to nie przeszkadza bo zostanie przysłonięte szafką to w łazience trzeba to jakoś obudować. Część wspólna ładnie wykończona, na zewnątrz dużo roślinności. Z części usługowej póki co czynne jest tylko przedszkole ale trudno się temu dziwić. Lokalizacja bardzo mi się podoba lecz ulica Cedrowa przez kilkadziesiąt metrów od strony Kartuskiej jest bardzo wąska, mi to nie przeszkadza ale jest to jakaś niedogodność, mam nadzieję, że gdy osiedle się rozrośnie poprowadzą jakiś inny wyjazd na ul. Kartuską. Jeśli chodzi o kontakt z deweloperem to również mam dobre odczucia, wszystkie sprawy zostały załatwione w przyjaznej atmosferze. Zarządcą nieruchomości jest firma AG z Gdyni kontakt mailowy i telefoniczny bez zarzutu. Każdy ma inne potrzeby i oczekiwania, powtórzę jeszcze raz, ja jestem zadowolony, ciężko oceniać coś po opiniach w internecie. Najlepiej przyjść zobaczyć i popytać mieszkańców których już troszkę jest.
popieram tę opinię 106 nie zgadzam się z tą opinią 8
szczególnie w święto zmarłych i wszystkie pozostałe święta.. a, no i za płotem świeże groby, więc pewnie codzień pogrzeb z okna.. dzięki
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 56
no niestety to nie są bzdury - byliśmy dziś z żoną i widzieliśmy dokładnie to, co opisują powyżej:
1. cmentarz widać doskonale i to świeże groby, rzut beretem od bloku
2. działki są, akurat nam nie przeszkadzają
3. Armii Krajowej widać i słaychac głośno i wyraźnie

Kto co lubi.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 42

przedszkole i osiedle super

A mnie się podoba - co za głupoty ludzie wypisują! mam dziecko w przedszkolu - wspaniała kadra i miejsce! osiedle już wygląda fajnie! polecam!
popieram tę opinię 40 nie zgadzam się z tą opinią 3
Wąska fakt trzeba lobbować w mieście za Nową Olchowa. Mieszkańcom domków przy Cedrowej ( Gdańsk Niebezpieczna Cedrowa na Facebooku) udało się wprowadzić zmianę planu zagospodarowania na Rade Miasta i GIK pracuje nad projektem. Ulica ma na wysokości działek odbijać w prawo i wchodzić do Kartuskiej na wysokości Myśliwskiej. Planowane są chodniki i ścieżki. Jest szansa że będzie lepiej.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

czynsze

Niestety jak się zorientowałam czynsze (prognozy) sa daleko wyższe od tych, jakie obowiązują w okolicznych osiedlach. Dlatego zapewne mieszkania na Wolnym Mieście się tak kiepsko sprzedają! Ja napewno nie skorzystam z tak drogiej użytkowo oferty.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 121

czynsze

Tak? :) czy mogłabyś napisać konkretnie na jakich osiedlach jest taniej? Byłabym zainteresowana a wszędzie gdzie sprawdzam tak samo wysoko:)
popieram tę opinię 51 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wojtku i jak tam idą pracę sądze, że pełną parą stawiają

drugi budynek ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Rozkłady funkcjonalne

Plany mieszkań są rzeczywiście ładne, funkcjonalne; same plusy. Bardzo dobrze mieszka się na osiedlu:)

De gustibus non est disputandum...

Ja akurat znalazłam idealne mieszkanie dla mnie.
popieram tę opinię 50 nie zgadzam się z tą opinią 1

Super

Naprawdę jest cicho - absolutnie nie słychać Armii Krajowej. Piszę to z pozycji mieszkańca. Minęło pół roku od wpisu inwestora komunalnego a zaniżonych cen nie ma... Odnoszę wrażenie że niektórzy swoją frustracją odreagowują na forum...Mieszkańcom Wolnego Miasta nie przeszkadza cmentarz, mamy ciszę po przyjściu z pracy i niedaleko do centrum.
popieram tę opinię 42 nie zgadzam się z tą opinią 3