Widok

Wolne Miasto

Wolne Miasto Ujeścisko Temat dostępny też na forum:
Zaletą inwestycji jest lokalizacja niedaleko centrum Gdańska i Al. Armii Krajowej, która łączy centrum Gdańska z trójmiejską obwodnicą. Przyszli mieszkańcy osiedla spacerować będą mogli wokół zagospodarowanego zbiornika wodnego przy ul. Cedrowej.

Osiedle powstanie etapami na jedenastu hektarach. Składało się będzie z budynków wielorodzinnych z płaskimi dachami ustawianych kwartałami. ...
przeczytaj więcej o inwestycji
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 9

Wolne miasto

Pięknie rośnie drugi budynek :) nie mogę się doczekać aż będzie skończony :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

potwierdzam wszystko co napisał przedmówca, można polecić.
mieszkam na kartuskiej czyli po drugiej stronie tego bałąganu i słychać ja chłopaki po nocach na armi szaleja
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

prawda czy nieprawda

Z oficjalnej oferty ze strony Dewelopera (http://www.wolnemiasto.pl wynika po podliczeniu poszczególnych ofert, że w budynku"B" przy ul. Cedrowej 27 pozostaje jeszcze do sprzedania 48 lokali mieszkalnych. Z mojej informacji wynika, że jest ich mniej. Z czego wynika taka dezinformacja?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie wiem o czym cebulaki piszecie

Ale zasięg na tym osiedlu jest. Jestem w Play i mam LTE. Jak wam nie działają nokie 3310 to wymieńcie w urzędzie gminy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

No i to sie liczy

Cebula zawsze będzie narzekać. To za dużo ludzi, to za głośno, to za blisko cmentarz - Idealnie byłoby na wsi.. Zaraz przecież to stamtąd przyjechaliśmy? ;)
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 3
znowu te reklamy - masakra :) Fajne no fajne te osiedle ale ile można :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7

super

W tej cenie? Najlepsza inwestycja w okolicy! Można z czystym sumieniem polecić. Za plus można wymienić:

lokalizację: spokojna okolica, dobre połączenie tramwajowe i autobusowe z centrum i wrzeszczem, dobry dojazd do obwodnicy

projekt: wszystkie budynki w projekcie tworzą spójną całość, zabudowa niska, windy osobowe, pod budynkami hale garażowe dobrze zaplanowane tereny rekreacyjne, dużo zieleni a przy głównej alejce sklepy i usługi,

jakość: porównując z innymi osiedlami jakość użytych materiałów budowlanych i wykończeniowych bardzo wysoka, jakość wykończenia budynków tak na zewnątrz jak i w środku również

bezpieczeństwo: osiedle jest monitorowane oraz ochraniane przez zewnętrzną firmę ochroniarską

Należy jednak wziąć pod uwagę, iż ochrona, windy oraz garaże podziemne generują koszty utrzymania, a te proporcjonalnie obciążają wszystkich właścicieli, co za tym idzie za 47 metrowe mieszkanie z garażem w sezonie zimowym opłaty z zaliczkami na wodę i ogrzewanie wynoszą około 450 zł.

Obiektywnie należałoby napisać o minusach, jedyny jaki nasuwa się na myśl to fakt, iż osiedle jest jeszcze w trakcie rozbudowy a zakończenie budowy ostatniego budynku planowane jest na 2022 r..

Pomimo, iż do tej pory oddano do użytku jeden budynek, mieszkanie na tym osiedlu daje dużo radości i satysfakcji, da się odczuć ducha tego miejsca i z przyjemnością się do niego wraca.
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 2

a co ci nie odpowiada w tym

że osiedle po prostu podoba sie mieszkańcom. w końcu dla tego tam kupilismy mieszkanie - logiczne!

Dokładnie

Tak jak piszesz prace idą pełną parą. Te wykopy wzbudzają szacunek do autorów projektu, hala garażowa w tym budynku będzie miała dwa poziomy podziemne, koszt takich prac musi być ogromny, tym bardziej że zachowali tyle drzew, które utrudniają prace. Naprawdę, oglądam z podziwem.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

łyso

i co łyso ci kolego? inwestycja ruszyła :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tak dokładnie, drogę wykonał deweloper.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

II etap

Ruszyła budowa drugiego budynku, kolego.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
-Brawo matti,jesteś setnym który się tu wpisał
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Jaki widok na cmentarz, jakie hałasy?!

Ja mam widok na chodzące po działce dziki, sarny i lisy. Tylko jedna część budynku z I etapu budowy ma widok na drugą stronę ulicy Cedrowej czyli na cmentarz. A nasadzenia z zieleni wysokiej w przyszłości w dużej mierze zakamuflują widok z tych mieszkań. II etap będzie w ogóle znajdować się w głębi działki. Bardzo dobrze zagospodarowana przestrzeń, wykorzystane niegdyś nieużytki i to w niedalekiej lokalizacji od centrum miasta. Hałas w mieście, dziwna sprawa? Może trzeba przeprowadzić się gdzieś na wieś.
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 3

Wolne Miasto

Świetnie umiejscowione osiedle. Blisko centrum a zarazem w spokojnym otoczeniu. Co mi się podoba to, że budynki rozmieszczone są w śród zieleni a miejsca postojowe dla samochodów (nie parkujących w hali) położone są na obrzeżu osiedla a nie pod oknami mieszkań, Ponadto w oko rzuca się wysoki standard wykończenia i dbałość o szczegóły. Ciężko znaleźć mieszkania w podobnej lokalizacji, w podobnym standardzie, w podobnej cenie.
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 4

Acha

Rozumiem, że z cenami eksploatacyjnymi żartowałaś? Obecne kwoty to skandal.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 9
czynsze pewnie wszędzie takie same ale chętnie bym poczytał co już sprawdziliście i to prosze tych co popierają to osiedle i tych przeciw - może w końcu przeczytam jakieś konkrety - stawki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

hehehehe 89.79.158.

no pewnie jak masz taki dres IP - 89.79.158. to się będziesz przychylał do odpowiedzi . HEHEHEHEH Tyle like............ masakra spadam stąd szkoda czasu czytać TYCH CO ZA I TYCH CO PRZECIW jeden wielki HEID
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4