Widok
Arcydzieło !
Jest to film dla każdego...musi to obejrzeć 4 latek jak i 100 latek. Ciezki film ale ważny temat. Gra na emocjach, wbija w fotel a na koniec targa uczuciami i miażdży widza. Ale takiego znamy Pana Wojtka... Umie to zrobic jak nikt w Polsce. I za to należą mu sie ukłony, oklaski i szacunek. A my jaki naród polski mozemy byc dumni z takiego reżysera i nic tylko czekać na kolejny film. Dziękujemy! Chcemy więcej! 10/10!
A ty kim jesteś żeby rządzić i rozkazywać na przykład mnie co robić? :) ty możesz głosować na wyborach i tyle, masz jeden z 36 000 000 głosów. Twoja opinia nic nie warta dla mnie ;) Polski rząd zaproponował mi współpracę - ja pracuję w Polsce, płacę podatki, nie łamię prawo. Polska się mi podoba. Współpraca jest na korzyść mnie i na korzyść Polsce i narodu polskiemu. Win Win.
no... lepiej kręcic ciągl filmy o holokauście, powstaniu warszawskim,Katyniu i Sybirakach, kogo obchodzą wieśniaki z Wołynia.., niewykształceni prości ludzie którzy byli tylko Polakami, komu to potrzebne, w końcu były książki,wspomnienia kto przeżyl ten n wie a reszta niech zapomni, krew mordowanych jest gorsza niż inteligencka i poprawna politycznie. W końcu to ich wina że nie zgineli szlachetnie od niemieckiej czy ruskiej kuli a tylko od siekiery czy rozżarzonego pręta słysząc w ostatnim tchnieniu sława ukrainie.
tak niestety, rzeczywistośc była gorsz,a co do Niemców się nie zgadzam bo wiem że jak było niemieckie bądź ruskie bądź polskie wojsko Polacy już się tak nie bali. Wojsko nie dopuszczało do takich okrucieństw - tak wiem z relacji świadków. Dla mnie przesadzona za to jest jedna z ostatnich scen w domu Heli i jej ukraińskiego męża,bo nigdy o takim przypadku nie słyszałem choć nie wykluczam że może się zdarzył ale musiał być incydentem.