Widok

Wołyń

Wołyń Temat dostępny też na forum:
Opinie do filmu: Wołyń.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Z tymi dziecmi na płocie to prawda.

Cytat z opowieści mej babci: A kiedy zobaczylam, jak ukraincy (sic!) nadziali dwuletniego synka sąsiadki na kołek od płotu, to się dużo nie zastanawialam, tylko Krysię (mą mamę) w pierzynę i chodu do lasu!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Informacja o czasie trwania filmu znajduje się w piątej linijce opisu. Znalezienie jej zajmuje 2 sekundy. Za dużo?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Trzeba zobaczyć

Mocny, świetnie zagrany film.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

4 latek

niekoniecznie
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Arcydzieło !

Jest to film dla każdego...musi to obejrzeć 4 latek jak i 100 latek. Ciezki film ale ważny temat. Gra na emocjach, wbija w fotel a na koniec targa uczuciami i miażdży widza. Ale takiego znamy Pana Wojtka... Umie to zrobic jak nikt w Polsce. I za to należą mu sie ukłony, oklaski i szacunek. A my jaki naród polski mozemy byc dumni z takiego reżysera i nic tylko czekać na kolejny film. Dziękujemy! Chcemy więcej! 10/10!
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mąż Zosi odciął złodziejowi rękę za kradzież kury. Potem ten złodziej przyszedł ze swoją żoną do Zosi i dali jej wiadro w którym to była odcięta głowa jej męża
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

2,5h
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mocny

Zostaje w głowie po wyjściu z kina. Pan Wojtek w najlepszej formie...wie co robi. Polecam
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wołyń

Historię znam z opowiadań dziadków i rodziców. Chciałabym obejrzeć ten film. Nie wiem tylko czy wytrzymam. Czy udźwignę ten bezmiar okrucieństwa i ludzkiej tragedii.

Ile trwa?

Dlaczego zaniechano podawania czasu trwania seansu? czy to byl wielki klopot? W czasach,kiedy ludzie zyja w szybkim tempie i maja wyliczony czas to wazne,aby wiedziec , ile trwa seans w kinie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 12

won z Polski
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

A ty kim jesteś żeby rządzić i rozkazywać na przykład mnie co robić? :) ty możesz głosować na wyborach i tyle, masz jeden z 36 000 000 głosów. Twoja opinia nic nie warta dla mnie ;) Polski rząd zaproponował mi współpracę - ja pracuję w Polsce, płacę podatki, nie łamię prawo. Polska się mi podoba. Współpraca jest na korzyść mnie i na korzyść Polsce i narodu polskiemu. Win Win.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7

"blah-blah-blah"... gdzie źródło? napisać w artykułach/gazetach/książkach można co chcesz, u nas są książki gdzie jest napisane że Ukraińcy jest najstarszą cywilizacją :) podaj link do dokumentu ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8

no... lepiej kręcic ciągl filmy o holokauście, powstaniu warszawskim,Katyniu i Sybirakach, kogo obchodzą wieśniaki z Wołynia.., niewykształceni prości ludzie którzy byli tylko Polakami, komu to potrzebne, w końcu były książki,wspomnienia kto przeżyl ten n wie a reszta niech zapomni, krew mordowanych jest gorsza niż inteligencka i poprawna politycznie. W końcu to ich wina że nie zgineli szlachetnie od niemieckiej czy ruskiej kuli a tylko od siekiery czy rozżarzonego pręta słysząc w ostatnim tchnieniu sława ukrainie.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

tak niestety, rzeczywistośc była gorsz,a co do Niemców się nie zgadzam bo wiem że jak było niemieckie bądź ruskie bądź polskie wojsko Polacy już się tak nie bali. Wojsko nie dopuszczało do takich okrucieństw - tak wiem z relacji świadków. Dla mnie przesadzona za to jest jedna z ostatnich scen w domu Heli i jej ukraińskiego męża,bo nigdy o takim przypadku nie słyszałem choć nie wykluczam że może się zdarzył ale musiał być incydentem.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

kkkk

dlatego że prawda o Wołyniu jest jeszcze gorsza, poczytaj trochę wspomnień bo nie można pisać ot tak o tych okropnościach.

dlatego wracajcie na swoją etnicznie czystą Upadlinę gdzie są tylko puste pola po spalonych polskich wsiach i mordercy mieszkający na grobach swoich ofiar
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6

jjj

Barbara właśnie pisze o filmie czegoś nie rozumiesz ?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

..

to nie jest forum do krytykowania bądź popierania władzy w Moskwie
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Filmy

Ojczyzna (5 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Ojczyzna . Przeczytaj o filmie.

Robin Hood: Koniec legendy (4 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Robin Hood: Koniec legendy . Przeczytaj o filmie.

Dzień objawienia (18 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Dzień objawienia . Przeczytaj o filmie.

do góry