Widok

Wózek MIKADO BOSTON

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam, interesuje mnie wózek Mikado Boston - 4 koła, w tym przednie skrętne. Czy macie bądź miałyście z nim do czynienia? Zastanawiam się nad zakupem właśnie jego. Rozważam również zakup uzywanego wózka, więc jeśli ktoś ma na zbyciu, to zapraszam, i proszę o opinie :)
siostryzet@wp.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
anessa,
pisz na forum albo na priva goosie@SPAMastercity.net :)
baaardzo jestem ciekawa Twojej opinii - ja wczoraj oglądałam Bartatiny i jestem na 99,99% zdecydowana (pani powiedziała, że pasków nic nie zastąpi, a jest tak wyważona, że brak przednich* kół nie będzie przeszkadzał), ale może rzutem na taśmę zmienię zdanie :)
* skrętnych, oczywiście, ale wyobraziłam sobie wózek bez przednich kół :)) o ileż mniej by ważył :)
PS. kiedy Maluch spodziewany?
pozdrowienia dla 3mieszczanek :) /ja tylko przypadkiem urodziłam się w Poznaniu, mieszkam w Wawie, ale cała moja rodzina pochodzi z Gdyni, męża - z Gdańska)
Gosia

no maluch spodziewany teoretycznie na 5 września ale ja wiem że się do nas na bank pośpieszy, bo brzuch duuuuży (maluch chyba też 2,5 kg już...):)
PS. ja jestem ze śląska tak w ogóle:D A to forum znalazłam szukając opinii o firmie mikado :P ale chciałabym mieszkać w trójmieście oj chciałabym.....może kiedyś:D
Ja czekam na naszego Bostonka i już sie nie moge go doczekac:)
Anessa ja też ze pochodze ze Sląska a od 3 lat mieszkam w Trojmiescie:) także marzenia się spełniają:)
Ententino - kiedy masz mieć wózek u siebie?
W tym problem, że nie wiem przypuszczam, że moze to trochę dłużej potrwać niż u Ciebie ze względu, że wybraliśmy kolor oxforda dla Bostona. Poki co Pan Krzysztof mnie poinformowal ze przyjęli zamówienie do realizacji:)
Wiec czekam, cierpliwie czekam aż je zrealizują:)
gondola ma być typu BOSTON tylko kolor z ox-forda?

czy gondola ma być koloru i wzoru ox-forda? a tylko stelaż Boston?
Wszystko Bostona ino kolor Oxforda:)

Upsss poleciałam gwarą:)
Wszystko Bostona TYLKO kolor Oxforda:)
no to faktycznie będzie to trwało troszkę dłużej :)

muszą go specjalnie uszyć :)
No i się doczekałam wózka z całej tej euforii zapomniałam pstryknąc jakies foto. W rzeczywistości tez ten pomarancz nie jest taki ostry a bardziej ceglasty, jak dla mnie bomba:) zapierniczalam nim po pokojach jak przeciag:D Tylko mnie zastanawia kwestia spiworka ma jakies naciecia od spodu a ja nie wiem za bardzo do czego one sluza. Musze gdzies czegos w tej kwesti poszukac.
Któraś dziewczyna tu wspominala ze ma albo bedzie miec taki spiworek takze jak wiecie do czego to sluzy to piszcie:)
spotkamy sie kiedys wszystkie w 3miescie - trzeba w to mocno wierzyc ;-)
bylam dzis w sklepie, ktory jako jedyny w wawie ma city cary i musze przyznac ze wózio jest niczego sobie (Twoj cegielkowy kolor tez byl - mi się wydawał trochę smutny, ale to może na tle żarówiastych kolorów stojących dookoła), tak więc moja miłość do bartatiny będzie wystawiona na ciezka probe :) czytałam na forach, ze materacyki w Mikado są słabiutkie - i to sie potwierdzilo, paczka waty upchana w przescieradlo, takie mialam wrazenie, ale to akurat najmniejsze zmartwienie...

dawaj znać jak dalej się sprawuje :)
a śpiworek - może to do spacerówki i pasów te nacięcia?
na marginesie - jeden z terminów porodów też miałam mieć na 5.09. ale nasz synal się baaardzo pospieszył, od 40 dni już jest na świecie. Trzymajcie kciuki - dobre trójmiejskie geny robią swoje, więc chłopak świetnie sobie radzi :))
Gosia
Ententino - no to gratuluję :D

czyli Wasz kolor też jest spokojniejszy niż na zdjęciu? tak jak mój czerwony okazał się wiśniowym ;P

te nacięcia to pewnie do przełożenia szelek/pasów w foteliku :)

i jak się jeździ?

Gosia - jeeeeju to w którym tc urodziłaś? synuś baaaaardzo się pospieszył...
Gosiu masz wcześniaczka ?? ale się chłopakowi śpieszyło, bo jak maleństwo miało urodzić się we wrześniu a już jest 40 dni na świecie toż to malusi szkrabik się urodził :) Zdrówka dla maleństwa
P.S. sorry, za offa :)

offowo :)

koncowka 29tc, mlody wazyl 950g (teraz 1400+) - jego zycie to i tak cud, bo jak w 20tc trafilam do szpitala to mowili, ze nic z tego nie bedzie i naklaniali do usuniecia... nasza historia tu - http://forum.gazeta.pl/forum/w,15302,96459848,,Filip_28_29tc_950g_po_8_tyg_malo_bez_wodzia.html?s=0

ale jest dobrze na razie, tfu tfu - wiecej dobrych niz zlych wiadomosci :)
Gosiu - będzie dobrze!!! :)

Filipek jest dzielnym facetem, który łatwo się nie da! :)
Początki wyjątkowo trudne - ale później będzie już tylko lepiej :)

nie doczytałam całego wątku na gazeta.pl - doszłam do momentu, że mrozisz pokarm :)

właśnie wczoraj w SR miałyśmy laktację :) i nasza Położna polecała pojemniczki na mocz!!! takie osobno pakowane(sterylne) - ponoć to dziewczyny opracowały ;) są tańsze, sterylne i super do mrożenia mleka :)

http://www.dlapacjenta.pl/sklep/product_info.php/cPath/64_65_81/products_id/1483?topSsid=67e8f5e2ebca9e137af72805940f4987

teraz już lecę na wszystkim - pojemniki na mocz, słoiki po koncentracie pomidorowym, etc z biegiem czasu człowiek zaczyna poszerzać swoją strefę komfortu i testuje na ile dziecko (i pielęgniarki) pozwoli :) a propos laktacji - jaka szkoła w waszej szkole rodzenia odnośnie jedzenia panuje? bo ja - za radą położnej z forum gazety właśnie - jem prawie wszystko (z wyjątkiem smażonego) i Filip, choć skrajny wcześniak i po operacji ukl. pokarmowego, swietnie sobie radzi, zero wzdęć, zalegań, etc.
Tak zdecydownie spokojniejszy niz na zdjeciach ten kolorek:)
Te naciecie faktycznie sa przystosowane jakby chcialo sie dzidzie w spacerowce wozic.
Ja mam nadzieje, że mój Filip poczeka jeszcze z przyjsciem na świat chociaż ostatnio moj mąz sie ze mnie podsmiewa i ciagle pyta czy torbe mam juz spakowaną do szpitala:) oby nie wykrakał:)
u nas położna w SR też mówiła, żeby właściwie jeść wszystko - ale smażone zastąpić duszonym :)

jedynie zrezygnować z żółtych serów, kwaśnych zup, bananów, grzybów i ostrych przypraw :)

i nie pić soków "z dużych pestek" :)

i nawet jeśli jest się chorą - to karmić :) dziecko dostaje wtedy przeciwciała :)

a jeśli trafi się wesele itp. - można "zabalować" ale mleko przez 2 dni należy odciągać i wylewać :)
a u filipa w szpitalu z kolei przestrzegali przed drobnopestkowymi (porzeczki, maliny, truskawki, etc) - zolte sery jem w ilosciach hurtowych, i badz tu madry... :) czyli pewnie mozna wszystko a wplyw jedzenia na dziecko i jego niedojrzaly uklad pokarmowy to i tak jedna wielka loteria...

a wracajac do watku glownego - czekam na maila od p. Krzysztofa :), bo wyniuchałam, że na dniach mają wejść nowe kolory, m.in. turkus - już zacieram łapki :)

a dziś byłam jeszcze raz w Smyku pooglądać - mają Bostony i Oxfordy, o ile Bostonem jeździ się super, to Oxford to dla mnie porażka :( albo ja się nie nadaję do trójkołowców, albo ten model jest dziwny...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

do góry