Widok

Wózek MIKADO BOSTON

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam, interesuje mnie wózek Mikado Boston - 4 koła, w tym przednie skrętne. Czy macie bądź miałyście z nim do czynienia? Zastanawiam się nad zakupem właśnie jego. Rozważam również zakup uzywanego wózka, więc jeśli ktoś ma na zbyciu, to zapraszam, i proszę o opinie :)
siostryzet@wp.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no dziala -ciemna ze mnie baba i tyle :D
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
kurdele - teraz zauważyłam jak spojrzałam na zdjęcie oryginalne wózka że powinien on mieć te kółeczka na materiale na dole gondoli a nasz nie ma! chyba złożę reklamację!:D
a kolor widzę że różni się diametralnie od tego z oryginalnego zdjęcia :P
Anessa dobra robota, dzięki za zdjęcia:D
faktycznie bardzo różni się ten kolor od zdjęcia z sieci- no i na zdjęciach też przykrycie gondoli miało kółka a w oryginale nie ma, ale nie wiem, czy wtedy nie wyglądałoby to zbyt pstrokato:) widzę też, że podnóżek jest inny niż w bostonie czy milano, no ale to nie ma znaczenia:)
widzę, ze i Ty zdecydowałaś się na fotelik- no my też chcemy, mimo rożnych opinii- jak na taką cenę, nie jest zły ten fotelik:)

tacka wygląda ok, więc dzięki Tobie już mam pewność, że ją domówimy, ze śpiworka zrezygnujemy, no i co do koloru, to chyba jednak pozostaniemy przy tym jeansie... troszkę inaczej sobie wyobrażałam ten kolor, nie jest zły, ale mimo wszystko jeans jest weselszy:)
dzięki jeszcze raz!! no i miłego oczekiwania, widzę, że Wy już w pełni gotowi na lokatora/kę :) łóżeczko, póleczka, nawet piękna lampka nocna:)
pozdrówki
tak, tak u nas wszystko gotowe no jakby nie było na miesiąc może juz lokatorka sie pojawić w domu hehe
no ja nie chciałam ani niebieskiego ani czerwonego a mimo że wiem że będzie dziewczynka to róż też odpadał a ten od razu mi przypadł do gustu.
a najlepsze jest to że od rana byłam tak zafascynowana tym wózkiem że nie zobaczyłam odstępstw we wzorach dopiero teraz się ogarnęłam i do mnie to dotarło...nie wiem czemu tak wyszło mikado zawiodło po raz pierwszy hehe zaraz pisze do pana Krzysztofa!
to fajnie że też bierzecie mikado :)
a podnóżek od początku chyba miał być inny, co do fotelika to na razie nie chciało nam się kombinować a fotelik i tak jest do 10 kg więc pewnie za niedługo następny kupimy jakiś maxi cosi albo coś w tym stylu.
no trzeba przyznać, że ten kolorek z wzornictwem jest bardziej niepowtarzalny niż czerwony czy niebieski:)
z różem lepiej nie ryzykować, jakby dzidziuś jakimś cudem niespodziankę zrobił:D zresztą potem wózek może posłużyć kolejnemu dzidziusiowi, więc lepiej brać kolorki uniwersalne:)
My też się spodziewamy dziewczynki, w połowie października, ale Babcia mi cały czas powtarza, że dziewczynki zawsze rodzą się wcześniej:D a chłopcy później, zresztą ja mam taka naturę, że myślę, że pod koniec sierpnia też będę w 100% wyposażona:D a póki co mamy "dary" czyli wór ciuszków i przewijak, no zawsze to jakiś start,
pozdrawiam Cię serdecznie i pomyslnego rozwiązania życzę, mam nadzieję, że dasz znać na forum, jak już użytkowniczka wózka się pojawi:)
Monika,
wstrzymaj sie z wyborem, moze nowe kolory (mam nadzieje, ze juz sa w drodze do mnie - mialam dostac probki poczta) nas powala na kolana :)
ja bardzo licze na ten turkus - miec city cara, to juz rzadkosc na ulicach, miec go w kolorach, ktorych nie ma na allegro - bezcenne ;-)
Gosia
Anessa - no i Wasza budka jest cała we wzorki ;) a na zdjęciu Mikado - nie ;P

ale co tam - wózek wygląda fajnie, nie ma xxx takich na ulicach naszych miast i to się liczy :)

my dzisiaj dokupiliśmy fotelik :) od jednej z Forumek :D Ramatti Mars z limitowanej kolekcji Animals :) jestem bardzo zadowolona :)

czyli trzeba brać poprawkę na kolory prezentowane na fotkach w sieci - w rzeczywistości kolory są ciemniejsze ;)

tak jak mój czerwono-czarny okazał się wiśniowo-czarnym :) chociaż jak sama robiłam fotki to też bardziej wyglądał na czerwony ;P
Gosia,no to jak będziesz mieć próbki nowych kolorów to super:) w takim razie czekam, i tak zamówię nie wcześniej niż w połowie sierpnia więc mam czas:) a może faktycznie będzie coś powalającego:) turkus brzmi szczególnie kusząco:)
hehe to wy już chyba kumple z Panem Krzysztofem:) ja z nim może ze dwa maile wymieniłam, bo wszystko co chciałam wiedzieć dowiedziałam się tutaj:)
no a z kolei dzins mi się w rzeczywistości wydaje jaśniejszy niż na zdjęciach, ale teraz to juz sama nie wiem:) fakt że ten materiał jest taki specyficzny. no cóż zobaczymy:)
rany nie spodziewałam się , że wybór wózka będzie taki skomplikowany, hehe to zakup samochodu przy tym to pestka:D
no właśnie cała buda we wzorki mnie trochę rozczarowała - bo sam deseń jest super - jak oglądałam we wzorniku w sklepie byłabym gotowa wziąć go w ciemno, ale nie wiem, czy w takiej wersji z całą budą w ciapy nie za dużo efektów specjalnych... no nic, czekam na turkus :)

i przypomnijcie mi jeszcze jakie jest optymalny zestaw kół - pompowane, niepompowane, bo będę się zbierać do składania zamówienia, jak tylko zobaczę nowe kolorki, a dostałam już kociokwiku, które najlepsze (będziemy się poruszać głównie po mieście, niewiele w terenie).
w City Carze chyba nie ma wyboru - przednie koła NIE SĄ pompowane :P

wybór możesz mieć przy Bostonie :)

my wybraliśmy przednie pompowane :)
no nie są pompowane juz o tym pisałam tu chyba bo sama o to pytałam pana Krzysztofa:D ja właśnie wystukałam do niego maila czemu mi się te wzroki tu nie zgadzają - troszkę szkoda bo to był przecież kolor typowy dla city cara nie z bostona czy oxforda tylko właśnie dla city cara....generalnie ja chciałam wzorki więc luz ale tamto zestawienie sie tak fajnie komponowało....zobaczymy co nam napisze jutro.
a agusia oglądałam ten twój fotelik na necie przed chwilą - bajer nie z tej ziemi szkoda że sama nie wiedziałam wcześniej bo ja kocham takie motywy zwierzęce - panterki, zeberki!!!
a jakiego zwierza macie na tym foteliku?:P
ot takie małe rozbieżności :P:P:P
image
Anessa - mamy zebrę :)

image

image

image

image

jak zobaczyłam na Allegro używany fotelik Ramatti Mars - Żyrafa, to stwierdziłam, że chcę fotelik z tej serii i koniec :)

i znalazłam Forumkę, która prawie 3 m-ce temu pisała, że ma do sprzedania Zebrę ;) okazało się, że aktualne :D
no faktycznie super ten fotelik:) nawet o takiej firmie nie słyszałam, ech a już myślałam, że po tym wszystkim co wygrzebałam o wózkach, fotelikach i innych takich mogę doktorat pisać:) to chyba temat woda:)
co do tych kołek, to na pewno te szprychowe co ma Agusia są solidniejsze- ech już sobie wyobrażam jak będziecie z potomkiem śmigać po plaży :) i zazdroszczę, bo mi pozostają tylko szare chodniki:) ale osobiście nie podobają mi się te wozki z takimi kołami bo są takie "kandacharowate" :) a city car na pierwszy rzut uwiódł mnie właśnie tą swoją zgrabnością:) troszkę się obawiam, że te przednie koła takie liche, ale myslę, że amortyzację paski i tak zapewnią, a nawet jakby coś z kółkami było nie tak po paru miesiacach (ech zimowych) zawsze można do Pana Krzysztofa uderzyć:)
Napisałam do Pana Krzysztofa co do tego niezgadzającego się wzoru na wózku. Odpisał, że zaszła pomyłka, że zrobiono nam wózek we wzorze C3 PLUS - a ten wzór idzie tylko na Skandynawię...Hmmmm...Nie wiem czy to prawda czy nie:) Napisał też że w ramach rekompensaty wyślą nam za darmo śpiworek do wózka - a my przecież zamawialiśmy dodatkowo ten śpiwór i już go mamy. Za chwilę się chyba zorientował że tak jest i napisał że odda nam za niego pieniądze skoro tak...
Sama nie wiem co mam zrobić. To by było 60zł za ten śpiworek.
Mąż mówi żeby zadzwonić i powiedzieć że odeślemy ten pokrowiec na gondolę i budkę od gondoli i niech nam uszyją w takich kolorach jak miały być. No ale z samą gondolą to ciężka sprawa no bo szyć nową? I wysyłać ją - ciężkie to. A dla nich to też przecież spore zamieszanie i kłopot.
Nie wiem...
Anessa - dostałaś odpowiedź odnośnie innego koloru/wzoru?
Yyyyyy no Agusia dostałam od Mikado to co napisałam o 11.10:)
właśnie chcę znać wasze opinie co sądzicie o tej sytuacji.
mój Mąż mówi, że w takim razie wziąłby te 60zł i w to miejsce kupił coś dla dzidziusia :)

a ja mam mieszane uczucia - chyba jednak reklamowałabym CAŁOŚĆ - bo jeśli odeślesz tylko budkę i nakrycie, to później może być jakaś różnica w odcieniu materiału itp.

W końcu zamawiałaś C3 a nie C3 plus ;)

chyba, że Ci to nie przeszkadza, a wózek i tak Wam się podoba ;) to wtedy tylko wzięłabym te 60zł :)
P.S. miałam nie odświeżony wątek ;) nie zauważyłam tego co napisałaś :P
hej, jeśli mimo wszystko podoba Ci się ten wózek, to ja bym się nie bawiła w zwracanie, tylko wzięlabym te pieniążki za śpiworek, wiesz teraz to każdy grosik się przyda:)
jeden plus jest taki, że możesz mieć pewność, że nikt w Polsce nie bedzie miał takiego samego wózka jak Ty:)

a jeśli zwracać, to tak jak pisała Agusia, tylko calość, bo faktycznie jest spora szansa. że będą inne kolorki.

hmm tak sobie myślę, że jak ja bym była w tej sytuacji, to bym jednak nie zwróciła, moze się okazać, że tamten wcale by nie wyglądal jakoś super lepiej, sama widzisz, jak duże są różnice między zdjęciami a rzeczywistością, a ten Wasz wcale jakoś bardzo źle nie wygląda...

pozdrówki

ps Agusia, jaka tam pogoda nad morzem? juz za 2 dni będziemy w łebie, a wKrakowie teraz upał, że funkcjonować normalnie się nie da z brzucholkiem

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Zakup mieszkania - rozterki (64 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

plastyka pochwy (46 odpowiedzi)

niestety popsuła mi się tylna ścianka i muszę ją zrobić, czy możecie mi polecić jakiegoś lekarza...

do góry