Widok
Jak nowy to ok, jako używki nie bardzo. Wyrabia się ta składana rączka, łożyska w przednich kołach, trzeba go odpowiednio oliwić bo jak nie to koła nie skręcają albo telepią podczas jazdy. Ta regulacja oparcia na paskach to porażka. Brak możliwości odwrocenia siedziska przodem do rodzica. Barierka dziwnie, wysoko umieszczona, ze mniejsze dziecko ma zasloniety widok i wygląda okropnie w takiej landarze. Szeroki rozstaw koł uniemożliwia swobodny przejazd między kasami w niektorych sklepach.
Nie nadaje sie jako wozek do jazdy po galerii ;-)
Generalnie spacerowka mnie i młodego doprowadzała do szału :-/
Nie nadaje sie jako wozek do jazdy po galerii ;-)
Generalnie spacerowka mnie i młodego doprowadzała do szału :-/
ja mialam uzywany i jakos raczka nie byla wyrobiona i potem tez sie nic nie dzialo, kola nie telepaly. Ale rozkladanie lub skladanie oparcia to faktycznie porazka. Tej spacerowki nie uzywalam zbyt dlugo bo wg mnie jest niewygodna, ciezka. Zle sie podjezdza na podjazdy dla wozkow przez to ze kola przednie i tylne maja inny rozstaw. Ogolne samo prowadzenie wozka jest dosyc przyjemne, po galerii tez jezdzilam i nie bylo klopotu. Jak dla mnie minus za pasek regulujacy oparcie, kola, palak tez jest jakis niewydarzony. Ale jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi to co sie ma;)
Używałam ten wózek przy pierwszym dziecku i był ok. Przy drugim zapragnęłam odmiany, kupiłam inny wózek i.... w sumie chyba jednak x-lander bardziej mi się podoba :)
Plusy:
-największy to to, że świetnie się nim jeździ, jest bardzo zwrotny, dobrze sobie radzi na każdej nawierzchni i w każdym terenie
-dość lekki i wygodny do składania, jak na takie "terenowiec"
-łatwo obsługiwać hamulec (z innych moich wózkach jest to mniej wygodne i trzeba się czasem namęczyć żeby zaskoczył, nawet w osławionym maclarenie)
-dobra jakość; pomimo intensywnego używania nic istotnego się nie zepsuło, nie zużyło (oprócz popękania plastikowej szybki, ale to problem we wszystkich wózkach, które ją mają, a poza tym chyba teraz w x-landerach już tego elementu nie ma)
Minusy:
-nie buja się
-trochę za szeroki rozstaw tylnych kół, czasem trudno się przecisnąć np między kasami w sklepach
-siedzisko jest pod kątem i nie da się ustawić oparcia całkiem pionowo, przez co dziecko większe jak chce siedzieć prosto,to musi się "wieszać" na barierce; ale za to maluszek, który jeszcze dobrze nie siedzi nie będzie się wysuwał do przodu
Faktycznie nie jest to najlepszy wózek do jeżdżenia po galerii, ale np mój obecny gorzej się do tego nadaje. Poza tym, to z mojego doświadczenia wózki dobre w galeriach, właściwie są słabe wszędzie indziej :P
Plusy:
-największy to to, że świetnie się nim jeździ, jest bardzo zwrotny, dobrze sobie radzi na każdej nawierzchni i w każdym terenie
-dość lekki i wygodny do składania, jak na takie "terenowiec"
-łatwo obsługiwać hamulec (z innych moich wózkach jest to mniej wygodne i trzeba się czasem namęczyć żeby zaskoczył, nawet w osławionym maclarenie)
-dobra jakość; pomimo intensywnego używania nic istotnego się nie zepsuło, nie zużyło (oprócz popękania plastikowej szybki, ale to problem we wszystkich wózkach, które ją mają, a poza tym chyba teraz w x-landerach już tego elementu nie ma)
Minusy:
-nie buja się
-trochę za szeroki rozstaw tylnych kół, czasem trudno się przecisnąć np między kasami w sklepach
-siedzisko jest pod kątem i nie da się ustawić oparcia całkiem pionowo, przez co dziecko większe jak chce siedzieć prosto,to musi się "wieszać" na barierce; ale za to maluszek, który jeszcze dobrze nie siedzi nie będzie się wysuwał do przodu
Faktycznie nie jest to najlepszy wózek do jeżdżenia po galerii, ale np mój obecny gorzej się do tego nadaje. Poza tym, to z mojego doświadczenia wózki dobre w galeriach, właściwie są słabe wszędzie indziej :P
Mój syn szczerze nie nawidził tego wózka w wersji spacerowej. Widocznie miałam pecha bo u nas szybko poleciały łożyska w przednich kołach i nasz egzemplarz miał wadę siedziska, o ktorej tyło głośno tu na forum.
Przeczytaj sobie opinie na bangla.pl o tym wozku, ja miałam model z 2011 i odradzam. Możliwe że nowsze wersje są już lepsze.
Przeczytaj sobie opinie na bangla.pl o tym wozku, ja miałam model z 2011 i odradzam. Możliwe że nowsze wersje są już lepsze.