Widok

Wózek parasolka do 20kg- jaki?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, szukam dla córki wózka spacerówki parasolki z obciążeniem do 20kg. niestety te na któ¶e trafiam są do 15 a córka ma już 13,5 mając niecałe 21 m-cy. Wózek chcę kupić na wiosnę i myślę, że z rok nim pojeździmy więc pewnie młoda przekroczy te 15 kg.
Może jakiś polecić?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Maclaren XT i Xlr do 25 kg
image
image

image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Z tańszych Quest i Volo również do 25kg
image
image

image
Producent podaje na wszystkich ,że są do 15 kg ,ja mam dla swojego 2,5 rocznego ważącego 16 kg,chicco london,tani i dobry.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Agusia te co podajesz według producenta też są do 15 kg
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
no więc własnie...
To nie tak dziewczyny :) Wózki Maclaren są do 25kg a przepisy UE nakazują aby w instrukcji było oznaczenie, że nośność wózka to max 15kg takie prawo. Wózek Maclaren jest do 25 kg i to jest nośność podana przez producenta.

Oznaczenie przez producenta:
Nośność: do 15 kg wg norm EU/ 25 kg wg norm USA
image
image

image
Tutaj jest strona producenta i wszystko sobie można sprawdzić :)

http://maclaren.pl/index.php
image
image

image
To się zgadza ale w gruncie rzeczy nie wyobrażam sobie mojego dziecka ważącego 25 kg w maclarenie mój starszy syn waży 23 kg podejrzewam że jakby usiadł to by zarwał ale wolę się nie przekonywać bo fajnie mi się tym wózkiem jeździ .
W Stanach dzieci o takiej wadze to nie wyjątki :D Także myślę że ten wózek spokojnie wytrzyma :) Przyznam się że będąc na wakacjach w zeszłym roku odpoczywałam na nim siedząc dobre 20 min ;) Nic się z nim nie stało a zapewniam mam sporo więcej niż 25kg :D
image
image

image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
peg perego pliko p3.

Nie rozumiem czemu Agusia została zminusowana. Bardzo dobrze wytłumaczyła o co chodzi z limitami wagi w wózkach - to kwestia certyfikatów unijnych, a nie wytrzymałości wózka. Ja też siadałam w spacerówce tzw. "do 15kg" i oczywiście nic z wózkiem się nie stało. Każdy wózek wytrzyma wagę dowolnego dziecka i PRAWIE każdy wózek wytrzyma wagę mamy :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Potwierdzam, też siadałam w zwykłym wózku do 15kg i nic się nie stało. Więc jak ktoś z jakiegoś powodu chce wozić większe dziecko w wózku, to nie musi szukać jakiegoś specjalnego, może w pierwszym lepszym. Jedyne na co można zwróci uwagę, to czy dasz radę pchać taki ciężar. Droższe wózki zazwyczaj jadą lżej, ale wózek się nie zarwie.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...

perfumy.....gdzie kupujecie? (37 odpowiedzi)

dziewczyny ,gdzie kupujecie perfumy? Sephora,Douglas odpadaja ,bo ceny kosmiczne, moze w...

Dr Monika Zielińska CDIT Sopot - proszę o opinie. (40 odpowiedzi)

Bardzo proszę o wszelkie opinie dotyczące współpracy z tą panią jak również o terapii z dzieckiem...

do góry