Widok

Wrażliwa skóra twarzy

Jaki żel do mycia twarzy skóra wrażliwa będzie najlepszy? A może coś innego np.jakieś mleczko? Ostatnimi czasy wszystko podrażnia mi dodatkowo buzię aż robi się zaczerwieniona :( No masakra po prostu :( Proszę o radę. Może jakieś domowe sposoby się sprawdzają?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dokladnie szare mydlo jest polecane np osobom ktore maja problemy z tradzikiem itd bo jest naturalne i nie ma zadnych dodatkow. ALe raczej przesuszy skore dlatego krem nawilzajacy bedzie super wyjsciem.

Woda z kranu to syf.Więc myj mineralną
A ja polecam czysciejsza wodę bo kranowa to syf

Zgadzam się z tym. Może też być taka filtrowana z czajnika do tego. Dobra jest też z witaminą https://cheers.com.pl/witamina-c-naturalna/

Też mam wrażliwą skórę i do jej pielęgnacji stosuję kosmetyki Novaclear z serii Atopis. Są super, mocno mi ją nawilżają przez olej konopny który mają w składzie ;), dorwałam je w aptece.

Ja akurat myję twarz zwykłą wodą, ale do całe ciała stosuję kosmetyki, zawierające emolienty. Takie jak Eloderm, w przeciwnym wypadku skóra byłaby bardzo sucha i podrażniona. Czasami nawet łuszcząca się.

Dla mnie Eloderm również okazał się dobrą inwestycją. Mam po nim dużo ładniejszą skórę, niż po kosmetykach droższych marek,przeznaczonych dla kobiet. Okazuje się, że dziecięce produkty mają lepszy skład.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

To prawda, kupiłam sobie nawet emulsję do kąpieli, żeby zadbać o całe ciało i moim zdaniem eloderm dobrze wykonał swoje zadanie. Skończyły się moje kłopoty z nadmiernie przesuszonym ciałem.
Moim rozwiązaniem na wrażliwą skórę okazał się krem z zielem świetlika AVA, polecam, może komus też pomaga lub pomoże :) Jest dedykowany dla wrażliwej skóry.

Może masz alergię na jakiś składnik albo cierpisz na AZS. Testowałam kiedyś kosmetyki z Zielonego Laboratorium, głównie z uwagi na trądzik i podrażnienia skóry, który wywoływały jakieś komercyjne produkty- pomogło, a na pewno nie zaszkodziło. Naturalne maseczki na twarz- tą kupowałam, https://zielonelaboratorium.pl/wszystkie/994-maska-5903242559259, przeczytaj sobie skłąd jest podany, możesz dopytać o szczegóły i testować. Czasami przy AZS konieczna jest regularna zmiana kosmetyków.

Mi w walce z przewrażliwioną skórą twarzy pomogły kosmetyki koreańskie od producenta Pyunkang Yul. Doskonale radzą sobie z problematyczną skórą. Mój ulubieniec z tej serii to: https://larose.care/pyunkang-yul-balancing-gel-nawilzajacy-zel-60ml,3,3358,3586
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Najlepiej samodzielnie przetestować co najlepiej na nas działa :)

tylko kosmetyki dla niemowlaków lub dzieci

Spróbuj heimish all Clean Green Clay Foam ! Jest fajny, delikatny, zapewnia skuteczne oczyszczenie, nawilżenie i ukojenie dla skóry i widoczna poprawa jej kondycji :)
Tylko dla alergicznych dzieci. Takowe są najlepsze.

Co do działania kosmetyków od Pyunkang mogę potwierdzić ich skuteczność w 100 % ! Zdecydowanie warte zakupu kosmetyki, jestem miłośniczką od pierwszego użycia!!

Mam problem z pękającymi naczynkami nie tylko na twarzy ale równeiż i na całym ciele. Sporo sie ich tworzy, szczególnie w okolicach nóg i nie wygląda to dobrze. W moim przypadku pielęgnacja od wewnątrz daje o wiele lepsze efekty niż pielęgnacja zewnętrzna kosmetykami.
Polecam wprowadzić więcej warzyw i i owocow do diety, zawieraja one witaminę C, która powoduje wzmocnienie naczynek.

Same tabletki niverosin sa również moim największym odkryciem jeśli chodzi o stan mojej skóry. Nie sądziłam, ze takie tabletki są w stanie tak dużo dla mnie zdziałac. Biorę regularnie od kilku miesięcy i moja skóra wyglada o wiele lepiej. Ostatnio wprowadziłam do pielęgnacji również krem niverosin, też mogę polecić :)

A ja ci polecam mydełko lecznicze Aleppo szamir. Rewelacyjne jest na wszelkie zmiany na twarzy, także trądzikowe. Ma właściwości antybakteryjne, przeciwzapalne, pomaga na zmiany skórne, w trudno gojących się ranach, nawet odleżynach. Super

Może warto zastanowić się nad zastosowaniem kremu z CBD do twarzy ja jako facet nie stosuję tego ale moja dziewczyna stosuje i jest zadowolona więc polecam zainteresować się tematem.

do delikatnej i suchej skóry twarzy warto wypróbować dexeryl krem oczyszczający, który ja stosuję również jako płyn do demakijażu. Odkąd go używam moja skóra stała się bardziej nawilżona, zniknęły suche plamy na twarzy. Dostępny jest w fajnej cenie. Warto przetestować.

Podsumowanie:

Dyskusja dotyczy pielęgnacji wrażliwej skóry twarzy i zawiera liczne rekomendacje kosmetyków oraz domowych sposobów. Użytkownicy polecają żele do mycia takich marek jak Cetaphil, Bioderma Sensibio, Mixa, Eloderm i Solverx Sensitive, a także mleczka oczyszczające i płyny micelarne. Wśród naturalnych rozwiązań wymieniane są płatki owsiane, ogórek, szare mydło, aloes i miód. Popularne są również kosmetyki koreańskie, produkty z linii Bielendy, Dermedic i Tołpy. Eksperci podkreślają znaczenie unikania wody z kranu, wyboru kosmetyków hipoalergicznych i naturalnych, regularnego nawilżania skóry oraz konsultacji dermatologicznej w przypadku uporczywych problemów. Wiele osób dzieli się osobistymi doświadczeniami, wskazując, że indywidualny dobór produktów jest kluczowy dla zdrowia wrażliwej cery.
do góry