Widok

Wspaniali kierowcy

Banino Na drogach Trójmiasta Temat dostępny też na forum:
Nie pozostało nic innego jak wrzucać numery rejestracyjne kierowców, którzy nie potrafią jeździć normalnie i nie szanują drugiego człowieka. Oto pierwszy z nich ... numer GKAVR*9 ciemny Volkswagen ( aby uniknąć problemów jedna ''*'', ale myślę że osoba odpowiedzialna za sytuację i bez gwiazdki będzie wiedziała, że to o nią właśnie chodzi )
Ulica Księżycowa stała się autostradą nie zwraca się uwagi na pieszych, szczególnie na dzieci idące do/ze szkoły ... Można ich ochlapać, nie trzeba zwalniać, ani zwracać na nich uwagi... Patrzy się tylko na swój tyłek, który siedzi w ciepłym samochodzie.
popieram tę opinię 40 nie zgadzam się z tą opinią 3
Aż tak bym nie uogólniał.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
i to chyba jedyna konstruktywna wypowiedź w tym wątku, ktoś próbuje coś robić, a nie marnować czas, który na pewno lepiej wykorzystać na nakręcenie filmu i podesłanie go policji, niż żale na forum
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
No to spróbuj jechać grunwaldzką 30km/h...bo o tej drodze pisałem.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
do kaszub farbowany
Jaka wies i jej prawa o czym ty piszesz, masz sieczkę w głowie czy jak?
Mieszkam tu 18 lat kiedyś tego nie było, ludzie sie szanowali.
Sa chamy z domu i kultury nie nauczyli ,że się zawalnia jak widzisz kałużę i przechodnia.
Pierdzielisz człowieku jak z kosmosu. Pomieszkaj trochę za granicą to Cię szacunku naucza i mieszkańcy i Policja
Widziałem jak typ ochlapał kobietę i małe dziecko - Z DROGI SLEDZIE BO KRÓL JEDZIE tylko słoma z butów wystaje. Jak idiota jedzie 70 po księżycowej to chyba cos tu nie halo.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jeszcze drobna refleksja.
Spacerując po Księżycowej czasami macham do takich wspaniałych kierowców. Niektórzy się nawet zatrzymują i pytają o co chodzi. Wówczas staram się wytłumaczyć, że za szybko jadą. Na kilkanaście zatrzymanych statystyka jest taka:
- 1 Pani - do tej pory jeździ wolno
- większość zamyka okno i z piskiem rusza dalej (bez słowa)
- 1 Pan (z tabliczką Taxi marki Audi) - powiedział sp..laj i ruszył z piskiem.
Jaki wniosek? Edukacja działa na 5-8% dla reszty potrzebne są sankcje.

To tak jak z palącymi śmieci - jak nie zapłaci kary to będzie palił.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2
ale głupota - nawet jesli jest tak jak piszesz to co z tego. Kultura należy do Ciebie a nie do właściciela drogi
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
wszystko od czegoś zależy
- jak jedziesz 30 kM/h to raczej zauważysz przy 70 już niekoniecznie
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
dzisiaj zachlapał błotem a jutro potrąci - skoro nie widzi błota to człowieka też może przeoczyć.
Ciekaw jestem o ile wydłuża się droga hamowania na tak kiepskiej drodze jak Księżycowa?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
czytelniku sek w tym ze nie zyjemy w cywilizowanym kraju
sek w tym ze aby podawac namiary na kogos na forum trzeba miec w garsci dowody
bo mozna za to nawet 2 latka odsiedziec jesli ktos sie uprze i bedzie robil problemy
nie ja ustanawiam durne prawo
ale dura lex sed lex
i nie rozumiem minusowania tego ze ktos jako ostrzezenie przytoczy pieniaczom artykul ktory moze zostac wykorzystany na ich niekorzysc :)
podawajcie sobie dane osobowe nawet, ale po nr ip nie problem jest dojsc skad poszedl wpis i przyjdzie polecony i bedzie placz i zgrzytanie zebow, po co komu nerwy?
nie masz dowodow nie swiec rejestracjami na forum to proste
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
matematyka jest prosta
32
a 32*32 =1024
widzisz mieszkanko roznice?
bo ja sie smieje w kulak
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Po tych wpisach wygląda, że faktycznie nie macie robić, tylko się szwendacie po ulicach w czasie największych ulew lub tuż po nich.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
tak ! będziemy stać od godziny 7 do 15 i nagrywać filmy ! Bo przecież nie mamy nic innego do roboty ; ) A kiedy zaniesiemy to na policję usłyszymy ''to żaden dowód !" :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
~mieszkanka
wszytko wszystkim , ale określając innych takimi określeniami określasz nim i siebie

zgadzam się , że napiętnowanie na forum pozwoli , ze niektórzy z nich opamiętają się następnym razem , ale np. ~tiroriro zamiast wypisywać na forum przykłady mogłaby nagrać np. telefonem wspomnianą Panią i oddać nagarnie policji zresztą tak można wiele spraw załatwić , a w dobie smartfonów, tabletów i internetu jest to naprawdę łatwe
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jak można się nie zgadzać z tym tekstem?...prawo w Polsce jest takie a nie inne.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Do Tiroriro: Święte słowa... Ale nie wszyscy to rozumieją :-)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja i moja rodzina mieszkamy w baninie od zawsze :-)
A kiedyś nie panowała tutaj taka hołota.
Kiedyś jeden drugiego szanował, a teraz każdy jest Panem i uważa że może wszystko
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
proszę nie uogólniać jestem z miasta a nie krzyczę :)

co do nr rejestracyjnych dla mnie jest to np. przestroga że muszę uważać na tego kierowcę!! sama pod domem mam babę jeżdżącą jak po autostradzie nie zwracając uwagi na nic ;/ uwagi i grzeczne prośby na nic się zdały... zaogniły wręcz sprawę.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
banda krzykaczy , nic wiecej, trzeba bylo zostac w miescie a nie przeprowadzac sie na WIES, i robic sobie wlasny folwark,
LUDZIE OPAMIETAJCIE SIE, to jest spokojna wies, nie robta z niej osiedla mijeskiego, wies to wies, a nie miasto, drogi gruntowe a nie asfaltowe, domki zamiast blokowisk jak na przymorzu np, oswietlenie to tylko z ogrodka a nie jak alteria w sopocie, i tak ma byc bo to wies, zrozumta w koncu,
trzeba bylo wam krzykacze zostac w miescie w smogu swietlnym, w tych spalinach i szadulkach, tak do was mowie, dajcie se na wstrzymanie z tymi beznadziejnymi komentami, zajmijcie sie lepiej rodzina, praca,
wykorzystajcie wolny czas na cos porzytecznegho zamiast zrzec sie na forum

tak forum jest po to zeby wyrazic opinie o tak tak, zgadzam sie , ale w ten sposob podchodzic do wszsytkiego to sie mija z celem

jeszcze raz powtarzam banino to wies a wies rzadzi sie swoimi prawami
jak wam sie to nie podoba to won do miasta

czytac sie tego banga nie chce jak jedna z druga dewota biora sie za porzadki tam gdzie brac sie nie powinny

wstydzic sie powinnyscie

dziwne ze prawowici baninianie jakos nie maja zbytnio pretensji do tego wszystkiego tylko krzykacze z trojmiasta ciagne krzycza, beznadzieja

tym oto akcentem kacze swe wystapienie

pozdrawiam serdecznie
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7
Konsekwencje? Ludzie mordują, kradną i nic im nie robią, takie jest prawo, a wspominasz o podaniu czyjegoś numer pojazdu na forum, albo opinii jak potraktować chama. Proszę Cię
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
do ~bbb
numery rej. nie są tajne, możesz zadzwonić na policję i zgłosić, że ten nr zrobił to i to, ale nie wypisuje się danych na forum, bo tak jak napisałem i kilku innych użytkowników tego forum, mogą z tego być wyciągnięte konsekwencje, a poza tym prowadzenie dyskusji tutaj nic nie zmieni w naszym ukochanym Baninie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Motoryzacja

pierwszy samochod (13 odpowiedzi)

czy seicento to dobry pomysł? a może polecacie coś innego, małego?

Jak dbać o samochód (38 odpowiedzi)

Praktycznie każdy w dzisiejszych czasach posiada własny samochód. Wiecie jak o niego dbać?...

Samochód z komisu - czy warto? (34 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was posiada auto z komisu? Jak wam się one sprawują? Jakie są wasze doświadczenia?...

do góry