Widok

Wspaniali kierowcy

Na drogach Trójmiasta Motoryzacja Temat dostępny też na forum:
Nie pozostało nic innego jak wrzucać numery rejestracyjne kierowców, którzy nie potrafią jeździć normalnie i nie szanują drugiego człowieka. Oto pierwszy z nich ... numer GKAVR*9 ciemny Volkswagen ( aby uniknąć problemów jedna ''*'', ale myślę że osoba odpowiedzialna za sytuację i bez gwiazdki będzie wiedziała, że to o nią właśnie chodzi )
Ulica Księżycowa stała się autostradą nie zwraca się uwagi na pieszych, szczególnie na dzieci idące do/ze szkoły ... Można ich ochlapać, nie trzeba zwalniać, ani zwracać na nich uwagi... Patrzy się tylko na swój tyłek, który siedzi w ciepłym samochodzie.
popieram tę opinię 40 nie zgadzam się z tą opinią 3
@:)
Jeśli wjedziesz w "niewidoczną" kałużę, to nie jesteś chamem. By nazwać rzecz po imieniu, to Twoja wina (choć niezamierzona). To nie oznacza, że trzeba od razu gonić za Tobą z cegłówką. Ale właśnie - nazwijmy rzecz po imieniu.
Rozmawiamy o sytuacjach w ruchu miejskim. Prawdopodobieństwo napotkania "niewidocznej" kałuży, a przy tym jeszcze ochlapania pieszego jest tak znikome, że nie ma co roztrząsać takich przypadków
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
W krajach cywilizowanych - np UK, ujawnienie wizerunku pirata drogowego to standard. Jak widać to najbardziej dotkliwa kara. Kiedy my w końcu dojdziemy do tego poziomu...

Po drugie po co wchodzisz na to forum i czytasz , ktoś założył nowy watek o kierowcach - świrach i dyskutujemy tu i wymieniamy spostrzeżenia a nie wylewamy żale. Ja osobiście nie namawiam nikogo do przebijania opon piratowi drogowemu ale jak opiszemy auto i sytuacja będzie się powtarzała to trzeba zgłosić na Policje i niech inni mieszkańcy wiedzą
uwaga pirat np. w zielonym pastuchu
Spotykając takiego delikwenta np. w sklepie nie omieszkam powiedzieć co o nim myslę i postraszyć policją.A jak firmowe auto zapisać adres lub telefon( często mają naklejona reklamę ) i zadzwonić do firmy ,że kierowcę idiotę zatrudniają.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Zakropkuj sobie dwa będziesz miał większy ubaw ;-)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

tez mieszkanko

od pietnowania przestepstw i wykroczen sa odpowiednie organa, a nie forum trojmiasto pl :D
masz problem - zbierasz dowody zglaszasz na policje a nie wylewasz zale na forum podajac numery rejestracyjne aut bo to w omawianym przypadku nie pomoze a moze ci mocno zaszkodzic
do 2 latek w pierdelku jesli nie wierzysz - zajrzyj do kk
nie masz dowodow - nie pyszczysz na forum ujawniajac dane, to proste, sa inne metody aby gosciowi zycie utrudnic zgodne z prawem.
A kropkowanie jednego znaku w rejestracji jest dla mnie ubawem dzisiejszego dnia :D
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6
prawda jest taka ,że szaleńcy stwarzają zagrożenie na drodze i chamstwo należy piętnować a nie zasłaniać się przepisami.
W Niemczech taki gostek by sobie nie pojezdził bo mieszkańcy by zgłosili sprawę na policję. Wystarczy ,że ludzie poczują zagrożenie i sprawę się nagłaśnia. U nas dzicz jezdzi jak chce i ma w poważaniu dzieci, ludzi starszych itp.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

art.212 § 1 i 2 k.k.

warto miec na uwadze nieznajomosc prawa nie zwalnia od jego przestrzegania
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

dodam ze mocno smieszy mnie

obrona ze zastosowalas wykropkowanie jednego znaku rejestracji, dodajac do siebie 10 cyfr plus 23 znaki alfabetu - bez polskich daje to nam 32 kombinacje znakow w powiecie kartuskim :P
ile samochodow sposrod tych 32 jest marki o ktorej pisalas?
w tym momencie jesli nie masz potwierdzenia swoich wpisow, a auto jest np firmowe mozesz miec przegwizdane, myslenie nie boli
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
mieszkanko, mozesz sie rzucac ile wlezie, ale w przypadku ujawnienia konkretnych danych ktore moga w latwy sposob naprowadzic na osobe o ktorej piszesz warto miec w kieszeni dowody na to co sie pisze w postaci zdjec filmow etc.
juz wielu sie zdziwilo jak przyszlo wezwanie do sadu ktory potem orzekal grzywne w dosc duzej wysokosci na rzecz pokrzywdzonego, miej sie na bacznosci, albo uwazaj co piszesz, bo jak wnosze dowodami zadnymi nie dysponujesz :)
dodam ze nic mnie nie laczy z omawianym przez ciebie przypadkiem, ostrzegam tylko bo w necie kazdy mysli ze wolno mu wszystko bo jest anonimowy, otoz nie, mozna sie mocno zdziwic, bo granice naszych poczynan sa dozs scisle regulowane prawem i w razie braku dowodow na swoje wpisy latwo mozna zostac pociagnietym za nie do odpowiedzialnosci, nawet jesli to o czyms ie pisze jest prawda...
konkluzja - czasem nei warto dawac upustu zlosci bo to sporo kosztuje
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
A wiesz co to jest proces przyczynowo-skutkowy?......w moim przypadku nie ma przyczyny...więc nie czuję się winny, bo to nie ja.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Czujesz się winny czy o co
chodzi ? :-D
Co do "obicia delikatnie ci twarzy" ja również mogłabym użyć tej wypowiedzi jako groźby :-)
A gdy powtórzy się podobna sytuacja o jakiej nowa w tym poscie nie zawaham się i zrobię to samo. Oczywiście ponownie podam niepełne numery :-) bo jeśli Ty w dalszym ciągu nie zdążyłeś zauważyć że brakuje jednego znaku to radzę zainwestować w okulistę :-)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
I taką puenta zakończmy prowadzący do nikąd temat. :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Banino to trójmiasto w pigułce, ponieważ oprócz rodowitych Baniaków mieszkają tu głównie przyjezdni z trójmiasta ;)

tak więc jest to obraz nas, Polaków, zarówno ze wsi jak i z dużych miast. Nie mniej ani nie więcej
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
Myślisz, że możesz czuć się bezpiecznie wypisująca takie pierdoły?. Załóżmy, że ktoś mu poprzebija koła, ...być może kogoś zabije przy okazji, gość może wystąpić o ustalenie właściciela tego wpisu, pewnie policja nic nie zrobi, bo nie będzie dowodów, że to Ty, wg procedury policja będzie miała obowiązek wylegitymowania Ciebie, a tym osoba zgłaszająca jest informowana...znając Twoje dane i adres....nie odmówiłbym sobie obicia Ci delikatnie twarzy.

Do Ciebie i reszty osób nawołujących do niszczenia cudzego mienia lub innych zachowań, które mógłby mieć katastrofalne skutki do głębszego zastanowienia póki nie jest za późno.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6
Nic tak nie leczy jak pieniądze. Paczka wkrętów do drewna pod koła albo cegłówka na przedniej szybie na pewno pomoże jak prośby nie pomagają. Czterech zapasówek na pewno nie ma w samochodzie, a jak kilka razy odwiedzi wulkanizacje to w końcu zrozumie.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4
jakiś cawaniak w granatowym pastuchu kombi zapier..la po księzycowej jak głupi.
Cham jakich mało , nic do gościa nie dociera ,że ludzie wieczorami tez tędy chodzą bo wracaja od autobusu lub z psem wychodzą.
ŻENADA
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
do mieszkaniec
a od kiedy numery rejestracyjne pojazdu sa tajne
Jezdzisz z zakryta tablicą czy jak?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Takie rzeczy to tylko w Baninie,te Wasze Banino jest naprawdę sławne :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Czyli jeżeli kogoś ochlapię po wjechaniu w "niewidoczną" kałużę to jestem chamem?....bo nie wiem co chcesz nazywać po imieniu?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Generalnie wypowiadam się dość powściągliwie na tym forum. Ale w tej sytuacji nie potrafię - jak można się w tak dziecinny sposób usprawiedliwiać?
OK - nie zawsze ochlapie się pieszego umyślnie. Może się zdarzyć też tak, że człowiek się zagapi lub za późno zareaguje. Ale błąd jest błędem i nazywajmy rzeczy po imieniu, a nie szukamy winnych poza sobą.
Jeszcze brakuje, żeby ktoś napisał, że to wina pieszego, bo "jak pada, to się w domu siedzi", albo "mógł się zasłonić parasolem". Absurd.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0
idiotyczne jest ustalanie odpowiedzialności za kałużę

jedź wolno to nikogo nie ochlapiesz. Trzeba na drodze trochę myśleć.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Banino

Ozonowanie domu (16 odpowiedzi)

Witam wszystkich.Moje dziecko ma alergię i lekarz doradził mi aby co jakiś czas przeprowadzać...

do góry