Widok

Wspaniali kierowcy

Na drogach Trójmiasta Motoryzacja Temat dostępny też na forum:
Nie pozostało nic innego jak wrzucać numery rejestracyjne kierowców, którzy nie potrafią jeździć normalnie i nie szanują drugiego człowieka. Oto pierwszy z nich ... numer GKAVR*9 ciemny Volkswagen ( aby uniknąć problemów jedna ''*'', ale myślę że osoba odpowiedzialna za sytuację i bez gwiazdki będzie wiedziała, że to o nią właśnie chodzi )
Ulica Księżycowa stała się autostradą nie zwraca się uwagi na pieszych, szczególnie na dzieci idące do/ze szkoły ... Można ich ochlapać, nie trzeba zwalniać, ani zwracać na nich uwagi... Patrzy się tylko na swój tyłek, który siedzi w ciepłym samochodzie.
popieram tę opinię 40 nie zgadzam się z tą opinią 3
Dodam, że osoba ta ochlapała dzisiaj 3 dzieci wracających ze szkoły. Od stóp po samą głowę... Policja powinna stać na Księżycowej znacznie częściej niż raz czy dwa w tygodniu.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 0
Można spróbować zgłosić to na policję i próbować uzyskać odszkodowanie od kierowcy
http://www.infor.pl/prawo/prawa-konsumenta/prawa-konsumenta/294537,Odszkodowanie-za-ochlapanie-pieszego.html
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jest to jakaś opcja i na pewno warto z niej skorzystać. Nawet jeśli nikt takiego odszkodowania nie przyzna. Będzie to bowiem jasny znak, że takie zachowanie nie jest akceptowane społecznie.

To niestety pozostanie jednostkową sytuacją. Pytanie - jak zmienić postawę całego zmotoryzowanego społeczeństwa - kampanie społeczne, odpowiednio realizowane zagadnienia na kursach na prawo jazdy? Co o tym myślicie?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Tępić takich...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jest to oczywiście jakieś wyjście, ale wszyscy doskonale wiemy jak to działa w Polsce...
Smutna prawda, ale szkoda naszego czasu i nerwów...
Nic się nie zmieni dopóki na naszych drogach osiedlowych nie powstaną progi zwalniające i nie będą stały patrole policyjne. Ograniczenia prędkości niczego nie dają ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mi się wydaje, że wczoraj kogoś niechcący ochlapałem kogoś przy przejściu na Zwycięstwa przy Podjeździe Sopocie. Niezmiernie mi przykro.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7
NIEWAŻNE
Czy ochlapie dziecko czy starszą osobę , która nie ma gdzie odsunąc się (brak pobocza)
CHAM JEST CHAMEM i mam takiego na ulicy obok, sam ma małe dzieci ale jak ktoś idzie do MALUSZKOWA ( przedszkole) z dzieckiejm to potrafi ochalpać dziecjko i dziadka i matkę.
NIC TYLKO DAĆ W RYJA , szkoda tylko ręki na takiego kogoś!
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie zawsze widać kałuże, a ominąć ją w ostatniej chwili przy dzisiejszej pogodzie jest czasem bardzo trudno...więc pohamuj wodze fantazji inie wyzywaj wszystkich od chamów.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 10
Dwie osoby zanegowały, czyli co...jednak nikogo nie ochlapałem?...kamień mi z serca spadł :-)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2
To trzeba wolniej jechać to zauważysz :) Młodzież wracająca ze szkoły też powinna nauczyć się chodzi po naszych osiedlowych drogach, a nie brną jak krowy na pastwisku jak im się podoba, a potem się dziwią, że ktoś ich mało nie przejechał.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
Akurat miałem na myśli drogi przelotowe jak Grunwaldzka czy Zwycięstwa...na tyc drogach czasem widać kałuże w ostatniej chwili labo jak już w nie wjedziesz. Na osiedlach z reguły wolniej się jedzie, więc problem praktycznie nie istnieje w moim przypadku.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Chołota była ,jest i będzie w każdym środowisku. Tego niestety nie wypleni się.
Chociaż zauważyłem ,że tego typu kierowcami są najczęściej młode kobiety.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5
Zgadzam się z Tobą, jesteś tego najlepszym przykładem.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
Zdarza się ochlapać kogoś niechcący - to prawda. Ale to powinna być lekcja na przyszłość, by zwolnić - z drogi korzystają nie tylko kierowcy, ale też piesi. I wszyscy muszą sobie jakoś ułatwiać życie.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
a wiesz, że za podawanie takich danych publicznie ta osoba może cię zaskarżyć za pomówienie? był już nie jeden taki przypadek.
I nie żebym ja chlapał wszystkich wokół, ale po prostu nie podaje się danych na forum, od tego jest policja i inne służby, zrób zdjęcia, nakręć film i idź tam gdzie trzeba, a nie wypisujesz na forum swoje żale i myślisz, że to pomoże
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 17
A wiesz, że podałam celowo niepełne dane ?? Czy może nie doczytałeś ?? Jeśli nie podobają Ci się ''żale'' nie czytaj, nie komentuj - proste :) A forum to forum :)

Pozdrawiam !
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2
Idiotyczne - kto odpowiada za maly zbiornik wody w drodze ?
Kierowca czy wlasciciel tej drogi ?
Jezeli kierowca jechal zgodnie z prawem np nie przekraczal predkosci i trzymal sie prawej strony drogi - bo taki ma obowiazek to wszelkie ochlapania sa wina wlasciciela drogi
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 15
niepełne?? brakuje jednej cyfry, bez problemu można znaleźć taki numer rejestracyjny, ciekawe ile jest ciemnych volkswagenów z takimi numerami.
a forum to jest raczej od wymiany informacji które w czymś pomagają mieszkańcom, a nie wypisywania numerów rejestracyjnych chlapiących samochodów, zatrzymaj takiego i zwróć mu uwagę, bo to że się wyżalisz nic nie da
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 11
to prawda, a przy dużych opadach w Baninie naprawdę nie jest łatwo ominąć kałuże
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
do góry