Widok

Wspólne treningi na szosie

15.03.09 zaczynamy nowy sezon kontynuując zapoczątkowane przez Daniela jesienią poranne, niedzielne jazdy na rowerach szosowych ( stary wątek: http://forum.trojmiasto.pl/Wspolny-trening-t17159,1,9.html ). Jesteśmy amatorami o lekkim zacięciu sportowym jeżdżącymi z przeciętnymi prędkościami około 30 km/h na trasach 80 –150 km.
Proponowana przeze mnie trasa na niedzielę to: http://www.bikely.com/maps/bike-path/259605
Spotkanie 8.25 na pętli autobusowej przy SKM Kamienny Potok, 9.00 na skrzyżowaniu Chwarzeńskiej i Wiczlińskiej w Wiczlinie, 9.10 na końcu Wiczlińskiej (dla kolegów z Chyloni).
W przypadku deszczu, śniegu, gradobicia, oblodzenia itp. trening będzie odwołany.
Serdecznie zapraszam!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Adulka czyli Daniel Pozdrawiam
Gdybyście troszkę poczekali mielibyście jeszcze dodatkowych 5 kolarzy :)
Ładnie musieliście pociskać do Wiczlina :)
Majek pewnie chciałbyś też ich urwać na podjazdach - No wolno to Ty dzisiaj też nie jechałeś
No i kto to pisze? Czy to na prawdę Ten Bolek, który pociskał przede mną 30km/h na podjazdach? :) Dargiemu dziś pozostały jedynie płaskie kawałeczki, ale też ładnie szedł 40-45km/h! :) Trening jak najbardziej udany. To było to co zawsze z Wami :D Nic tylko wielkie p*********nie:D
Bardzo miło zaskoczyła mnie frekwencja w niedzielę. Nie wszyscy jeszcze mamy taki "prąd" jak Robert, czy Wojtek, ale to kwestia czasu:) Nie ma problemu, że grupa się podzieliła, bo każdy trenuje dla siebie i współpracuje z tymi, z którymi aktualnie może...
Już teraz wychodzę z propozycją trasy na przyszłą niedzielę: http://www.bikely.com/maps/bike-path/29-03-09
Trasa piękna, szczególnie ta pętelka koło Staniszewa, no i oczywiście ten "wstrętny" podjazd od Wejherowa;) Popatrzcie na elevation profile (zakładka show);). Z kolegami z Gdańska możemy się spotkać w Chwaszczynie ok 9.00, a z Gdyni w Kielnie przy zjeździe do Koleczkowa ok 9.15. W Sopocie tradycyjnie 8.25 pętla na Kamiennym.
Ewentualne uwagi, propozycje odnośnie tras proszę przesyłać na maila: jakubruc@interia.pl
Mam nadzieję, że pojawią się nowi kolarze (majek, bolek wstańcie wcześniej:)))!
Nie wszyscy chcą jechać ponad 100km, a inni narzekają na dziury na podjeździe z Wejherowa, dlatego kto będzie chciał z Częstkowa wróci przez Kielno do domu (możliwe, że ja będę do nich należał, jeśli moje ostatnie przygody ze skurczami się powtórzą:))...
a jak sobie radzisz ze skurczami na trasie?... (zapraszam do nowego wątku)

na złodzieju czapka GORE ;)
http://www.gpsies.com/map.do?fileId=jwyiemcznsxhotpt
Pewnie nie będzie nas tylu co ostatnio, ale wszystko idzie zgodnie z planem, czyli śniegu nie będzie, deszczu też!
Niedziela: 8.25 Kamienny, 9.00 Chwaszczyno, 9.15 Kielno przy zjeździe do Koleczkowa.
Pamiętajcie o zmianie czasu!!!
Nie było Daniela więc ja podsumuję dzisiejszy trening. 6 kolarzy, trasa skrócona do 80 km ( z Sopotu), czas jazdy ok 2h 30min.
Chyba pogoda nie dopisała. Mokro za oknem i silny wiatr. Ja niestety nie mogłem gościć na treningu. Obiecuje, że za tydzień będę punkt
9.00 na stacie. Pozdrawiam wszystkich kolarzy, rowerzystów, cyklistów i wszystkich maniaków dwóch kółek. Lionheart33 (DANIEL)
Czas złamać 100km!!!
http://www.gpsies.com/map.do?fileId=nwtmkqsptkqiaare
Spotkanie w niedzielę o 8.30 na rondzie w Chwaszczynie!;)))(to pewnie nie wszystkim się spodoba, ale liczę na wyrozumiałość). My z pętli w Kamiennym wyruszamy o 8.00.
Proszę przestudiujcie trasę!
Pamiętajcie o zapasach "paliwa". Jeśli się one komuś skończy lub noga " nie będzie podawać", może wrócić z Kartuz przez Przodkowo (taki wariant awaryjny). Dalej już skrótów nie ma;)
Może by tak w niedziele sie na hel wybrac, tempo srednie cos okolo 30
+/-
Czemu nie, sugerowałbym trasę: Chwaszczyno - Kielno - Koleczkowo - Rumia - Reda - Władek - Hel... powrót do przedyskutowania.
--
Jestem ZA. Ale może jeszcze ten weekend razem z chlopakami z Sopotu i się ugadać co do kolejnego weekendu i wtedy większą grupą uderzyć na Hel? :>
Za tydzień są święta, a za 2 tygodnie Harpagan... zobaczymy... w każdym razie planuję po raz pierwszy zjawić się w niedziele na rondzie i albo wybiorę się na Hel (z kimś lub sam), albo ograniczę się do krótkiego treningu po Kaszubach :)
--
to jaka godzina Wam pasuje w nd by sie wybrac na hel np z chwaszczyna?
Faktycznie - zapomniałem o świętach i Harpie ;)
Ale to nie znaczy, że nie można gdzieś śmignąć w niedzielę świąteczną. W sobotę poświęcisz rower i jajka a w niedzielę po śniadaniu ogień ;)
Zamiast świątecznej niedzieli niedzieli w przyszłym tygodniu proponuję świąteczną sobotę na następny trening. Proszę przygotuj trasę, żebyśmy mogli się z nią wcześniej zapoznać.
Dzisiejsza trasa: Sopot - Chwaszczyno - Tuchom - Miszewo - Żukowo - Borowo - Kartuzy - Prokowo - Mirachowo - Nowa Huta - Sianowo - Strzepcz - Pobłocie - Smażyno - Częstkowo - Głazica - Szemud - Kamień - Kielno - Chwaszczyno - Sopot

Pierwsze 65 km poczuwałem się do pilnowania tempa, żeby nie było za niskie. Później niestety stałem się ofiarą częstego jechania na czele i na 80 km w Szemudzie dopadły mnie tradycyjne skurcze... Mocarze: Bartek, Robert, Miazga i Micz pojechali dalej, a ja musiałem się zatrzymać na rozciąganie. Później jeszcze 3 postoje- na rozciąganie;) Mimo, że od Szemuda toczyłem się, średnia efektywnej jazdy zadowalająca. Co tam, to nie wyścig więc następnym razem też będę jechał z przodu:)))
Zapomniałem dodać!
Oczywiście będę się starał jechać z przodu, o ile mocniejsi koledzy to zaakceptują;)))
Podziękowania i wyrazy uznania dla wszystkich dzisiejszych współtowarzyszy, którzy mimo rozpoczynającego się dopiero sezonu jeżdżą tak szybko.
do góry