Widok

Wybór przedszkola

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam. Zastanawiam się nad wyborem przedszkola. Mieszkam na Ujescisku. Może ktoś poleci mi fajne przedszkole. Może być albo publiczne ( teraz jest okres rekrutacji) albo prywatne. Będę wdzięczna za każdą opinię. Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Polecam Ci Cogito. My jesteśmy bardzo zadowoleni. Nie wiem tylko, kiedy jest nabór ( to przedszkole niepubliczne)- niektórzy Rodzice czekają od 5 rano, by się wpisać, ale naprawdę warto.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzięki za info. A co myślicie o Pozytywnym na Świętokrzyskiej czy Morskim ?
Od 5 to ja stałam a syn jest 15 na liście rezerwowej. Dostawało sie tylko 19 dzieci. Pierwsi rodzice stali od 16 dnia poprzedniego.... :(
Ludzie nie dajcie sie tak upokarzać. Stać całą noc za miejscem w p kolu?! Zbojkotować to przedszkole to może dyrekcja w końcu potraktuje Was poważnie. Bo ewidentnie mają Was - rodziców za nic!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

O jakim upokorzeniu tu piszesz? Nikt nikogo nie zmusza. Jest taki wybór przedszkoli prywatnych w okolicy, że jeśli Ci się oczekiwanie w kolejce nie podoba, to wcale nie musisz. Mnie do niczego nikt nie zmuszał , nie czułam się upokorzona, stałam z własnej woli- takie były zasady rekrutacji- kolejka i już. Albo to akceptujesz, albo nie. Dzięki temu mój Syn ma miejsce we wspaniałym przedszkolu, z zaangażowanymi Paniami, ze stosunkowo niskim czesnym.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Faktem jest to, że nocna kolejka spowodowana jest jedynie niskim czesnym w tym przedszkolu. Nikt nie stałby w kolejce, gdyby czesne wynosiło 800 zł. W Cogito jest ono niewiele wyższe od przedszkola państwowego, a wiadomo jak jest z miejscami w państwowych. Przy oszczędności kilkuset złotych miesięcznie naprawdę warto poświęcić jedną noc...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Polecam Mały Skarb. Kameralne, przyjazne, stawiające na rozwój dzieci.
A jakie są opłaty?
W Małym Skarbie? Czesne 590 zł plus wyżywienie 10,50 zł za dzień.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...

Jaki wozek wybrac? (82 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

nie moge zajsc w ciaze (97 odpowiedzi)

Juz od dluzszego czasu staramy sie z mezem o dzidzie i nic. Wy tez mialysie takie problemy

do góry