Widok
Dzisiaj dziecko moje przyniosło ze szkoły gazetkę szkolna.Są w niej wypowiedzi mieszkańców Kielna w tzw. Sondzie, czego oczekują od nowych radnych. Spodobały się mi te wypowiedzi . Są bardzo trafne.
Bardzo podobała mi się wypowiedz młodej matki , pani Agnieszki. Oto ona:
"Radny w obecnej Radzie musi w pełni zdawać sobie sprawę z tego, co to jest demokracja. Powinien pamiętać, że reprezentuje określoną grupę ludzi, określone środowisko, a jednocześnie dba o dobro ogółu. Marzy mi się aby w ciągu obecnej kadencji w Kielnie powstała przy szkole nowa hala sportowa i „Orlik”, który kosztuje trochę ponad jeden milion złotych. Jako młoda matka nie chcę , aby moje dziecko jeździło na zajęcia wychowania fizycznego do Szemuda. To przecież tak niewiele, pieniądze z Unii należy tylko podnieść. Również czas najwyższy, aby w Szemudzie lub Bojanie powstał basen, tak jak np. przy szkołach w Gdyni czy w Gniewinie. Przecież żyjemy w XXI wieku.Oto moje oczekiwania w stosunku do nowego radnego i nowej Rady".
pani Agnieszka
Bardzo podobała mi się wypowiedz młodej matki , pani Agnieszki. Oto ona:
"Radny w obecnej Radzie musi w pełni zdawać sobie sprawę z tego, co to jest demokracja. Powinien pamiętać, że reprezentuje określoną grupę ludzi, określone środowisko, a jednocześnie dba o dobro ogółu. Marzy mi się aby w ciągu obecnej kadencji w Kielnie powstała przy szkole nowa hala sportowa i „Orlik”, który kosztuje trochę ponad jeden milion złotych. Jako młoda matka nie chcę , aby moje dziecko jeździło na zajęcia wychowania fizycznego do Szemuda. To przecież tak niewiele, pieniądze z Unii należy tylko podnieść. Również czas najwyższy, aby w Szemudzie lub Bojanie powstał basen, tak jak np. przy szkołach w Gdyni czy w Gniewinie. Przecież żyjemy w XXI wieku.Oto moje oczekiwania w stosunku do nowego radnego i nowej Rady".
pani Agnieszka
Pani Witku,
Gratuluję zaufania społecznego.
Cieszę się, że został Pan ponownie radnym w Kielnie.
Jest Pan społecznikiem, a takich ludzi należy cenić. Zawsze można małymi kroczkami iść do przodu i reprezentować interesy środowiska. Może uda się wybudować w Kielnie halę sportową i może "Orlika". Może nie na 2012, a może na 2013. :)
Pozdrawiam i życzę powodzenia w nowej Radzie Gminy
Gratuluję zaufania społecznego.
Cieszę się, że został Pan ponownie radnym w Kielnie.
Jest Pan społecznikiem, a takich ludzi należy cenić. Zawsze można małymi kroczkami iść do przodu i reprezentować interesy środowiska. Może uda się wybudować w Kielnie halę sportową i może "Orlika". Może nie na 2012, a może na 2013. :)
Pozdrawiam i życzę powodzenia w nowej Radzie Gminy
Lucynko mieszkanko! Odeszła stara wysłużona gwardia zawsze za! Nigdy przeciw. Czas na nowe. Jak tak dalej pójdzie to tego na tronie też wymienimy! Stać nas na to. Oni są dla nas - nie odwrotnie! Zapomnieli kto ich wybrał. A było tak pięknie. Kłanianko w pas - a tu psikus..... Zęblewo to mądra wieś. Dali temu upust. Brawo!
Kalkowski - figurant
Sprawa jest prosta. Kalkowski to osoba wystawiona. Medialny, młody, uśmiechnięty, niewinny - tak ma być postrzegany przez mieszkańców, żeby go wybrali. Jeśli wygra to gminą rządzić będzie nie On tylko tzw. szara eminencja(panowie H&H). Ludzie czy Wy tego nie widzicie !!! Kalkowski zostanie wójtem to rządzenie gminą będzie zwykłym kolesiostwem! Mniejsze zło: Engelbrecht !