Widok

Wybory samorządowe 2010 Szemud

Chciałbym żeby wszyscy kandydaci na radnych w gminie Szemud przedstawili swoją osobę jak i programy wyborcze i potwierdzili swoja autentyczność jako przedstawiciele społeczności gminy Szemud. Dotyczy to kandydatów do rady gminy jak i do radnych powiatu wejherowskiego.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zenek dasz rade częś czrnych mundurków jest z Tobą . Wiara czyni cuda i dobrym ludziom pomaga.Pogadaj z ludzmi w Kielnie co myślą o kiełbasie wyborczej twojego kontr kandydata z zeszłego tygodnia .
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzisiaj dziecko moje przyniosło ze szkoły gazetkę szkolna.Są w niej wypowiedzi mieszkańców Kielna w tzw. Sondzie, czego oczekują od nowych radnych. Spodobały się mi te wypowiedzi . Są bardzo trafne.
Bardzo podobała mi się wypowiedz młodej matki , pani Agnieszki. Oto ona:
"Radny w obecnej Radzie musi w pełni zdawać sobie sprawę z tego, co to jest demokracja. Powinien pamiętać, że reprezentuje określoną grupę ludzi, określone środowisko, a jednocześnie dba o dobro ogółu. Marzy mi się aby w ciągu obecnej kadencji w Kielnie powstała przy szkole nowa hala sportowa i „Orlik”, który kosztuje trochę ponad jeden milion złotych. Jako młoda matka nie chcę , aby moje dziecko jeździło na zajęcia wychowania fizycznego do Szemuda. To przecież tak niewiele, pieniądze z Unii należy tylko podnieść. Również czas najwyższy, aby w Szemudzie lub Bojanie powstał basen, tak jak np. przy szkołach w Gdyni czy w Gniewinie. Przecież żyjemy w XXI wieku.Oto moje oczekiwania w stosunku do nowego radnego i nowej Rady".
pani Agnieszka
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zenek nic się nie stało, nic się nie stało, to tylko wybory . 78 głosów zabrałeś staremu kandydatowi , a co ważne pani Grażyna też trochę zebrała . Niech wie że będziemy patrzeć na ręce - i głośno komentować poczynania . Starczy tej wszech władzy ,, Jo i mój brat ''+ 1
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Warto najpierw zapoznać sie, z tym co dany Radny robi, a w tym przypadku walczy o dobro zwłaszcza rolników.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Radny z Zęblewo to wieś typowo rolnicza.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Racja Zęblewo i Będargowo to piękne wsie rolnicze i warto pamiętać o tym że Radny z Zęblewa o nie walczył.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1
cASO i co teraz powiesz o wynikach????
Kto tu płacze???
A niżej napisali że nikt nie podnosi rękawicy, a tak od razu NOKAUT!!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
moim zdaniem hirsz i kalkowski to jeden za drugim stoi cwaniacy szkoda nerwow na nich oszusci kredytowi
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 9
a ty kim jesteś .cwaniaczku!
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0
walczył jak lew bez zębów
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4
to nie nokaut tylko wygrana . A i tak wiem że nic się nie zmieni pilnie będe się przyglądał poczynaniom pana radnego . Gratulacje dla wygranego .
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pani Witku,

Gratuluję zaufania społecznego.

Cieszę się, że został Pan ponownie radnym w Kielnie.
Jest Pan społecznikiem, a takich ludzi należy cenić. Zawsze można małymi kroczkami iść do przodu i reprezentować interesy środowiska. Może uda się wybudować w Kielnie halę sportową i może "Orlika". Może nie na 2012, a może na 2013. :)
Pozdrawiam i życzę powodzenia w nowej Radzie Gminy
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2
Lucynko mieszkanko! Odeszła stara wysłużona gwardia zawsze za! Nigdy przeciw. Czas na nowe. Jak tak dalej pójdzie to tego na tronie też wymienimy! Stać nas na to. Oni są dla nas - nie odwrotnie! Zapomnieli kto ich wybrał. A było tak pięknie. Kłanianko w pas - a tu psikus..... Zęblewo to mądra wieś. Dali temu upust. Brawo!
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2
W końcu ktoś pisze mądrze i szczegółowo. Na pewno każdy z was tak myśli o tych dwóch amigosach. Trzeba glosować na p. Zbigniewa Engelbrecht.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 12
wymienić to ty możesz swoją dupę na twoją ulubioną Lucynkę a nie wójta
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 10
DO CZEGO SPROWADZA SIĘ OBECNY ŚWIAT. WYKORZYSTAJĄ CIĘ NA KAŻDYM KROKU I KOPNA W DU.....
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kalkowski - figurant

Sprawa jest prosta. Kalkowski to osoba wystawiona. Medialny, młody, uśmiechnięty, niewinny - tak ma być postrzegany przez mieszkańców, żeby go wybrali. Jeśli wygra to gminą rządzić będzie nie On tylko tzw. szara eminencja(panowie H&H). Ludzie czy Wy tego nie widzicie !!! Kalkowski zostanie wójtem to rządzenie gminą będzie zwykłym kolesiostwem! Mniejsze zło: Engelbrecht !
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 21
Grabek- otwórz oczy!!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 11
do góry