Widok

Wybory

Głosujmy w drugiej turze na andrzeja dude trzeba ta sitwe odsunąć ta sitwe od władzy.Co myślicie o tak duym poparciu dla pawla kukiza jak myślicie rozpiepszy ten beton w wyborach parlamentarnych?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4
Szansa usunięcia tej sitwy była w zeszłą niedzielę. Z sondaży przedwyborczych wyraźnie było widać że ci co wcześniej popierali Komorowskiego poparli Kukiza. Kukizowi w ostatnim tygodniu przed wyborami notowania skoczyły z 7 do 20% a Komorowskiemu mniej więcej o tyle samo spadły. Wyborcy PISu niestety nie byli w stanie dostrzec nadarzającej się szansy i poparli kontynuację partyjniactwa. Teraz jest już po ptakach.
Nie sądzę też że ci co zmienili preferencje wyborcze w ostatnim tygodniu są aż tak radykalni żeby teraz poprzeć Dudę.
Ja doskonale pamiętam wyczyny Fotygi, Gosiewskiego, Wasermana i obu Kaczyńskich w trakcie ich rządów. Teraz zaraz po wyborach też z głębokiego ukrycia zostaną wyciągnięci Macierewicz, Kurski i Kaczyński na razie się chowają żeby teraz Duda wyglądał na takiego miłego ugodowego kandydata. Zaraz po wyborach dowiemy się że tak na prawdę to on nie wiedział co mówi bo był na proszkach: -)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
@Z sondaży przedwyborczych wyraźnie było widać że ci co wcześniej popierali Komorowskiego poparli Kukiza.

Pozwolę się z Tobą w tym miejscu nie zgodzić. Sondaże były manipulowane, dlatego tak wysokie poparcie dla Komorowskiego zaczynające się aż od 60% to zwykła propaganda. Chodzi o to, aby obywatele już od samego początku dali się oswoić, że kandydat nr1 WSI pozostaje i nie mają co liczyć na zmiany. Po prostu Komorowski nigdy takiego poparcia nie miał.

Większość poparcia przejął raczej od pozostałych wlekących się z tyłu kandydatów. Tydzień przed wyborami przewidziałem procent poparcia i pomyliłem się zaledwie o 0.80 %

Kukiz natomiast zadawał sobie sprawę, że jeszcze teraz nie wygra wyborów, ale z takim poparciem śmiało może liczyć na wejście do parlamentu i dalej realizować swój cel, czyli obalenie dzisiejszej władzy, odsunięcia ich od koryta, zmianę konstytucji i pozostałe których nie wymieniłem. Jednym słowem będzie dobrze. Korwin już d*pą trzęsie, że może się to odbyć bez jego udziału.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pomorze glosuje na PO ,a reszta stoczni pójdzie na dno . Ślązacy jutro ostatni raz idziecie do pracy , głosując na PO . Maksim Wania i inni z Ukrainy was zastąpi
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ludzie są tak ogłupieni i otumanieni tym straszeniem PiSem czy co? Polityka PO nie przekonuje mnie wcale - już pokazali, że może być tylko gorzej z ich rządami. Cały czas przekonują, że oni to jedyna słuszna opcja bo jak nie, to wejdzie PiS. Co to w ogóle ma być?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Polityka

Czy ktoś ma dowody ? (4 odpowiedzi)

Na aresztowanie w stanie wojennym łowcy absurdów vel Zetjot ?

Fajnopolacy pochowali głowy w piasek (18 odpowiedzi)

Demokracja poszła się czochrać i co wy na to ? Maska spadła z Uśmiechniętj Polski ? I został...

Panie Tusk daj ludziom spokój (3 odpowiedzi)

P Tusk jest Pan kłamcą oszustem skompromitowanym człowiekiem niech Pan da Polsce spokój i nie...

do góry