Widok
Wycena
Proszę o pomoc w wycenie roboty. Skucie posadzki około 20 m2. Posadzka razem z kafelkami, pod nimi zaprawa 2 x 5 cm (słabsza i mocniejsza) i żużel. Wyburzenie ściany na jedną cegłę w poprzek ok. 4 m2 i wybicie dziury na drzwi w cegle o grubości 30 cm ( solidny mur) o wymiarach 65 x 190 cm. Wyniesienie gruzu - 6 worków po 2,5 T. Ile byście wzięli za taką robotę?
Witaj.
Z tego co napisałeś ciężko określić.
Napisz proszę które piętro.
Jakie jest dojście do inwestycji od worka gruzowego.
Poza tym czy nie taniej wyjdzie kontener gruzowy przy takiej ilości??
Wstępnie gdybym miał realizować taką inwestycję wraz z usunięciem gruzu (pełna utylizacja po mojej stronie), kwota by oscylowała na poziomie 4,5tys netto.
Pisałeś o powiększeniu otworu drzwiowego, rozumiem,że jest to tylko usługa wyburzenia bez podciągu. Z wykonaniem podciągu spokojnie dolicz 500zł.
Pozdrawiam
Z tego co napisałeś ciężko określić.
Napisz proszę które piętro.
Jakie jest dojście do inwestycji od worka gruzowego.
Poza tym czy nie taniej wyjdzie kontener gruzowy przy takiej ilości??
Wstępnie gdybym miał realizować taką inwestycję wraz z usunięciem gruzu (pełna utylizacja po mojej stronie), kwota by oscylowała na poziomie 4,5tys netto.
Pisałeś o powiększeniu otworu drzwiowego, rozumiem,że jest to tylko usługa wyburzenia bez podciągu. Z wykonaniem podciągu spokojnie dolicz 500zł.
Pozdrawiam
Dzień pracy....
Jesteś jednak oszołomem.
Skąd tacy ludzie jak Ty się tu biorą.
6 worków gruzowych po 2,5 tony to koszt 180zł/netto.
Wraz z vatem łączna kwota wynosi 1 328,40.
Idźmy dalej bo przecież Pan przemądrzały i zawsze wszystko wiedzący wie najlepiej. Wykonanie mądralo nadproża z "C-owników" na poduszkach betonowych ze wzmocnieniem ile dni Ci zajmie wraz z obróbką???
Jaki będzie koszt z materiałem??
Łączny czas wszystkich prac wyniósł by przy 2-3 osobowej ekipie 4 do 5 dni.
Czy kwota za całą usługę jest dla Ciebie za duża...
W KNR-ach wyszła by znacznie więcej, choć wątpię abyś cokolwiek o tym wiedział. Jakbyś nie zauważył jesteśmy w zakładce remonty i porady zatem jeżeli facet konkretnie pyta to zamiast wbijać głodne kawałki frustrata sam mu mógłbyś pomóc.
Po odliczeniu kosztów materiałów, utylizacji, kosztów ruchomych, pracowników, podatku dochodowego z faktury nie jest aż tak różowa.
Są jednak mułki którym się wydaje ,że każdy zasuwa na czarno i próbuje z klienta zedrzeć ile tylko może.
Pozdrowienia dla normalnych klientów i wykonawców.
Jesteś jednak oszołomem.
Skąd tacy ludzie jak Ty się tu biorą.
6 worków gruzowych po 2,5 tony to koszt 180zł/netto.
Wraz z vatem łączna kwota wynosi 1 328,40.
Idźmy dalej bo przecież Pan przemądrzały i zawsze wszystko wiedzący wie najlepiej. Wykonanie mądralo nadproża z "C-owników" na poduszkach betonowych ze wzmocnieniem ile dni Ci zajmie wraz z obróbką???
Jaki będzie koszt z materiałem??
Łączny czas wszystkich prac wyniósł by przy 2-3 osobowej ekipie 4 do 5 dni.
Czy kwota za całą usługę jest dla Ciebie za duża...
W KNR-ach wyszła by znacznie więcej, choć wątpię abyś cokolwiek o tym wiedział. Jakbyś nie zauważył jesteśmy w zakładce remonty i porady zatem jeżeli facet konkretnie pyta to zamiast wbijać głodne kawałki frustrata sam mu mógłbyś pomóc.
Po odliczeniu kosztów materiałów, utylizacji, kosztów ruchomych, pracowników, podatku dochodowego z faktury nie jest aż tak różowa.
Są jednak mułki którym się wydaje ,że każdy zasuwa na czarno i próbuje z klienta zedrzeć ile tylko może.
Pozdrowienia dla normalnych klientów i wykonawców.
Nie jestem przemądrzały, ani nie jestem oszołomem.
Człowiek nic nie pisał o nadprożach ani żadnej obróbce otworu drzwiowego....prace wskazane do wyceny to tylko "demolka" na max 1 dzień pracy dla jednego człowieka i niech Pan mi nie pisze jakie to podatki i składki trzeba odprowadzić od zlecenia, bo nie jedna u mnie wielka firma trójmiejska realizowała projekty i za każdym razem taki wielki oprowadzacz podatków próbował coś kombinować ....a poza tym 2..3 osoby 4..5 dni, proszę nie ośmieszaj się z tymi wycenami...na łosi może to zadziała.
Człowiek nic nie pisał o nadprożach ani żadnej obróbce otworu drzwiowego....prace wskazane do wyceny to tylko "demolka" na max 1 dzień pracy dla jednego człowieka i niech Pan mi nie pisze jakie to podatki i składki trzeba odprowadzić od zlecenia, bo nie jedna u mnie wielka firma trójmiejska realizowała projekty i za każdym razem taki wielki oprowadzacz podatków próbował coś kombinować ....a poza tym 2..3 osoby 4..5 dni, proszę nie ośmieszaj się z tymi wycenami...na łosi może to zadziała.