Widok

Wycieczka do Legolandu - pytanie

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam, chcemy na wiosnę wybrać się z 2,5-letnią córką do Legolandu w Danii, tylko nie wiem jak najlepiej zaplanowac dojazd. Wiem, że z Rębiechowa lata samolot do Kopenhagi, ale wolałabym jednak prom. Tylko że od nas można dopłynąć najwyżej do Karlskrony a stamtąd jest jeszcze kawałek do Billund. Może ktoś podróżował w ten sposób i może doradzić, czy opłaca się jechać z Karlskrony pociągiem, czy lepiej wziąć swój samochód?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam , najlepiej to płynąć promem wraz z samochodem i najwyżej wrócić w ten sam sposób:)
ja bym tylko i wyłącznie pojechała samochodem, pomijając koszty promu( oplata za prom+kabina+przejazd przez most+benzyna itp) to jest najwygodniej i najszybciej z małym dzieckiem
tak na marginesie to 2,5 letnie dziecko jest za małe na Legoland ;/ chyba ze chcecie tylko popatrzeć ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
dokładnie 2,5 latka niewiele skorzysta na wycieczce do Legolandu , dla 5-10 -latka, maniaka Lego to fajna sprawa
Dziękuję za odpowiedzi. Wydaje mi się, że córce będzie się podobało (ja byłam co prawda starsza od niej, gdy tam pojechałam, ale mniej więcej pamiętam, czego można się tam spodziewać). Niedaleko Legolandu jest też Park safari. Planowaliśmy zabrać ją gdzieś do Skandynawii podczas wakacji, ale wtedy będę miała już za duży brzuch na dalekie podróże, więc wymyśliłam Legoland.
Moze duzo nie zapamieta, ale myślę, że tam na miejscu się wybawi chociaż:)
A jak nie dziecko, to mama na zmianę z tatą;)
mój mąż marzy o wycieczce do legolandu.. najchętniej by tam pojechał w podróż poślubną :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Taak, dla mnie to też frajda :)
Poszukajcie może połączeń lotniczych do Billund z Gdańska. Kiedyś była taka oferta sezonowa jakiś linii lotniczych. Może znowu będą. Nie wiem jak to cenowo wyglądało.
http://www.stenaline.pl/promy/rejsy/legoland-i-kopenhaga/
może to cię zainteresuje
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
najlepiej samochodem, podróz będzie trwała ok 12 h (moze nawet krocej, ja jezdze ostroznie ;) Komunikacja miejska w Danii jest droga, pociag Kopenhaga Billund Kopenhaga to koszt okolo 300 pln na osobę. Jak nie chcecie samochodem to SAS lata do Billundy przez Kopenhaga. Mozna tez ryan airem do Londynu i z Londynu do Billund, ale potem co? autobusami sie tłuc? Wynajem samochodu to okolo 100-150 euro na dzien.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
My planujemy wstepnie skorzystac z tej wycieczki Steny Line, podanej juz tu w linku.
Na pewno jest dosyc atrakcyjna cenowo, bo Legoland do tanich nie nalezy, szczegolnie hotele obok niego ;). Chcemy pojechac w wakacje, ale zobaczymy jak bedzie z finansami. Na 3 osoby, doliczajac jakies posilki i dodatkowe wstepy, wyjdzie minimum 3500zl za 3 dni, plus 2 dodatkowe noce na promie. Ale przynajmniej oprocz Legolandu mozna zwiedzic Malmo i Kopenhage.
Nasze glowne wakacje, to majowa Turcja przez 2 tygodnie, wiec zobaczymy jak nam wyjdzie z tym Legolandem ;) . Ale namawiam meza, namawiam ;) .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziekuję za nowe konkrety! Wycieczka nie wchodzi w grę, z racji terminu i "uwięzienia" w autokarze. Lot SAS-em dla naszej trójki do Kopenhagi, to ok 1600 zł w jedną stronę. Za tyle możemy obrócić w dwie strony z Gdańska do Karlskrony z samochodem, ale stamtąd jest 500 km do Billund... Zastanawiam się jeszcze nad promem ze Świnoujścia do Kopenhagi, ale wtedy trzeba przemęczyć się te 300 km po polskich drogach.
W tym autokarze sa przynajmniej organizowane jakies atrakcje dla dzieci, przynajmniej tak pisza: bajki, konkursy, zabawy... No i sporo przystankow i jeszcze zwiedzanie w jedna strone Kopenhagi, w druga Malmo. Przy czym w trakcie zwiedzania po 3 godz. wolne w centrum miasta, wiec mozna bez zmeczenia zobaczyc co sie chce. Oferta fajna, szkoda, ze ta Skandynawia taka droga...
Jeśli już chcecie się przemęczyć te 300 km do świnoujścia to potem naprawdę z "górki" już do Danii - w Niemczech autostradą praktycznie cały czas, potem w Danii super drogi i prawie zero ruchu, często jeżdżę do Danii samochodem, w okolice Bilund właśnie, droga trwa ok. 10 godzin, z czego połowa to jazda w Polsce. A benzyna/olej w Niemczech czy nawet w Danii już praktycznie wcale droższa nie jest.
Czy ktoś zna jakieś tanie miejsca noclegowe w Billund?
Park oferuje atrakcje zarówno dla maluchów, jak i dla starszych. Mniejsze dzieci z chęcią zagłębią się w krainę Duplo. W bezpieczny sposób mogą tu korzystać ze zbudowanych z klocków samolotów, mini-kolejek i innych atrakcji.
Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
my spaliśmy tutaj
http://www.oestergaardshotel.dk/

ceny "duńskie" pokoje czyste, same rodziny z małymi dziećmi:) jedzonko pyszne. pole

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Wakacje z dziećmi (124 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

do góry