Widok

Wycofano lek przeciwgorączkowy..

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Wycofano-popularny-lek-przeciwgoraczkowy-dla-dzieci,wid,17105578,wiadomosc.html?ticaid=113fd4
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ibufen Forte za błędne oznaczenie, że można podawać od 3 m-ca, zamiast od 1 roku. Tylko jedną serię.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja właśnie taki ibufen mam i co teraz powinnam zrobić? zanieść do apteki?
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
po co ?
Przecież to tylko błąd na opakowaniu, skoro masz już roczne dziecko to nawet przez przypadek błędnie nie podasz ...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ibufen forte MOŻNA stosować od 3 miesiąca życia!
14 lutego 2014 Urząd Rejestracji Produktów Leczniczych, Wyrobów Medycznych i Produktów Biobójczych zatwierdził rozszerzenie wieku stosowania leku Ibufen Forte o smaku truskawkowym, zawiesina doustna 200 mg/5ml, z od 1 roku do od 3 miesięcy.
A inne preparaty zawierające ibuprofen czyli np. Ibum, Nurofen, Bufenik w dawce 200 mg/5 ml już dawno miały opis , że są od 3 miesiąca życia.
Więc niepotrzebna panika.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Zdrowie

Problem z utrzymaniem erekcji (215 odpowiedzi)

Witam Mam 45 lat. Od jakiegoś czasu mam spore problemy z utrzymaniem erekcji. Na początku...

Problem z osiągnięciem pełnej erekcji (6 odpowiedzi)

Piszę to anonimowo, bo w przeciwnym wypadku nigdy bym się na to nie odważył. Od jakiegoś czasu...

Łuszczyca - czy ktoś zna sposób na wyleczenie ? (44 odpowiedzi)

jak w tytule Łuszczyca - czy ktoś zna sposób na wyleczenie ? stosowałam już chyba wszystko...

do góry