Widok
Wyjątkowe, jedyne w swoim rodzaju pierogi z pieca!
Bardzo przyjemny lokal oferujący, co nietrudno zgadnąć, pierogi. Zamówiliśmy klasyczne pierogi ruskie, pierogi meksykańskie z mięsem i fasolą na ostro oraz pierogi na słodko, jedne z jabłkami a drugie z konfiturą wiśniową - mam więc cały przekrój do oceny ;-) Nadzienie w pierogach wytrawnych bardzo dobre: konsystencja pyrów z cebulą w ruskich bardzo kremowa i jednolita. W meksykańskich niezłe mięso, całość dość ostra tak jak powinna. Słodkie też dobre na deser.
Co jest WYJĄTKOWE to kruche CIASTO pierogów z pieca. Ono jest po prostu kruche... nie jest chrupiące, nie jest twarde, nie jest spalone, ani zmaltretowane tłuszczem. To jest perfekcyjne ciasto, jakiego nigdy wcześniej nie jadłem, a szamałem pierogi z całej Polski. Jestem prawie wzruszony.
Z pozostałych aspektów: sosy gęste, obsługa uśmiechnięta, porcje spore i można mieszać na pół, herbata w kubku na oko 600ml+, ceny uczciwe, czas oczekiwania krótki. Polecam.
Co jest WYJĄTKOWE to kruche CIASTO pierogów z pieca. Ono jest po prostu kruche... nie jest chrupiące, nie jest twarde, nie jest spalone, ani zmaltretowane tłuszczem. To jest perfekcyjne ciasto, jakiego nigdy wcześniej nie jadłem, a szamałem pierogi z całej Polski. Jestem prawie wzruszony.
Z pozostałych aspektów: sosy gęste, obsługa uśmiechnięta, porcje spore i można mieszać na pół, herbata w kubku na oko 600ml+, ceny uczciwe, czas oczekiwania krótki. Polecam.
Moja ocena
Pierogarnia Pierożek
kategoria: Restauracje
obsługa: 6
menu: 5
jakość potraw: 6
klimat i wystrój: 5
przystępność cen: 6
ocena ogólna: 6
5.7
* maksymalna ocena 6