Widok

Wykończenie domu 75m (od Chmary)

Drodzy Sąsiedzi, rozważamy zakup domu od Chmary (odbiór kwiecień 2017). Zastanawiamy się ile trzeba przeznaczyć pieniędzy na dokończenie domu od stanu deweloperskiego do takiego do zamieszkania. Jasne, wiem, że można kupić puszkę farby i za 20zl i za 200zł, ale chodzi mi o taki średni standard, bez luksusu, ot tak dla rodzinki z dzieckiem :)

Podpowiecie coś?
Z góry dziękuję za każdą podpowiedź,

Ania
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Do dekoracji okien w każdym pomieszczeniu polecam ofertę firmy Evoart. W moim mieszkaniu i gabinecie doskonale zajęli się oknami oferując wysokiej jakości zasłony i żaluzje.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Wszystko zależy od konkretnych wyborów My np drzwi mamy zamontowane jeszcze przed malowaniem gdyż zdecydowaliśmy się na ukryte. To samo z listwami.
Odpowiadając na pytanie w takiej sytuacji nie robiłabym kuchni w pierwszej kolejności aczkolwiek.. patrząc na wzrost cen.. może jednak zakup takowej na wstępie będzie paradoksalnie lepszą inwestycją.

Na pewno polecam kładzenie agregatem https://sklepagregatymalek.pl/agregaty-tynkarskie Od tej firmy. Tynki gipsowe są równe, nei trzeba potem nakładać gładzi na sciany a jest to spora oszczedność czasu oraz pieniędzy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Dlaczego mieszkanie ? To nie blok o ile dobrze kojarzę
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

bo to nie dom a mieszkanie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Co jest nie tak z takim metrażem?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

dom 75 m haha dowartościowuj sie dalej .
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 8

My ròwniez kupiliśmy przy lesie odbiór grudzień 2019
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Transform banino polnocna robia ladne schody

2018-07-19 23:17:41
500zl to może nie wiele ale zawsze coś tylko że biorąc kredyty nie mając nic w zanadrzu można zapędzić się w ślepą uliczkę.Co będzie jeśli się noga powinie? Ratę za samo hipotekę można jakoś przetrwać bo zazwyczaj to pokrywa ubezpieczenie jeśli takowe jest ale co z ratami za sprzęty AGD największy TV na osiedlu a może i auto? Ludzie myślicie nie będzie moje bo kiedyś spłacę tylko mam bo kupiłem za swoje rozumiem że na wzajem z sąsiadami się napedzacie ale nie dajcie się w to wciągnąć...
gdybym całe życie myślał że mi się noga podwinie to penie niewiele bym dzisiaj miał...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

500zl to może nie wiele ale zawsze coś tylko że biorąc kredyty nie mając nic w zanadrzu można zapędzić się w ślepą uliczkę.Co będzie jeśli się noga powinie? Ratę za samo hipotekę można jakoś przetrwać bo zazwyczaj to pokrywa ubezpieczenie jeśli takowe jest ale co z ratami za sprzęty AGD największy TV na osiedlu a może i auto? Ludzie myślicie nie będzie moje bo kiedyś spłacę tylko mam bo kupiłem za swoje rozumiem że na wzajem z sąsiadami się napedzacie ale nie dajcie się w to wciągnąć...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Chodziło o to jak ktoś nie ma tej gotówki albo woli ją zainwestować w wykończenie kolejnego pomieszczenia...to jest to dobre rozwiązanie.... 5% przy 10tys zł. To naprawdę niewiele...wiec jak kredyt na 40 rat ma mnie kosztować 500zl... to biorę to. Poza tym ceny sprzętów można trafić naprawdę dobre
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Paweł a jaki nr przy lesie

Raty 0% to mit bo marża banku wliczona jest w cenę zakupu tak na prosty rozum kto wam da kredyt załóżmy 10tys zł na cztery lata za darmo? Przy kupnie za gotówkę w zależności od sklepu można wynegocjować rabat między 5-8% co w zależności od sumy może dać parę groszy...

który nr :) ?

Też tak robię sprzęt agd rtv biorę wszystko w pożyczkę czasem można zawsze coś stargować przy większej ilości sprzętu zakupionego,ale jeżeli bym miał pieniądze to bym wolał za gotówkę kupić

my kupilismy :)

Myślę, że dobrym pomysłem (kiedy mamy kasy na 'styk') jest zakup sprzętu RTV/AGD na raty w sklepach typu media, euro itp. Raty są 0%, często okres nawet do 40 rat, a można nawet zlew i baterię u nich kupić... Zawsze lepiej wydać te 10-15 tyś zł (przeznaczone na sprzęty) na wykończenie kolejnego pomieszczenia w domu (ja nazywam to domem, nie mieszkaniem jak ktoś wyżej się przyczepił ?!) a resztę brać na raty 0%. Oczywiście jeśli ktoś nie ma całości od razu... tak właśnie sam zamierzam zrobić
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
My wykonczylismy za ok 50k ale wiele rzeczy po promocjach

może ktoś kupił na osiedlu Przy Lesie ?
Dokladnie
do góry