Widok

Wykończenie domu 75m (od Chmary)

Drodzy Sąsiedzi, rozważamy zakup domu od Chmary (odbiór kwiecień 2017). Zastanawiamy się ile trzeba przeznaczyć pieniędzy na dokończenie domu od stanu deweloperskiego do takiego do zamieszkania. Jasne, wiem, że można kupić puszkę farby i za 20zl i za 200zł, ale chodzi mi o taki średni standard, bez luksusu, ot tak dla rodzinki z dzieckiem :)

Podpowiecie coś?
Z góry dziękuję za każdą podpowiedź,

Ania
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
+/- 60 tys na podstawy, schody, zabudowa kuchni, podłogi, farby, drzwi
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
40-60tys łączenie: gładzie, farby, płytki, drzwi, podłogi + robota z 30-40k, 5-10k kuchnia (+ sprzęty osobno z 5k), 5-10k schody. W takim dużym skrócie, oczywiście wiadomo można samą łazienkę zrobić za 20k jak kto ma ochotę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
a możecie dać namiary na kogoś, kto robi schody za 5-10? Bo mi zaśpiewali 15-20 :/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Hmmm za 5 tys to chyba same stopnie ? Mi stolarze mówili że 6500 najgorsze 9 najlepsze. Oczywiście schody to temat rzeka i cena zależy od wielu czynników. Stolarz np jest po drodze do osiedla
znajomemu robił schody same stopnie za 4k, drugi znajomy całe zrobił za 6 czy 7. Kuchnia to tez temat rzeka, rozpiętość cenowa jak u mnie od 4 do 40tys :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
witam sąsiadów.
Myślę że gdzieś na podstawy 40-50 tys jeśli porobicie sami np malowanie i położenie paneli.
Czy ktoś z sąsiadów cekolował ściany od chmary?
Cekolowalismy
Tak, gdy jest jasno niestety widać było dziury, dzięki i nierówności. Podłogę przed położeniem też musieliśmy wygładzić w paru miejscach
za 310 tyś. mogę Ci sprzedać już wykończony.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4
Cały dom cekowaliście?
czy tylko gdzie były dziury?
nie domu a mieszkania. Domy nie maja 75 metrów chyba ,że letniskowe.Mieszkanie owszem 75 m.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 18
Dla niektórych dom i TYLE!!
Jak ziejesz jadem to nie Pisz!!
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 10
Tak cały, przynajmniej na raz, są niestety duże nierówności i gdyby chciało się same dziury równać to chyba łatwiej wygladzic całość
a mieliscie kogos sprawdzonego ?
Polecicie kogos :)?
My tylko miejscami. Ściany były naprawdę bardzo dobrze zrobione. Sufit też tylko miejscami. Ogólnie wykończenie bardzo dobrze zrobione, poza schodami.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
a ze schodami stolarz sobie poradził? z nierównościami ?
Witam polecam panów z Miszewa konkretni solidni robia wykończenia i mebelki ich stronka meble-remonty.pl
Nie dajcie się nabrać za schody od kaszubów ceeeeny KOSMOS ubawiłem się do łez 5 , 8 tys ahhaa
prosze wejść na allegro wyszukaj schody drewniane - miejscowość miastko
człowiek odbiera telefon wysyłasz mu szablony podajesz ilość i centymetry i się miło zaskoczysz !
mam takie schody polakierowane pod wymiar za normalne pieniądze :)
sympatyczny uczciwy człowiek
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
Na pewno warto zainwestować w dobry kominek :) a nie taki z markowymi za 2-3tys.
do góry