Widok

Wymiana okien

Jaka firmę polecacie? Jaki jest koszt wymiany okna o wymiarach 2200x1450? Czy taniej wychodzi kupić samemu okna i zawołać fachowca czy zlecić to firmie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ok 1100
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jak nigdy nie wstawiałeś okien to się za to nie bierz bo sknocisz. Weź firmę, lub kogoś kogo znasz i zna się na tym i ma dobre poziomice i sprzęt. Firma bierze całą odpowiedzialność od pomiaru do montażu - jak coś sknocą to będą musieli poprawiać. Nie raz widziałem porozpychane i zdeformowane ramy i bez pionu i poziomu - za cholerę nie wyregulujesz takiego okna - trzeba wyrywać i wstawiać na nowo. Jeśli zdecydowałeś się na wymianę okien na PCV to pomyśl też o dodatkowej wentylacji typu co najmniej rozszczelnienie, nawietrzak lub dodatkowy pakiet wentylacyjny w szybie (najlepiej - może mało estetyczne). Okna PCV mają zerową przepuszczalność powietrza i jak nie poprawisz wentylacji to zrobisz sobie we własnym domu KOMORĘ GAZOWĄ i będziesz się truł własnym CO2. Poczytaj sobie o zakwaszeniu organizmu.
polecam obdzwonić i zaprosić na pomiar kilka firm. Ja tak zrobiłam i się bardzo zdziwiłam rozbieżnością cen, jakością oferowanych okien i czasem realizacji.
a zapłaciłaś pomiarowcom za stracony czas na castingu?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ooo, A tobie płacã jak marnujesz czas na rozmowach kwalifikacyjnych?, bo mi jakoś nikt nigdy nie zapłacił za stracony czas I za dojazd.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Widzę że bardzo drogo ja robiłam za 700zł i są super. :) Im droższy fachowiec tym gorszy.
Polecam Kogutek okna , Na pomiar z wyceną dojeżdzają za darmo . Nie wymieniaj sam , bo gwarancje tracisz jak coś sknocisz . A montaż i tak liczony jest z metra .
Tylko nie Kogutek-masakra,zostawili mnie z niedokończoną robota i teraz telefonu nie odbierają
witam prosze o kontakt 513 052 151 pozdrawiam Maciek
ja znam dobrych fachowców, z okolicy Chełmu wstawiają okna, drzwi , wszystko ładnie wykańczają
chętnym podać kontakt...

Inne tematy z forum Usługi i wykonawcy

Przeprowadzki (9 odpowiedzi)

Jeśli nie macie skąd wziąć kartonowych pudeł do przeprowadzki to polecam sklep...

dom czy mieszkanie??? (432 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

Przeprowadzki - możecie kogoś polecić? (82 odpowiedzi)

Jak w temacie - szukam sprawdzonej firmy, która pomoże w przeprowadzce :) zniesienie kilku...

do góry