Widok

Wymiana opon, gdzie najtaniej ?

Na Potęgowskiej podając kod promocyjny : 3333 koszt stalówek 40 zł.
Znajdę gdzieś taniej ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

A dojeżdżają czy trzeba przyjechać? Ja to szukam takiej wulkanizacji zeby była z dojazdem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dokładnie! Też polecam https://wojtanowicz.pl/. Od lat do właśnie u nich wymieniam swoje opony.

Ja zawsze wymieniam opony u Wojtanowicza w Gdyni, szybko i przede wszystkim fachowo.

Nie wiem czy taniej czy nie ale jakbyście byli w Bydogszczy to https://www.autopunkt24.pl/uslugi/wymiana-opon/ polecam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Bredzisz

Polecam podobnie jak koledzy wcześniej Ring. To faktycznie solidna firma, ja byłem u nich 3 razy, 2x wulkanizacja, raz mechanika - zawsze było ok.

ja też korzystam z usług serwisu Ring na Grunwaldzkiej i mogę polecić

w dobrej cenie znajdziesz na Al. Grunwaldzkich 303 - Ring Opony. Robią to szybko, konkretnie, baaaardzo profesjonalnie i naprawdę rzetelnie.

Ja co roku wymieniam na Grunwaldzkiej w Ring i nie dość, że tanio to i solidnie. Przynajmniej potrafią rozpoznać znaki na oponie.

Kołobrzeska Przymorze, wulkanizacja koło przychodni NCM - 60 zł

Warto sprawdzać katalog firm na trojmiasto wlasnie :)

Jeśli patrzysz jedynie na cenę, to i ja Ci wymienię i wyważę za 10 zł. Nawet w 2 min. Jeśli wolisz aby wymiana, wyważenie oraz serwis opon był solidny i profesjonalny, pojedź na Grunwaldzką, wielki warsztat Ring. Sprawnie działają, żonie nawet zapakowali i wnieśli opony do bagażnika. Cena odpowiednia do usługi.

I MOZE NA TAKSOWKE ?
http://www.ringopony.com.pl/strona/kontakt/ - tylko i wyłącznie u nich, w Gdańsku. Mają konkurencyjne ceny. :)
hehehe ale ty wymyślasz... teraz twierdzisz że cena wymiany opon powinna być taka sama w trójmieście jak i w lublinie czy nawet na śląsku tylko że wszędzie są inne koszty uzyskania przychodu

mam wrażenie że robisz w budowlance i zazdrościsz właścicielom warsztatów samochodowych :)

powodzenia,obyś nie musiał korzystać z usług warsztatów

pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nikomu nie ubliżam. Napisałem tylko jakie jest wymagane minimalne wykształcenie. Wymianą opon może się zajmować nawet i profesor, bo ukończył gimnazjum (ew 8-klasową podstawówkę) i umie przeczytać co jest napisane w instrukcji urządzenia.

Właśnie ze względu na pazerność lokalnego wymieniacza opon zrezygnowałem z usług tego typu. Mam w garażu drugi zestaw kół i sam sobie zmieniam. Może napiszesz jeszcze o wyważeniu, etc... Otóż jest to bzdura i kolejne naciąganie ludzi na kasę, bo przez 2 sezony z tymi samymi ciężarkami na rancie koła wyważarka stwierdziła, że koło jest nadal idealnie wyważone.

Kosztorysowa stawka roboczo-godziny dla warsztatu samochodowego według PZU to ok 60 PLN dla województwa pomorskiego.

Co mają roboty budowlane do usług motoryzacyjnych? Mają wiele wspólnego szczególnie pod względem kosztów (z wyjątkiem m-g, które w budownictwie są znacznie wyższe).

Tak się składa, że mam porównanie kosztów usług motoryzacyjnych w województwie pomorskim i lubelskim. Dla mechaników z lubelskiego (którzy biedy nie klepią) stawki z pomorskiego są astronomicznie wysokie.

Jak widać po moim przykładzie i obserwacji sąsiadów na parkingu coraz więcej ludzi samodzielnie wymienia koła ze względu na zawyżone koszty usług w warsztatach. Prawo popytu i podaży.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5
wez mi wyjaśnij co mają roboty budowlane do usług motoryzacyjnych? sprawdz jaka stawka jest roboczogodziny dla warsztatu samochodowego w dopiero zabieraj głos w tej sprawie! i nie ubliżaj człowiekowi który ci wymienia opony, bo właśnie to robisz pisząc że opony wymieniają ludzie po gimnazjum a właścicielami warsztatów są bandyci i złodzieje.....

serdecznie pozdrawiam :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie, wymiana opon nie jest obowiązkowa. Projekt ustawy nie wpłynął nawet do laski marszałkowskiej.
Z tego co się orientuję zmiana letnich na zimowe jest już obowiązkowa, kurcze ale głowy nie dam :)
Tak. Normalna stawka to 26,2 PLN/h + vat dla województwa pomorskiego według danych za III kwartał 2011 roku dla robót budowlanych inwestycyjnych (z tego 15,85 zł/h idzie na fundusz płac), czyli 1600 PLN/m-c netto. Usługi mechaniczne jak wymiana opon wymagają wykształcenia gimnazjalnego i przyuczenia do zawodu, tutaj nawet nie jest potrzeba wiedza na poziomie szkoły zasadniczej zawodowej, osoby tym się trudniące raczej nie zarabiają dużo więcej niż 1600 netto z umową o pracę lub 2600 netto przy pracy na czarno.

Wniosek jest prosty - za mała konkurencja i sztuczne zawyżanie cen usług oraz zaniżanie wynagrodzeń za pomocą kryminalnych układów właścicieli stacji wymiany opon.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6
do góry