Widok

Wynajem pokoju - uwaga na oszusta!

Wrzeszcz Górny Temat dostępny też na forum:
W Trójmieście działa oszust p. S. Przemysław Jan, wiek 27 lat, podnajmujący pokoje od osób. Opowiada, że pracuje w Straży Granicznej, Policji lub Biurze Ochrony Rządu (mogą być podobne wersje). Pokazuje pistolet gazowy, aby uprawdopodobnić swoją wersję. Nie płaci z góry mówiąc, że w krótkim czasie dostanie pensję. Po pewnym czasie znika nie płacąc za pokój.

wypowiedź zmoderowana (admin137, 2014-11-21 23:46:15)

popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0
hazardzista. oszust.naciągacz.nierób i nic dobrego
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0
Odnajmuje mieszkanie pobierając kasę z góry. Dałam się nabrać.
Ostrzegam innych!!!!!!!!!!!!!!!!!!
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0
bardzo proszę o kontakt w sprawie na adres mailowy liquid_diamonds@o2.pl pilnie
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Czy jest to wysoki brunet ok 194cm?? oszukał mnie pod pretekstem choroby! W gdyni mieszkał w te niedziele (19.06.2011) na wzgórzu Makstmiliana
Proszę o kontakt wszystkie oszukane osoby, muszę zebrać jak największą grupę żeby w końcu ukrócić ten precedens. kunia125@wp.pl
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Przemysław S.
To lepszy gagatek. Ma sporo osób naciągnięte na różne sposoby.

wypowiedź zmoderowana (Admin, 2011-07-08 18:27:37)

prosze o pilny kontakt wszytskie osoby, ktore zostały oszukane w lipcu kunia125@wp.pl
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
mnie oszukał prawie rok temu, wstydziłam się przyznać, że byłam tak naiwna więc nie powiadomiłam policji:(
Dzisiaj w Polsacie w Interwencji był reportaż poświęcony temu oszustowi. Gdańska policja prosi o kontakt osoby oszukane przez tego skur.... W końcu ktoś dobrał mu się do skóry.
Jak to ktoś? Jakbyście się ruszyli wcześniej i zgłosili gdzie trzeba to by go szybciej zawinęli.

A tak to sobie można... dzisiaj był na Wzgórzu, ojej, mnie oszukał, wstydzę się i tym podobne bzdury ktoś tu wypisuje.

A czego tu się wstydzić? Zdarza się. Policję się powiadamia, a nie jęczy.

"Piszę do ciebie mały gryps, wiedz że broniłem poczty w Gdańsku, tak, dzisiaj rozstrzelają nas..." Horytnica.

popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
hej
mnie też oszukał a Ciebie w jakim czasie? bo mnie na początku 2010 roku i trwało to tak do marca 2010 roku
ja tez zostalam oszukana wraz z moja siostra wiem ze jego rodzice mieszkaja w lipuszu a jego zona z synem w czluchowie osiedle wazoz
A babcia mieszka w Hongkongu... ludzie, policja jest miejscem na takie sprawy. Klasyczne oszustwo z art. 286 kodeksu karnego.

Art. 286. § 1. Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.
§ 2. Tej samej karze podlega, kto żąda korzyści majątkowej w zamian za zwrot bezprawnie zabranej rzeczy.

§ 3. W wypadku mniejszej wagi, sprawca podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

§ 4. Jeżeli czyn określony w § 1-3 popełniono na szkodę osoby najbliższej, ściganie następuje na wniosek pokrzywdzonego.

"Piszę do ciebie mały gryps, wiedz że broniłem poczty w Gdańsku, tak, dzisiaj rozstrzelają nas..." Horytnica.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
kocham ten kraj...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
A co, może lepiej jęczeć jak to jest źle itd. I tolerować takich oszustów, bo przecież to kogoś problem, a nie mój.

Jakbyśmy chcieli, to już dawno by siedział. Tak jak ta baba z wątku "uwaga na oszustkę". Niemoc i lenistwo. Nic więcej.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Joanna czesc co u ciebie?u mnie beznadziejnie teraz zbieram na tabletki na zabieg mijmy nadzieje ze juz ostatni przynajmniej tak lekarze mowia jak mozesz pomoc to podaje ci numer konta w mbanku 53114020040000390264369170 Przemysław liczy sie kazda zlotowka nawet syboliczn 1zl.kazdemu co wpaci jestem serdecznie wdzieczny do naprawde nie mam skad juz brac na lekkarstwa wiem ze to glupie prosic kogos o pieniadze ale wole spytac sie niz isc krasc kto bedzie chcial to pomoze nawet glupie 10zl przesle a mi to naprawde sie przyda pozdr.przemek i z gory dziekuje- to jest jeden z wiadomości, które Przemysław S. pisał do mnie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
niech zgnije w wiezieniu. zrobcie cos
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
A ty to co? Masz takie same prawa jak my i co, spychologia? Zrób coś!

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
siedzi? oby
do góry