Widok

Wynajmować czy na kredyt brać... Jak żyć?

Dom i mieszkanie Temat dostępny też na forum:
Co lepsze, a może co gorsze..?! Bawić się w wynajem, spłacać czyjś kredyt czy już lepiej zacząć spłacać swój własny, 30 lat zleci i za chwilę będzie "moje".. A może jednak wynajmować, i tak trzeba komuś płacić, a można uniknąć pętli na szyi jaką poniekąd jest kredyt..
Kupić te 35 m2, czy wynajmować 50 (oczywiście z kimś, gdzie tam samemu...)
Taka tam zagwozdka...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pajac z ciebie maniaku slowotoku bez ikry
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 8
Zajrzyj do notatek. Lykasz wszystko jak indor cegly.
Lizuchu...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6
Pozwole sobie zacytować inteligentne, na poziomie, wypowiedzi randall z wątku:

http://forum.trojmiasto.pl/Cwaniak-w-wypasionej-audicy-NE-95335-t598904,1,60.html

"Co za mendy! Prymitywne ćwoki! Gdybym była facetem to poświeciłabym życie żeby takie chwasty pielić.

ps
do wszystkich facetów...
jeśli jestes Prawdziwym Facetem to nawet kiedy w drelichach, pchasz taczkę z krowimi odchodami to cały świat nadal wie, że jesteś Prawdziwym Facetem ...
Jeśli masz wypisane na ryju swoje cwaniactwo i mendziarstwo to ani fura, ani komóra... nie zmienią tego wizerunku"
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Randall, wyluzuj kobieto. Jeżeli nie podobają Ci się wątki i komentarze , nie czytaj, nie komentuj. Oszczędzisz sobie nerwów.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie jestem zdenerwowana.
To forum to dno.
Prywatny ogrodek nudziarstwa i pozerstwa.
Wciaz gwiazdorza te same postacie, ktore Nic nie wnosza.
Figo fago VIP forum 3city pl
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 6
Kontekst gdzie? Mysl gwiazdo!
Nie za to ci placa?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5
Randall, każdy człowiek, który odnosi się z kulturą i wyczuciem do innych, jest mile widziany.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
>> To forum to dno

> Jeżeli nie podobają Ci się wątki i komentarze , nie czytaj, nie komentuj.

Zgadzam się w 100% z Graszką. Obecność na Forum przymusowa nie jest.

Poza tym, nie przypominam sobie, żebym obrzucił cię kiedykolwiek inwektywami. I tak mam to w głębokiej de.. - świadczą o tobie, nie o mnie.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Randall,gwiazdo,co Ty tutaj jeszcze robisz?skoro lokal nie pasuje to zwiń żagle i popłyń do innego portu...może tam docenią Twój jakże wysublimowany bełkot?:)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jeśli jak indor cegły, to się zgodzę :)

A jeśli nie odróżniasz ironii czy nawet sarkazmu od łykania, to gratulacje :). A notatek nie robię, mam dobrą pamięć ;P
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
"Wciaz gwiazdorza te same postacie, ktore Nic nie wnosza."

Sama kompletnie nic do tego forum nie wnosisz więc atakowanie z tego powodu innych piszących (niezależnie od tego czy cokolwiek wnoszą czy nie) jest czystą hipokryzją.
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
Randall; Spróbuję odpowiedzieć na te pytania:

Cyt. "To może "śmietanka" tutejsza napisze coś "jak żyć"...

Ja mogę odpisać, tyle tylko, że potrzebowałbym np. twoje portfolio

Cyt. "Sami prezesowie? Sami pracusie, którzy już wszystko maja?"

Niektórzy w są w takim wieku, że powinni coś mieć. Miarą posiadania jest potrzeba. Niektórzy mogą mieć mniejsze wymagania od życia co nie oznacza, że są nieszczęśliwi.

Cyt "Tzw. "obrotni", którzy zyją jak królowie...?"

Ci co żyją jak Królowie tu raczej nie zaglądają tutaj. Można mieć niski status społeczny a być obrotnym, czytaj. zaradnym.

Cyt. "Tylko minusowac potraficie? Tylko o du...e maryni pisać?
Każdy wątek wypełniacie mróżeniem oczek i lizaniem sobie tyłków a człowiek zagląda poczytać coś naprawdę wartosciowego...GDZIE to jest?"

Jeśli chcesz poczytać coś naprawdę wartościowego to niestety trzeba zaglądać na forma specjalistyczne. Gdybym wiedział Czym się interesujesz to może mógłbym pomóc?, chętnie Ci coś wskazać. Jednak możesz mieć tak wąskie zainteresowania, że i Ja nie będę w stanie nic poradzić. Mimo wszystko chciałbym.

Cyt. "Forum Prywata i tyle... Ot co...Gierki, szmerki i struganie panów forum a jak człowiek zada konkretne pytanie na ważny temat to i po 3ech dniach "0" odpowiedzi...

Tak w życiu jest, że na każdych formach internetowych tworzą się nieformalne grupy. Wynika to z wielu czynników o których pewnie wiesz i nie zamierzam Cię w tej kwestii pouczać. Przystępując do jakieś organizacji na początku czujesz się osamotniona, z czasem poznajesz przyjaciół ale i masz wrogów (osoby, które nie do końca Ci sprzyjają).

Ten proces zaczyna się już na etapie dzieciństwa. Wysyłasz dziecko do przedszkola i patrzysz jako twoje dziecko lubi się bawić z innymi dziećmi a jeszcze innych nie lubi a jeszcze inne dokuczają twojemu dziecku. Napiszę w skrócie "Życie"...tak jesteśmy ukształtowani,

Trudno mieć pretensje do osób, które tworzą takie a nie inne relacje. Oni spotykają się ze sobą, organizują się w różnego typu grupy na gruncie towarzyskim... itd.

Ja akurat nie strugam Pana bo nie muszę. Jestem kim jestem. Lubię mieć swoje zadanie a Kto co o mnie myśli to inna sprawa. Na tym forum mam podobny status jak Ty. Dzisiaj tu jestem a jutro mnie może nie być. Tak naprawdę nie chodzi mi o to, że aż tak bardzo mi to forum przeszkadza. Po prostu nie mam na to czasu. Nie chcę go marnować w ten sposób, bo i mój charakter pracy, rodzina, dzieci, dom, ogród, sport, rekreacja, wypoczynek, mi na to za bardzo nie pozwalają.

Mimo wszystko mam Szacunek do osób z którymi piszę. Nawet z Kogoś beznadziejnego można czerpać wartości. Sztuką jest je zauważyć.

Dziękuję Randall za uwagę i mam nadzieję, że to forum nie będzie dla Ciebie podłożem frustracji;-) Bo wydaje mi się, że w dniu wczorajszym podłoże było nieco inne a forum jedynie Czymś na czym mogłaś odreagować.

Życzę Ci pogody ducha oraz miłego spędzania czasu w te ciepłe dni;-)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
R.N.
Tak z ciekawości zapytam , człowiek beznadziejny to ... ? Jakie są kryteria beznadziejności według Ciebie ? :))))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
GURU dobrze powiedział.Jest takie powiedzenie,.jeśli wejdziesz między wrony,musisz krakać jak i ONE.Za karę,,bana dostaniesz zapewne,,
@wyjątkowo napiszę R.W.

Przede wszystkim zawsze osobę oceniam przez:

pryzmat kultury osobistej,
pryzmat szacunku do innej osoby,
sposób traktowania innych osób,
sposób wypowiadania się na różne tematy, poglądy,
doświadczenie życiowe, związane z typowymi zachowaniami w życiu codziennym - jak sobie to i owo wyobrażamy, jak sobie z czymś radzimy - Czy w ogóle umiemy mierzyć się z przeciwnościami losu.
pryzmat używania odpowiedniego słownictwa,
dystans i spokój ducha,

Wszystko zależy od przyjętej "wagi". Oczywiście powyższe cechy są moimi wewnętrznymi wartościami, którymi się kieruję oceniając kogoś.

W pewnych zawodach powyższe cechy mogą być zaletą. Każdy ma swoją definicję człowieka beznadziejnego;-)

P.S. Tak się składa, że od wielu lat pracuję z ludźmi trochę beznadziejnymi;-) Żona mówi, że się cofam a Ja Jej, że się dużo od nich nauczyłem;-)
Dziękuję za odpowiedź ;) Mam nadzieję , że nie masz mi za złe tego pytania , po prostu byłam ciekawa ;))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mogę przypuszczać,czym więcej postów tym większa prowizja !!!
Po prostu nie wierzę na co patrzę.
Ktoś tu ma za ciasną gumkę w gaciach i krew w górne rejony nie dotarła.
Po co obrzucać błotem ludzi tylko dlatego, że są dla siebie mili?
Ja tego świata nie zrozumiem O_o
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
jak Was najedzie Putin z armią to tyle będziecie mieć z tych mieszkań.....a ja w Azji będę wyciągał po trochu kasę z konta w Szwajcarii
@Kocio:

Rezerwuj sobie czas na 25/04 ;)

Inne tematy z forum Towarzyskie

Moja kobieta nie ma ochoty na seks (59 odpowiedzi)

Szlag mnie juz trafia ! Doradzcie cos... Jestesmy z Moja Kobieta 9 lat razem. Jestesmy fajna...

do góry