Widok

Wyparzanie butelek

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Jak długo powinnam wyparzać butelki dla dziecka???????????
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
jeśli możesz kup sobie sterylizator Aventu, 15 minut i z głowy problem.
Teraz już się odchodzi od trzymania dziecka w warunkach sterylnych... Wystarczy butelki normalnie umyć.
tak porządnie wygotować (5 min) raz na tydzień, po każdym uzyciu zalewać gotująca wodą -zdało egzamin.
Ja myję w zmywarce, a wyparzam tylko smoczki.
a ja myje pod ciepla woda czasmi zalewam wrzatkiem nachwilke i dziecko nie ma problemu z zadymi plesniawkami w wogle nie przesadzajmy ze sterylizacja:)
image

Uploaded with ImageShack.us
Ja też tylko myję butelki i smoczki a potem zalewam gotującą się wodą. Ani pierwsze dziecko nie miało żadnych kłopotów z brzuszkiem ani teraz drugie. Agatha ma rację,teraz czasy się zmieniły i nie można przesadzać z czystością bo można wychować alergika.
ja karmiłam i karmię piersią,a le z w butelc erozrabiam kleiki i podaję roże zupki Myję normalnie, nie wyparzam - mój szkrab ma juz 7 m-cy, wiec i tak pakuje raczki wszedzie a potem do buzi, wiec wyparzanie butki wg mnie już niepotrzebne. Sadze zetak do ok. 2-3 m-cy zalac goraca woda wystarczy.......

POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage
ok, gdybym nie miała sterylizatora po dzieciach mojej siostry, to pewnie tez bym zalewała wrzątkiem,ale skoro go dostałam,to będe z niego korzystać,

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

ksiadz nie chce doposcic mnie jako chrezstnej!!! (101 odpowiedzi)

witam wszystkich! i prosze o rade,bo juz sama nie wiem co mam robic:(moja siostra poprosila...

Urlop niani (64 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam

odbiór mieszkania - na co zwracać uwagę? (15 odpowiedzi)

witam:) (piszę na tym forum, bo więcej osób zagląda, więc może Ktoś mi doradzi) za kilka dni...

do góry