Widok

Wyparzanie butelek

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Jak długo powinnam wyparzać butelki dla dziecka???????????
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
jeśli możesz kup sobie sterylizator Aventu, 15 minut i z głowy problem.
Teraz już się odchodzi od trzymania dziecka w warunkach sterylnych... Wystarczy butelki normalnie umyć.
tak porządnie wygotować (5 min) raz na tydzień, po każdym uzyciu zalewać gotująca wodą -zdało egzamin.
Ja myję w zmywarce, a wyparzam tylko smoczki.
a ja myje pod ciepla woda czasmi zalewam wrzatkiem nachwilke i dziecko nie ma problemu z zadymi plesniawkami w wogle nie przesadzajmy ze sterylizacja:)
image

Uploaded with ImageShack.us
Ja też tylko myję butelki i smoczki a potem zalewam gotującą się wodą. Ani pierwsze dziecko nie miało żadnych kłopotów z brzuszkiem ani teraz drugie. Agatha ma rację,teraz czasy się zmieniły i nie można przesadzać z czystością bo można wychować alergika.
ja karmiłam i karmię piersią,a le z w butelc erozrabiam kleiki i podaję roże zupki Myję normalnie, nie wyparzam - mój szkrab ma juz 7 m-cy, wiec i tak pakuje raczki wszedzie a potem do buzi, wiec wyparzanie butki wg mnie już niepotrzebne. Sadze zetak do ok. 2-3 m-cy zalac goraca woda wystarczy.......

POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage
ok, gdybym nie miała sterylizatora po dzieciach mojej siostry, to pewnie tez bym zalewała wrzątkiem,ale skoro go dostałam,to będe z niego korzystać,

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Poszukiwany fizjoterapeuta uroginekologiczny (20 odpowiedzi)

Jak w temacie, szukam dobrego fizjoterapeuty uroginekologicznego, zajmującego się m.in...

Dobry ortodonta (37 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

Które imię dla dziewczynki? (46 odpowiedzi)

Wy zawsze jesteście pomocne. Nie możemy dojść do porozumienia z mężem. Jestem ciekawa, które...

do góry