Widok
Ale chyba zgodzisz się,że skoro istnieje próg dochodowy 800zł(co uważam za kpinę)jako maksimum wynagrodzenia, powinno działać to też w druga stronę.Ktoś kto ma 1600zł na dwie osoby jest zbyt bogaty, ale 10000zł na np.cztery osoby jest okey? Szkoda gadać, ale to takie "polskie".Zawsze trzeba coś spitolić.
A czemu nie? Czego nie rozumiesz? To nie jest zasilek. Nie pcham sie do mopsu zeby zabrac biedniejszym, nie pracuje na czarno, place wysokie podatki. To dodatek demograficzny. W wielu Panstwach daja kase na kazde dziecko i nikt nikomu nie zaglada do portfela i nie orzeka czy powinien dostac czy nie. Ukradlam komus te 10 tys na 4 osoby?" Polskie" to jest takie gadanie i marudzenie, zawisc zamiast samemu zakasac rekawy i zrobic cos ze swoim zyciem a nie tylko narzekac na "bogatych".
Właśnie..to nie jest zasiłek.Są to pieniądze na dzieci, które zostały posegregowane ze względu na dochody rodziców. Jak widzisz cos robie ze swoim życiem, bo jestem mega bogata żeby dostać 500zł na córkę.I może pomyśleć o następnym dziecku. Rozumiem ,że ty juz zabierasz sie za płodzenie następnego?Przecież to dodatek demograficzny...
Właśnie do nich dzwonilam z zapytaniem jak są weryfikowane wnioski i dostałam odpowiedz ze po wrzuceniu do systemu decyzje są wydawane losowo nie wg daty złożenia skladalam 4.04 w mopr i powiedziano mi ze wnioski złożone do 15 maja być wyplacone do konca kwietnia nie bardzo wiem jak bo w systemie jestem ale decyzji jeszcze nie mam