Widok

Wysoki cholesterol.

Proszę o porady jak można sobie zbić wysoki cholesterol nie stosując leków? Czytałam że świetne rezultaty daje olej lniany ? Ktoś z Was może stosował? Z jakim efektem? I jak go dawkować ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przede wszystkim zastanów się, na ile masz wysoki cholesterol i czy naprawdę musisz go zbić. Czy miałaś badania potwierdzające obecność złogów w naczyniach wieńcowych? Moja lekarka rodzinna chciała mi od razu zapisywać statyny ( na które się nie zgodziłam), a kardiolog nie widział potrzeby. Poczytaj trochę na ten temat. Jak u ciebie z dietą, wagą i ruchem?

Cholesterol całkowity 245...LDL 153... nie hdl 182... wszystkie 3 wyniki ponad normę niestety...:(

Zrób jeszcze badanie trójglicerydów i idź do dietetyka

Przede wszystkim trzeba zmienić dietę. Cholesterol jest potrzebny organizmowi , bo buduje z niego kości i inne. Cholesterol nie jest przekształcany dalej, ponieważ brak jednego sterownika - witaminy K2mk7, która to powinna być wytwarzana w jelitach przy prawidłowej florze bakteryjnej. Tak więc masz 3 rzeczy do zrobienia - 1 zmiana diety, 2 oczyszczenie układu krwionośnego z cholesterolu i 3 odbudowa flory bakteryjnej jelit. Jeśli nie wiesz jak to zrobić mogę to pokazać na podstawie bezpłatnej prezentacji.

Spacery..rowerek pomogą. A tv i siedzenie nic nie dają. Ja do pracy latam.

Wyniki mogą świadczyć o dziedziczeniu genetycznym. Diety,sporty niewiele pomogą ,wskazane sa statyny.Warto poradzić się lekarza ,

szanowny- anonim 109.241.244.*
cóż - od statyn wątroba wysiada i serce. Poczytaj i wiedz że statyny to syf. Lepsza dieta niż apteka
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Zdrowie

Gdzie przyjmuje Dr Narożańska (6 odpowiedzi)

Witam, czy ktoś się orientuje gdzie przyjmuje neurolog Ewa Narożańska?

Impotencja (25 odpowiedzi)

Witam. Mam 35 lat. Od jakiegoś czasu mam duże problemy . Od 2 miesięcy nie jesteśmy tego w stanie...

Tabletki na powiększanie członka (8 odpowiedzi)

Może ktoś przyjmował tabletki na powiekszenie penisa? Czy widzieliście u siebie róznicę w...

do góry