Widok

X-Lander opinie o wózkach (X-Move i X-Run)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Hej dziewczyny. Zbieram opinie o dwóch wózkach - w zasadzie kompletnie różnych :)
Chcieliśmy kupic wózek który byłby tez trochę sportowy, czyli biegowy stąd zaczęliśmy oglądac X-Run. Troche nas nastarszyli, że jest duży po złożeniu, ale wczoraj go oglądaiśmy i jest tylko kilka cm dłuższy niż X-Move (podobno najmniejszy model X-Landera).
X-Move tez jest fajny, ale juz na 4 kołach i bardziej "normalny"
Obecnie myslimy o którymś z tych dwóch wózków bo nic innego nam sie nie podoba lub nie spełnia wymogów.
Uzywacie któregoś z nich? Możecie coś napisać?

Ewentualnie może polecicie cos innego? Musi byc w miare lekkie, i nie większe po złożeniu niż te X-Landery, koniecznie pompowane koła (tutaj dużo wózków odpada). No i żeby się nie rozwalił podczas jazdy (sporo wózków wygląda raczej mało solidnie i niedorobione jakby sa).
Z góry dzięki za każdy wpis :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
up - czyzby nikt nie uzywał?
nadal żadnych użytkowników?
X-run? Po prostu cud, wózek genialnie pomyślany. Byłam zachwycona i córka też. Sprzedałam nasz parę dni temu i czuję żal jak to po sprawdzonym sprzęcie, z którym wiążą się wspaniałe chwile. Córa rozpaczała bo uwielbiała go.
Na taki śnieg czy jakiś lód? Do autobusu czy tramwaju a nawet pociągu dalekobieżnego? Złożony do samochodu? Do lasu, na plażę i inne wertepy? Pchany na rolkach? Po zastawionych, nierównych chodnikach z wyrwami i kałużami?
Z jednoczesną wygodą i bezpieczeństwem dla dziecka? Bez śladów... używania po kilku latach?
To możliwe i tak jest z X-runem.
Szczerze polecam.
A, konstrukcja i rozwiązania są profesjonalne, jak to w sprzęcie sportowym. Mnie raczej śmieszą te pojazdy nadające się tylko na trotuary lub ostentacyjne w wyglądzie.
Wózek to przecież przedmiot użytkowy i musi być funkcjonalny.
Zresztą mi się te wózki podobają - jak widzę kogoś z X-run, to wiem że to człowiek, który wie czego chce.
ja ma xmove, ale biegowy to on nie jest - nawet w instrukcji jest info ze nie służy do biegania.
Co do samego wózka to ja jestem zadowolona - juz jesteśmy na etapie spacerówki. Gondola ok - uzywałam niecałe 8 mscy, sporo przeżyła (wyjazdy,stawianie na trawie itp) i nawet za bardzo się nie zabrudziła, teraz koleżanka z niej korzysta. Od niedawna spacerówka - duza budka, łatwe rozkładanie oparcia, niemal do poziomu, zapięcia, spiworek wszystko gra. Składanie stelaża banalnie łatwe, fajnie sie manewruje po sklepie, a w terenie (głównie chodziłam na spacery po lesie) też super przy zablokowanych kołach. Dobra amortyzacja.
Jedyny minus to waga - lekki nie jest. Mi to nie przeszkadzało bo nie musiałam go nigdzie wnosić, te pare schodków co mam to wciągałam go na tylnich kołach. Z minusów przy spacerówce to fakt, ze nie miesci mi się stelaż+ siedzisko do bagaznika. musze jakos upychać (gondola wchodziła) ale to tez kwestia wielkości samochodu. poki co woże siedzisko przypiete w srodku auta :)
na szybsze zakupy wpinałam fotelic maxi cosi w stelaż i było idealnie.
także xmova polecam
ODRADZAM PRZESTRZEGAM NIE UTRUDNIAJCIE SOBIE RODZICIELSTWA

Wózek zakupiliśmy w lutym tego roku. Dziecko jeździło nim może ze cztery razy. Kazdorazowo po powrocie z naprawy. Pozostały czas wózek spędza na serwisie. Trzeszczy jak taczka, koła latają i hałasują, rama jest źle wyważona i prawe przednie koło wisi w powietrzu podczas jazdy zaledwie ocierając się i szurając po powierzchni. Do tego serwis wciąż odsyła go z powrotem twierdząc, że wszystko jest w jak najlepszym porządku. Ostatnio owszem w końcu dokręcili koła tak, że przestały latać, ale zaczeły jeszcze bardziej trzeszczeć i połamali przy tym ramę. Nie zauważyliśmy tego przy odbiorze, a na drugi dzień kiedy wyjechaliśmy na spacer. Serwis twierdzi, że to nie oni uszkodzili wózek, gdzie pęknięcie jest ewidentnie przy śrubie trzymającej koło a przecież sami sobie jego nie regulowaliśmy i po to wysyłaliśmy go kilkakrotnie do korekty. Za każdym razem kiedy wraca z serwisu jest coraz gorzej. Dodatkowo serwis nie wypełnia karty gwarancyjnej i odsyła nam np. z samą datą, albo bez jakiejkolwiek adnotacji podjętych czynności. Dramat. Na prawdę na ten wózek odkładaliśmy pieniądze, żeby dziecko miała jak najlepiej i teraz przeżywamy dramat i niepotrzebne stresy. Wózek dodatkowo cały się telepie na niewielkiczh nierównościach, dziecko zamiast spokojnej jazdy wybudza się. Poza tym hałas kół i trzeszcącej ramy jest nie do wytrzymania, tym bardziej kiedy człowiek pomyśli ile pieniędzy wydał. Ja nie wiem już jak walczyć o odzyskanie pieniędzy. Bardzo proszę o radę osoby, które również starają się o zwrot lub, którym udało się go uzyskać. X-move jest przecież wadliwy z winy producenta. Skoro jest tylu niezadowolonych użytkowników to nie rozumiem dlaczego w serwisie wciąż powtarzają "nikt nam takiego problemu nigdy nie zgłaszał", "pierwsze słyszę", "są państwo pierwszymi klientami, którym coś przeszkadza". Będę wdzięczna za poradę, co mamy robić?
Ja polecam x lander x1 ;] super wózek. Na wszystkich drogach sie sprawdza ,po złożeniu mieści się do bagarznika o małej pojemnośći. łatwo go się składa ,oraz ewentualnie wyciąga koła.
Ale stanowczo odradzam x lander xa!!! miałam. na szczescie udało sie go sprzedac. Na zime zupełnie się nie nadaje..
Witam,
Co prawda mowa jest o starej wersji X-Run, ale dla kogoś kto szuka informacji warto pociągnąć wątek. W tym roku kupiliśmy wózek X-Run dokładanie taki: http://www.zabawkismyka.pl/Wozek-2w1-X-Lander-X-Run-grey-Gleboko-Spacerowy-GRATIS-SPIWOREK,p,3051
Nowa "szata" bardziej mi się podoba niż stara, a kolor szary jest rewelacyjny:) Wcześniej też mieliśmy wózek w tym kolorze i byliśmy bardzo zadowoleni, prawie w ogóle nie widać na brudu:) Ale wracając do temu, to my jesteśmy bardzo zadowoleni z tego wózka:) Co prawda kupilismy go jak córka skończyła roczek, ale to może i lepiej bo córka juz dobrze siedziała i brak obrócenia siedziska przodem oraz pozycja półleżąca w ogóle nam nie przeszkadzały. X-Run super się prowadzi, szczególnie po leśnych terenach. Duże koła rewelacyjnie amortyzują wstrząsy, więc dziecko jest zadowolone a to najważniejsze. Szczerze polecam

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Nie mam ochoty na seks (21 odpowiedzi)

Czy jest to możliwe w zaledwie kilkuletnim związku? Rozumiem,zę rutyna może przyjść po 20-30...

Pompa ciepła (23 odpowiedzi)

Czy któraś z Was ogrzewa dom za pomocą pompy ciepła? Jeśli tak, to (jeśli można zapytać ;)),...

kiedy lekcje angielskiego dla dziecka? (34 odpowiedzi)

Moja Maja w tym roku konczy 3 latka zastanawiam sie czy to juz czas zeby poslac ja na lekcje...

do góry