Widok

XI Międzynarodowy Festiwal Teatrów Plenerowych i Ulicznych FETA

Opinie do imprezy: XI Międzynarodowy Festiwal Teatrów Plenerowych i Ulicznych FETA, 11 lipca 2007 - 15 lipca 2007
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

bieda

Z roku na rok Feta coraz mniej zachwyca. Bida z nyndzą.

Cieszę się

Wspaniałe przedsięwzięcie! Wielkie podziękowania dla organizatorki - pani Elwiry Twardowskiej! Dzięki Fecie stare miasto ożywa, wszystko nabiera zupełnie innego wymiaru, a malkontenci przestają psioczyć, że Gdańsk to pustynia kulturalna.

pamietam fete sprzed paru lat-ludzie-strusie w maskach weneckich. rewelacja

bieda ?!

bida z nyndzą?
zrób cos lepszego :)

FETA - ZASPA

ostatni spektakl fety widziałem na pasie startowym , super przez duże "S"chciałbym znów się wybrać ale nie wiem czy czsu starczy ,dojazd do centrum to cała wyprawa.

FETA

już się ciesze jak widzę Teatr "A" z Gliwic !
To zespół ludzi, którzy wystawiają przedstawienia
wyłącznie dla KONESRÓW teatru, i nie ma co dyskutować
na ten temat, ale intrygująco zapowiada się również
występ Niemców z PAN.OPTIKUM, jeśli teren obok Filharmoni na wyspie Ołowianka okazuje się ledwo
ich pomieścić a ów teren mały nie jest ....
Z zeszłego roku nie da się zapomnieć rewelacyjnych ! ! !
australijczyków na stacjonarnych szczudłach.

na zaspie

Feta na Zaspie była "czymś". Można było obserwować wiele spektakli na przyzwoitej przestrzeni. Ta w centrum to tłok i tyko chwilowe spotkania z teatrem ulicznym. W centrum oglądający to przypadkowi przechodnie i turyści. Ci co naprawdę interesują się tą formą ekspresji teatralnej są pokrzywdzeni. Przywróćcie proszę Fetę na Zaspie, dajcie więcej przestrzeni i możliwość oglądania Fety!!!

zachwycenie

Feta - wyjście sztuki na ulicę, otwarta przestrzeń, klimat. Ludzie z przekazem. Nie można przegapić, przespać. Magia teatru otwiera się na wszytskich

ZASPA

Macie rację Feta na Zapie to było wielkie coś, tylko niektórym przeszkadzało to że było pewnie zbyt głośno i zabrali Fetę:(

feta??

feta to ten ser zdaje sie z Grecji?? i gdzie to będą rozdawać? A bryndza też będzie?

miejsce

czy ktoś mi powie gdzie jest plac kobzdeja???

Plac Kobzdeja

plac kolo targu drzewnego, przy podwalu staromiejskim... patrz mapka wydarzen

przestrzeń teatru tworzą ludzie

Teatr to spotkanie dwojga ludzi - artysty i widza. W teatrze ulicznym ten drugi często jest przypadkowy, więc wydaje mi się, że miejsce nie jest tak istotne, jak samo spotkanie. Przyznaję jednak, że na Zaspie artyści mogli swobodniej rozwinąć skrzydła (czasem dosłownie :) W Gdańsku jest ta magia, która przyciąga nie tylko turystów, ale artystów z tak odległych krajów, i wątpię, żeby Starówka była złym miejscem do występów

:(

A ja nie mogę przyjechać na FETĘ, bo pracuję :(((

...

Zdania na temat lokalizacji są podzielone. Mieszkam na starówce i FETA jest festiwalem, na który czekam cały rok, spędzając na mieście całe popołudnia, biegając od spektaklu do spektaklu. Prawda jest taka, że dużo ludzi obserwuje przedstawienia w tych ciasnych uliczkach, przez co kameralny charakter umyka, a ja jako że fotografuję przeżywam traumę wciskających się przed obiektyw przypadkowych przechodniów. Ale nie wyobrażam sobie, aby FETA wróciła na pas startowy. Bądź co bądź ... festiwal stawiał pierwsze kroki właśnie na Gdańskim Starym Mieście i większość teatrów lepiej wpisuje się w krajobraz kamieniczek niż szarych, wysokich bloków.

YOU TUBE WIęCEJ FILMIKóW Z FETY!

Szkoda że tylko jeden filmik z fety i to stary widnieje na You Tube.
YT jest naprawde bardzo dobrym miejscem na zareklamowanie festiwalu. Mam nadzieje że w tym roku będzie przynajmniej jeden pożądny.

Pozdrwaiwam!

Feta znowu na Zaspę!

Teraz to już nie to samo

Stella Polaris?

A dlaczego nie ma Stella Polaris z Norwegi? uwielbiam ten teatr :/

zapytanie

Mam zapytanie: Wiecie może czy warto wybrać się na PAN.OPTIKUM bo się zastanawiam czy pójść na to