Widok

XIV liceum Gdańsk opinie lub XV liceum...

Hej
Wiem, że jest sporo opinii na trójmieście nt. gdańskich liceów, jednak o XIV liceum nie ma nic :/ Czy ktoś ma dziecko w tej szkole? Szukam dobrego liceum dla córki, z przyjaznymi nauczycielami, ciekawym programem i dobrym poziomem jednak chcę uniknąć wyścigów szczurów i napiętej atmosfery.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jeżeli chcesz dobrą szkołę to topolowa lub 2 LO na maissnera
II LO nie jest na Maissnera, na tej ulicy jest XIV.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Na pewno nie XV... Poziom z przedmiotów humanistycznych jest super wysoki, ale idzie za tym dużo stresu i wymogów od nauczycieli. Inni nauczyciele są pozbawieni empatii i jakiegokolwiek szacunku do ucznia. Porządnych nauczycieli można na palcach policzyć...
Jeśli chodzi o XIV, to myślę że warto. Może poziom nie jest zbyt wysoki, ale atmosfera przyjazna i miła.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kurcze wolałabym uniknąć właśnie liceów typu 2 czy 3, bo pamiętam od lat, że tam trzeba było zakuwać 3 razy więcej niż gdzie indziej...pewnie to czego szukam znajdę tylko w prywatnym liceum, a takich szkół też nie biorę pod uwagę ;) niestety mimo dużego miasta liceów jest niewiele i są albo słabe albo bardzo wymagające...nie ma niczego w sam raz...no chyba że ktoś jeszcze mi podpowie...myslalam, że właśnie XV LO będzie ok...ciekawe profile, ale wrednych nauczycieli córce nie życzę...może ktoś ma inne pomocne opinie?

W XV trzeba mieć farta, żeby trafić na super nauczycieli. Ja mam obecnie cudowną polonistkę i historyka, ale w I klasie był inny nauczyciel historii i myślałam, że zwariuję (okropny stres). Z opinii znajomych słyszałam, że XIV jest w porządku, taka szkoła otwarta dla wszystkich (ale podobno trzeba się dużo uczyć w domu).
Myślę, że choć trochę nakierowałam, pozdrawiam.

Inne tematy z forum Kobieta

Kupujcie może naturalne kosmetyki? (84 odpowiedzi)

Cześć. Kupujcie może naturalne kosmetyki? Możecie polecić mi jakiś dobry sklep oferujący szeroki...

Feromony damskie (36 odpowiedzi)

Dziewczyny czy psikałyscie się kiedyś zapachami dla kobiet z feromonami? Działają czy nie? Gdzieś...

Sex po 40 (48 odpowiedzi)

Mam problem od pewnego czasu kochając się z moim mężem zauważyłam że w trakcie mu "opada " nie...

do góry