Widok

Z nożem na dziewczynę

Opinie do artykułu: Z nożem na dziewczynę.

Do makabrycznego zdarzenia doszło w czwartek wieczorem w Gdańsku. Mężczyzna podciął gardło dziewczynie, która wysiadała z kolejki w Gdańsku Głównym. Jak powiedziała nam rzecznik gdańskich stróżów prawa, Danuta Wołk-Karaczewska:

- Około godziny 19.30 karetka pogotowia przewiozła zakrwawioną kobietę z raną szyi do akademii medycznej w Gdańsku, gdzie natychmiast skierowaną ją na blok operacyjny i poddano zabiegowi.

Dziewczyna ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dla torebki podciac gardlo ?

Takich od razu pod noz.

to się we łbie nie mieści!

bynajmniej w moim.
co za bydło - powinien nigdy z więzienia nie wyjść.
mam nadzieję, że bydlaka złapią.

O cholera a ja dziś mam zkina wracać około północy sama. Nie powiem z jakiego i dokąd, bo kto go tam wie kto to bedzie czytał. Chyba jednak załatwię sobie jakąś ochronę

Przede wszystkim...

na policję powinni zgłosić się świadkowie. Każdy wie, jakie mamy realia. Świadkowie bardzo często wolą zostać anonimowi, ponieważ tego typu "świadkowanie" łączy się później z wieloma rzeczami: policja, sąd, rozprawy, etc... To smutne, ale prawdziwe. Nawet "anonimowe" zgłoszenia nie są tak naprawdę do końca anonimowe.

Smutne to

znalazła się w niewłaściwym miejscu i niewłaściwym czasie.
i trochę za późno zorientowała się że ktoś za nią idzie
może bydlaka złapią - ale polskie prawo karne i tak jest do dupy - temat - rzeka
"Funkcjonariusze proszą zwałcza dwoje młodych ludzi, którzy ..." - a co tu chodzi, bo trochę nie rozumię.

K..wa co za kraj co za miasto! Gdzie policja!...

Niebezpieczne Ulice

Eskalacja przestępczości w naszym kraju nie dziwi juz nikogo, a policja niejednokrotnie z braku funduszy lub niedbalstwa zapewnić nam należytej ochrony, a przestępcy szaleją i co dalej ???

jest niebezpieczny bo lata z nożem i jest gotów zabić dla zawartości torebki
już to wystarczy aby policja wzmocniła obserwacje
postawa obywatelska jest w tym przypadku wskazana

A najgorsze, ze to było na dworcu, gdzie powinno byc bespiecznie. powinno tam byc od groma polocji i trochę. niestety Gdańsk jest tak duży, że nie daja sobie rady. i w miejscach gdzie jest najniebezpieczniej zazwyczj policji nie ma.

Bolo...

Czekam przy wątku "Pomorze na targach" i czekam na wyjasnienia!

Około godziny 19.30 karetka pogotowia przewiozła zakrwawioną kobietę

O nasze bezpieczeństwo musimy zadbać niestety przede wszystkim sami, obojetnie o ktorej godzinie i w jakim miejscu jesteśmy. Nie czujemy się bezpieczni, choć to podstawa. Pogarszająca się sytuacja gospodarcza skłania do większego zainteresowania złodzieji i bandytów tym, co udało nam się już w życiu zdobyć. A niejednokrotnie okazuje się, że zdrowie, czasami nawet życie, także nasz minimalny dobytek w postaci torebki mogą być zagrożone. Wine ponosi u nas po pierwsze sądownictwo bo pozwala zabierać bezkarnie od rodziny chłopców i ich deprawować przez p... , a także zasądzać małe wyroki dla bandytów. Niszczyś organizacje pozarządowe lub je celowo nierejestrować jeśli w jakimś stopniu walczą z patologią.

gdzie to w koncu bylo?

a to dziwne, bo z tego co wiem smoluchowskiego to raczej politechnika czy wrzeszcz, a nie centrum gdanska. a z dworca to juz spory kawalek.

Ręce opadają

Na to wszystko co sie dzieje dookoła, zwłaszcza na te bezkarne bandziorstwo, i chołote co może wszystko a Ty nic.Jeżdżąc widzę porozbijane szyby na przystankach i inne tego typu rzeczy, strach po prostu wychodzic z domu wieczorem.Ehh szkoda gadać, żal dziewczyny.

Rany co sie dzieje....

Przeciez to nie koniecznie musiala byc kobieta, mogl to byc kazdy czlowiek, ktory znalazl sie akurat o tej godzinie w tym miejscu.Jakie sa szanse, ze bys sie obronil przed zdeterminowanym bandyta, uzbrojonym w noz, ktory chce ci zabrac pieniadze? Jesli nie cwiczysz Judo, Kempo, Sambo itd. to raczej marne Jak mozna pozwolic na to zeby jakis psychol poginal po 3miescie z kosa w lapie i dzgal ludzi po gardlach?? a gdzie jest policja co oni robią? czemu nie ma zainstalowanych kamer? czemu nie ma kary smierci dla takich ludzi?

gdzie Gdansk GLowny a gdzie ul Smoluchowskiego iSklodowskiej

Tak to juz jest

1. Policji nie bylo bo akurat pewnie spisywali jakichs ludzi ktorzy pili jedno piwo w miejscu publicznym, lub lapali za szybko jezdzacych kierowcow
2. Goscia nie zlapia bo po co - zeby go wypuscic. Szkoda czasu i nerwow, a jeszcze zaatakuje policjanta
3. Ci ktorzy mowia o wiezieniu. Ja nie chce zeby poszedl do wiezienia. Nie po to pracuje zeby placic podatki na takich smieci. Niech go zabija
4. Dziewczyny nie powinny chodzic same w nocy - niestety w takich czasach zyjemy.
5. Jezeli ktos zobaczy ze inni sa atakowani przez takie robactwo nie bojmy sie pomoc. Nie dzwonmy na policje. Zalatwmy ich sami. Wtedy oni sie moze w koncu zaczna bac.

SOPOT - DWORZEC GODZ 16.00

Codziennie wracam o tej porze kolejką z pracy. Na peronie roi się od ochrony i policji - standartowo 2-3 grupki po dwóch funkcjonariuszy na jednym peronie!!!???. Po co ich aż tylu zapytuję? O tej porze są tłumy ludzi na dworcu i oszołomów z nożem raczej tam nie ma.
A policja, no cóż kasuje tych co palą papieroski na dworcu -o to co robią!!. Sami w przerwie między kolejkami schodzą za peron na fajkę!!! Widzę to codziennie.
SKANDAL

ja też to widzę
raz wyjąłem aparat chcąc zrobic zdjęcie to dopiero drugi patrol po tzrykrotnym upewnieniu sie przez szczekaczke pozwolił mi z aparatem i zyciem oddalic sie
zdjecie mi pały skasowały ale mam czas
do góry