O Metamorfozie usłyszałam za sprawą Pana Krzysztofa, który wystąpił w programie Top Chef. Widząc Jego talent zdecydowałam, że na pewno odwiedzę to miejsce. Los chciał, że na aukcji charytatywnej wylicytowałam zaproszenie dla dwóch osób na kolację degustacyjną akurat do tej restauracji. Wybrałam się z Bratową. Obsługa - pełen profesjonalizm, kultura i udzielanie informacji na temat każdego dania, czy trunku. Potrawy - idealne dla osób chcących spróbować czegoś zupełnie innego. Każde danie było ciekawe, estetycznie podane, zaskakiwało smakiem i potwierdzało wysoki poziom. Zanim rozpoczęto podawanie setów, otrzymałyśmy 3 dania od Szefa Kuchni - miły gest, smaki doskonałe, a palone masło skradło moje serce :) Przystępność cen oceniłam na 4, ponieważ wielu osobom mogą wydawać się wysokie, aczkolwiek uważam, że cała praca włożona w przygotowanie potraw, jakość produktów, prezentacja ich przez obsługę kelnerską, a także sama w sobie oryginalność, są warte podanych w menu cen. Dodatkowo sami wybieramy ilość setów oraz konkretnie te pozycje, których chcemy spróbować. Dania są różnorodne, każdy znajdzie coś dla siebie. Bardzo dziękuję za udany wieczór i miłą obsługę. Wrócimy :)