Widok

ZAKŁADANIE BUTÓW ODWROTNIE KOŚLAWOŚĆ KOLAN DZIECKO

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam. Moja córeczka ma 2,3 l, stawia moim zdaniem źle nóżki iksy, byłam u trzech ortopedów, jeden stwierdził że jest ok, ma biegać na bosaka, drugi że ma mieć na tydzień gips a trzeci że jest wszystko ok i powinna nosić buciki z uszt. zap., już sama nie wiem co robić, twierdzą że jest to fizjologiczne i do 4 lat powinno się ustabilizować, może jestem już przewrażliwiona ale wiadomo każdy chce jak najlepiej dla swojego dziecka, zaznaczę iż stwierdzono u niej obniżone napięcie mięśniowe, aaaa i stawia lewą nóżkę/ stopę bardziej do środka. Nie dawało mi to spokoju i chciałam poradzić się jeszcze rehabilitantki, która zajmuje się dziećmi w przedszkolu, stwierdziła że mała ma b.dużą koślawość kolan na szczęście nie ma płaskostopia, dała mi kilka ćwiczeń jakie mogę wykonywać z dzieckiem, kazała kupić buciki/kapcie na 3 rzepy (kupiłam Daniele- podobno są ok,) i zakładać je odwrotnie, czy słyszałyscie o tej metodzie, podobno tak się kiedyś robiło ale ja wciąż mam obawy,
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja odnośnie Dreawka mam takie same odczucia, Pierwsza wizyta euforia, super, facet zalecił leczenia (też buta), rewelacja.

Nastepna wizyta płatna, a tylko pokazał nam jak zakładać but (w gabinecie, ok 2 minuty), potem kontrola (jakies 3 minuty), niewiele pamietał, cały czas ktoś mu przerywał, plus mega opóźnienie

trochę za drogie takie leczenie

poza tym u nas nie ma poprawy i pal licho pieniądze, nie wiem, czy dobrze, że na Niego postawilam

zastanawiam się, czy może skonsultaować się jeszcze u Mazurka?

a u poleconego pediatry tez byliśmy...
tak wiem że nie na boso, tylko w skarpetkach, chodziło mi poprostu że bez obuwia . Z tym zakładaniem na odwrót to też słyszałam że kilku lekarzy tak odpowiadali, ale kupiłam troszkę większe żeby jej nigdzie nie uciskało i pytałam się jej czy coś boli twierdzi że nie że jest dobrze, ale tu nie o to chodzi, lecz problem w tym czy to pomaga czy bardziej szkodzi?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
p roz olejny poradziałam się rehabilitantki, jeżeli buciki sa z profilaktyczną wkładką nie zakładać na odwrót, jeżeli są to całkiem prościutkie buciki to jak najbardziej, hmmm. Odpuszczam zakladanie na odwrót i postanowiłam że po domku będzie biegać w skarpetkach a w danielkach jak bedzie cieplej to po dworze,;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
lalka masz racje. Gdyby czlowiek wiedzial,ze to leczenie ma sens,to mozna kase wydac. Ale skoro kazdy mowi co innego.
Na tapping? Dziecko ma chodzić? Czy coś jej się pomyliło

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

na co zwrócić uwagę przy podpisywaniu umowy z Biurem nieruchomości (61 odpowiedzi)

Chcę sprzedac mieszkanko, kawalerke. Ile zycza sobie w tej chwili biura nieruchomosci, znaczy...

jakie perfumy polecacie? (78 odpowiedzi)

Chcialabym sprobowac czegos nowego, bardzo lubie zapachy cytrusowe, swieze, ale i konwalie....

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (66 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

do góry