Widok
ZALEWANA ULICA PSZENNA
Witam serdecznie
Zamierzam zakupić dom przy ulicy Pszennej, niestety martwią mnie wody gruntowe, natknęłam się na internecie na zdjęcia z tej ulicy - gdzie droga wygląda jak pobojowisko !!i jest nie przejedna.
Jak sytuacja wygląda w tym roku czy gmina coś zrobiła żeby zapobiec podobnym zdarzeniom??
Czy powstał jakiś system melioracyjny??
Dziękuję za odpowiedź
Pozdrawiam
Zamierzam zakupić dom przy ulicy Pszennej, niestety martwią mnie wody gruntowe, natknęłam się na internecie na zdjęcia z tej ulicy - gdzie droga wygląda jak pobojowisko !!i jest nie przejedna.
Jak sytuacja wygląda w tym roku czy gmina coś zrobiła żeby zapobiec podobnym zdarzeniom??
Czy powstał jakiś system melioracyjny??
Dziękuję za odpowiedź
Pozdrawiam
tak. jest nieciekawie pod tym względem. 2 dni temu mój mąż tak się zakopał w błocie że musiał czekać na sąsiada az ten przestawi swoje auto, bo inaczej nie szło kombinować :/. ale Pszenna jest długa i nie wiem na jakiej długości są takie kłopoty. ta część za płytami jest już tylko utwardzona. deweloper nic więcej z tym nie musi robić- tyle wiem.
Nie wiem skąd ma pani takie informacje że deweloper płyty na Pszennej położy. My rozmawialiśmy z nim osobiście i ten Pan zaprzeczył. Jedyne co to doprowadził te drogę do stanu "używalności" czyli utwardzenie gruntu :(. Wiem że wewnątrz osiedla maja być drogi i to zresztą widać bo już robią, ale ten kawałek na Pszennej już taki zostanie, chyba że zmobilizujemy siły(mieszkańcy) i nacisk na gminę zrobimy, a i tak nie ma pewności.
A może nastąpiła jakaś zmiana w ciągu ostatnich 2 tygodni i jestem nie doinformowana. to byłoby super. pozdrawiam
A może nastąpiła jakaś zmiana w ciągu ostatnich 2 tygodni i jestem nie doinformowana. to byłoby super. pozdrawiam
Podoba mi się optymizm Państwa "nacisk na gminę", dobre :) My tu mieszkamy od 15-tu lat i przez te 15 lat są naciski na gminę, żeby zrobiła coś z ulicą Pszenna, bo szczególnie po ulewach i w zimie przejazd tą ulicą grozi zerwaniem podwozia. Możecie jedynie pozbierać sami kasę i położyć, a gmina od czasu do czasu wysyła spych, żeby wyrównał koleiny. A poza tym, wielkie zero
Dodam jeszcze, że Banino to nadal jest wieś a nie żadne "małe miasteczko" i do tego burmistrz wyjątkowo nam nie sprzyja. Tu też nami rządzi polityka (samorządowa).
Póki co prosimy nowych mieszkańców, żeby się meldowali lub chociażby przenieśli swój głos wyborczy do naszej gminy. Im nas więcej tym więcej możemy. Pzdr.
Póki co prosimy nowych mieszkańców, żeby się meldowali lub chociażby przenieśli swój głos wyborczy do naszej gminy. Im nas więcej tym więcej możemy. Pzdr.