Widok

ZALEWANA ULICA PSZENNA

Witam serdecznie
Zamierzam zakupić dom przy ulicy Pszennej, niestety martwią mnie wody gruntowe, natknęłam się na internecie na zdjęcia z tej ulicy - gdzie droga wygląda jak pobojowisko !!i jest nie przejedna.

Jak sytuacja wygląda w tym roku czy gmina coś zrobiła żeby zapobiec podobnym zdarzeniom??

Czy powstał jakiś system melioracyjny??

Dziękuję za odpowiedź
Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
system melioracyjny powstał jeszcze "za niemca" niestety, budowlańcy nie umieją czytać map i kopiąc pod fundamenty często przerywają ten system i dlatego zalewa pół Banina.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
"czy gmina coś zrobiła???" haha, witamy w naszej "bajce";P
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Czyli jak rozumiem historia z zeszłego roku (czyt. nie przejezdne drogi wyglądające jak bagno) może się powtórzyć?
to jest nasza banińska codzienność...teraz jest sucho, bo zima była prawie bez śniegu i deszcze ostatnio nie padały, więc poziom wód gruntowych się obniżył...ale sytuacja może się zmienić po jednej porządnej ulewie...
pozdrawiam suchutko;P
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ale przecież teraz są na tej ulicy płyty jumbo, to nic nie pomoże??
Ja tez kupilam mieszkanie na ul.Pszennej na osiedlu Rodzinnym tak jest ok niezalewa poki co:-)))
Milatymo a ty już mieszkasz na tym osiedlu?? I jak pierwsze wrażenia? Były już jakieś problemy??

My kupiliśmy mieszkanie w budynku nr 4, także do końca roku musimy jeszcze poczekać:?)
hej Ania,nie niemieszkamy odbieramy na dniach. Wykonczeniem w srodku jestesmy podwrazeniem. A Wy ktore macie mieszkanie? My gorne . Podaj maila moge przeslac Ci fotki bo nasze juz stoja:-))
tak. jest nieciekawie pod tym względem. 2 dni temu mój mąż tak się zakopał w błocie że musiał czekać na sąsiada az ten przestawi swoje auto, bo inaczej nie szło kombinować :/. ale Pszenna jest długa i nie wiem na jakiej długości są takie kłopoty. ta część za płytami jest już tylko utwardzona. deweloper nic więcej z tym nie musi robić- tyle wiem.
Developer przy Osiedlu Rodzinnym polozy plyty ale po zakonczeniu osiedla.
my też kupiliśmy na osiedlu rodzinnym w budynku nr 4 i mamy nadzieje że wykonanie będzie bez zarzutów zobaczymy na koniec roku:)
My mamy mieszkanie w szeregu 2 i jak narazie jestesmy bardzo zadowoleni.
super miejmy nadzieje że tak samo będzie się mieszkać :)
Dwa miesiace temu bylam w Baninie na budowie i zapisac synkow do przedszkola.Troche martwi komunikacja ,a przedwszytskim drogi.mam nadzieje ze po zakonczeniu inwestycji bedzie o wiele lepiej:-))
też tak myśle przynajmniej tak mowili ze uloza plyty moze wtedy bedzie ok z komunikacja pewnie tez sie zmieni :)
mam nadzieje bo poki co autobus do nas do i z ul Pszennej kursuje tylko kilka razy na dobe:-((
no to rzeczywiscie niezbyt optymistyczna wiadomosc:( bez samochodu zostaje rower:)
No dziecko raczej autem niejezdzi:-))
no raczej :)

Inne tematy z forum Banino

Nowa przychodnia - proszę o opinie (41 odpowiedzi)

Czy ktoś już był w nowej przychodni ? Jacy są lekarze ?

edukacja domowa (80 odpowiedzi)

Czy ktoś w Baninie prowadzi edukację domową swoich dzieci?

Taras z desek kompozytowych - (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma taras z desek kompozytowych? Polecacie jakieś konkretne firmy? Jak deski się...

do góry